HÍREK

Poór Patrik: 2019!

2016-12-14

Poór Patrik: 2019!

Hosszabbított a védelem oszlopa.

2019-ig meghosszabbította szerződését az MTK Budapesttel Poór Patrik, a kék-fehérek válogatott hátvédje. 

A védelem szinte minden posztján, sőt, akár szűrőként is bevethető 23 éves játékos a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendéke, de eltöltött kéty évet Liverpoolban is, a két klub közötti együttműködés jóvoltából.

Patrik 2012. június 3-án, a Győri ETO FC II. elleni 0-0 alkalmával debütált az MTK Budapest felnőttcsapatában, azóta pedig 115-ször lépett pályára kék-fehérben. 

Bátran kijelenthető, hogy Poór Patrik mára már kihagyhatatlan tagja az MTK Budapestnek: a kék-fehérek idei összes bajnokiját végigjátszotta, ezeken pedig két gólt, illetve egy asszisztot jegyzett.

Tehetségére Dárdai Pál is felfigyelt, aki meghívta a válogatottba, így 2014. november 18-án, Oroszország ellen magára ölthette a címeres mezt is. 

Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója így vélekedik a játékosról: – Patrik több, mint kilenc éve az MTK játékosa. Fiatalon került a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára, és ott olyan teljesítményt nyújtott, hogy lehetősége nyílt arra, hogy a Liverpoolban is eltöltsön két évet. 19 évesen már Garami József csapatában is bemutatkozhatott a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában. Jellemző rá, hogy a játéka alapján a bajnokikon végig a pályán van, nem kell lecserélni, ritkán sérült, így biztos tagja az MTK Budapestnek. Teljesítményével már a szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, szereplhetett a válogatottban. Kiválóan képzett játékos, és sportemberi kvalitásai is kimagaslóak, reméljük, hogy újra válogatott lehet! Szerződésében ugyan nem rögzítettük, de szóban megállapodtunk abban, hogy immáron a góllövés is a feladatai közé tartozik - mondta mosolyogva a klubigazgató, majd hozzátette: Nem várunk tőle sokat, mindössze mérkőseket eldöntő találatokat...

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman