HÍREK

Piros lap és büntető után szenvedtünk vereséget Kispesten

2021-11-21

Piros lap és büntető után szenvedtünk vereséget Kispesten

Kiegyenlített mérkőzésen a kiállítás hozott fordulópontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budapest Honvéd–MTK Budapest 3-0 (0-0)

Budapest, Új Bozsik Aréna

Vezette: Pintér Csaba (Bogár, Tóth II., Kóbor, Kulcsár, Garai, Takács)

Gólszerző: Lukic (47., 90.), Nagy Dominik (68., tizenegyesből)

Sárga lap: Dimitrov (12.), Balázs (41.), Vancsa (50.)

Piros lap: Haraszti (45.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Batik, Baráth, Tamás – Nono (Hidi, 73.), Pantelic (Szűcs, 89.), Zsótér (Nagy Gergő, 89.) – Nagy Dominik (Kerezsi, 89.), Lukic, Májer (Balogh, 46.)

Vezetőedző: Horváth Ferenc

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Nagy Barnabás – Weir (Mezei, 75.), Ramadani (Kata, 75.), Dimitrov (Grozav, 46.) – Kovácsréti (Drljo, 59.), Haraszti, Vancsa (Palincsár, 59.)

Megbízott vezetőedző: Pintér Ádám

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Budapest Honvéd otthonába, az Új Bozsik Arénába látogattunk. Újonnan kinevezett vezetőedzőnk, Márton Gábor pozitív koronavírusteszt miatt még nem ülhetett a kispadon, ezért Pintér Ádám irányította a csapatot. Miovski eltiltás, Herrera, Alho, Nagy Zsombor és Ramos sérülés miatt nem léphetett pályára, de Grozav betegsége után már a kispadra leülhetett.

Az első lehetőséget a 8. percben láthattuk, ekkor Haraszti távolról kínálta meg Szappanost, aki szép mozdulattal tolta szögletre a labdát. Másfél perccel később Lukic kapott jó beadást Tamástól a bal oldalról, Mijatovic remekül zárta a szöget, és nagyot védett.

A találkozón érződött, hogy mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra, igazán nagy kockázatot egyik gárda sem vállalt, így nagyon kevés helyzetet hozott az első játékrész.  A félidő vége előtt Zsótér megpattanó lövése tűnt veszélyesnek, de a labda elkerülte a kapunkat. Nem sokkal ezután Baráth akaszkodott össze Harasztival: játékosunk a kakaskodás során nyakon ragadta Baráthot, ezért piros lapot kapott, míg Baráth sárgával megúszta. Tíz emberrel, 0-0-s állásnál várhattuk a második félidőt.

A térfélcsere után a 47. percben megszerezte a vezetést a Honvéd: bal oldali szöglet után némi kavarodás alakult ki, majd Lukic emelkedett a legmagasabbra, és a kapunkba fejelt (1-0).

Az 58. percben ismét két bal oldali beadást követően veszélyeztetett a Honvéd, de mindkét sztiuációt megúsztuk kapott gól nélkül. A 60. percben egyenlíthettünk volna: Balázs kapott jó labdát Grozavtól, majd laposan adott be, Palincsár érkezett középen, de lövését hárította Szappanos. Játékosunkat picit mintha lökték volna hátulról, így estében tudta csak eltalálni a labdát.

A 62. percben ismét beadásból alakult ki Honvéd helyzet, Zsótér fejesét óriási bravúrral védte Mijatovic, majd a szögletet követően Baráth fejelt fölé. A 66. percben Nagy Dominik tört be a jobb szélről a tizenhatoson belülre, Ferreira elsodorta, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt oda és higgadtan lőtt a kapuba (2-0).

A 74. percben a csereként beálló Drljo cselezett jobbról a bal lábára, majd lőtt a rövidsarok mellé. A 90. percben Lukic kapta meg a labdát a tizenhatosunkon belül, és ballal lőtt az alsó sarokba, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman