HÍREK

Pontosztozkodás a forduló rangadóján

2022-11-13

Pontosztozkodás a forduló rangadóján

Mi szereztünk vezetést, de a Pécs egyenlíteni tudott, így döntetlennel kellett beérnünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–PMFC 1-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1460 néző

Vezette: Rúsz Márton (Berényi, Punyi, Radványi)

Gólszerző: Stieber (18.), illetve Hadaró (27.)

Sárga lap: Szeles (84., 88.)

Piros lap: Szeles (88.)

MTK Budapest: Somodi – Várkonyi (Palincsár, 90.), Kocsis Gergő, Szépe, Varju – Stieber, Kata, Bognár – Kovács Mátyás, Németh, Zuigeber (Zsóri, 85.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Katona, Hadaró (Marques-Airosa, 90.) – Szeles – Kocsis Bence (Terbe, 84.), Nikitscher (Harsányi, 71.), Kesztyűs, Gera (Kövesdi, 85.) – Tóth-Gábor

Vezetőedző: Weitner Ádám

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójának rangadóján hazai pályán a tabella második helyén álló, eddig veretlen PMFC-t fogadtuk. A vendégek azonnal megmutatták, miért állnak jó helyen a bajnokságban, hiszen két percen belül kétszer veszélyeztettek. A második volt a komolyabb: szép akció végén Tóth-Gábor Kristóf találta el a felső lécet 10 méterről.

Ezt két átlövés követte: a 4. percben Kovács Mátyás jó csel után lőtt, a labda elsuhant a kapu előtt, míg a túloldalon Kocsis szabadrúgása ment centikkel a léc fölé, igaz, Somodi rajta volt.

Ezután mi lettünk aktívabban, és ez eredményt is hozott: a 18. percben Varju indította Zuigebert, aki egyből középre tette a labdát, az érkező Stieber pedig 13 méterről a jobb felsőbe helyezett a szép akció végén (1-0).

Némi mezőnyjáték után aztán a Pécs egyenlített szűk 10 perc múlva: egy jobbról beérkezett labdánál nem voltunk elég határozottak, Hadaró pedig kíméletlenül a léc alá bombázott (1-1).

Az első félóra végén majdnem ismét előnybe kerültünk, hiszen Stieber lőtt 22 méterről, a megpattanó lövés után a bal felsőban kötött volna ki a labda, de Helesfay hatalmasat védett.

A folytatásban még Bognár, majd Stieber átlövése ment mellé, de az állás nem változott.

A második játékrészben az 55. percben láthattunk veszélyes jeleneteket: előbb Szépe elől fejelték ki a pécsiek a labdát ígéretes helyzetben, majd Kovács Mátyás lövése ment fölé. Két perccel később Kesztyűs lapos lövését szépen hárította Somodi.

A 64. percben Zuigebernek sikerült betalálnia Kovács Mátyás passzából, de les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Az első lassítások alapján nem tűnt úgy, hogy leshelyzet előzte meg a gólt - ez érvényes találat volt.

A 70. percben is szép támadást vezettünk, Kovács Mátyás beadása után az utolsó pillanatban tisztáztak Szépe elöl. Öt perccel később Bognár beívelése találta meg Kovács Mátyást, aki előtte keresztbe a labdát.

A 85. percben Bognár távoli szabadrúgása jól kanyarodott, de az egyik védőről szögletre pattant. Az utolsó pár percre tíz emberre fogyatkozott a Pécs, miután Szeles gyorsan begyűjtött két sárga lapot. A hosszabbításban előbb Palincsár lövésébe lépett bele a hazai védelem, majd Szépe közeli emelését nagy bravúrral hárította Helesfay, így egy ponttal zártuk a forduló rangadóját.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman