HÍREK

Nyert a Paks (GALÉRIA)

2017-03-04

Nyert a Paks (GALÉRIA)

Kanta 100. gólja csak szépítésre volt elég a 22. fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest - Paksi FC 1-2 (0-2)

Gólszerzők:  Kanta (95. perc, büntető), ill. Vernes (14. perc, büntető), Szabó (21. perc)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1818 néző

Vezette: Solymosi ( Georgiou, Berettyán, Márkus, Szabó, Kulcsár)

MTK Budapest: Petkovics - Okuka, Poór, Vass, Vadnai (Nikházi, 76. perc) - Katona, Kanta, Vogyicska (Korozmán, 56. perc) - Gera (Martinez, 67. perc), Kolomoec, Myke.

Vezetőedző: Tamási Zsolt.

Paksi FC: Molnár - Gévay, Kecskés, Haraszti, Szakály, Zachán, Papp, Bertus, Szabó, Vernes, Kulcsár.

Vezetőedző: Csertői Aurél.

A mérkőzést mindkét csapat álmosan kezdte, az első 15 perc oda-vissza játékkal folyt, csak a végére kezdődtek izgalmak, amikor a büntetőterületen belüli kavarodást követően Vass Ádám mellett esett földre Haraszti. Az alapvonali asszisztens büntetőt jelzett, amit Vernes értékesített, előnybe juttatva a paksiakat (0-1).

Ezt követően kissé szétesve játszottak a kék-fehérek, aminek a vége a 21. percben kétgólos előny lett a vendégeknek. Szögletet követően csúsztatták meg a rövid oldalon a labdát, amit a túloldalon Szabó juttatott be Petkovics kapujába (0-2).

A félidő második felében jobban játszott az MTK Budapest, de a mezőnyfölényt nem sikerült komoly helyzetté átalakítani. Okuka beadásait, illetve Kanta passzait rendre levédekezték, így a félidőben kétgólos vendégelőnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész első komoly helyzete Kolomoec beadását követően érkezett, de Gera lekésett róla, Vogyicska elől pedig szögletre mentettek. A szögletet követően csak a kapu fölé sikerült fejelni.

A játék felpezsdítése érdekében Tamási Zsolt és Csertői Aurél is cserélt, előbbi Korozmánt és Martinezt, utóbbi Hajdút és Hahnt küldte pályára. Korozmán előtt akadt is lehetőség, Kanta szemfüles passzából lőtt a rövid alsó felé, de a berepülő paksi lábakon szögletre pattant a játékszer.

Harmadik csereként Nikházi Márk is pályára lépett, a csapat pedig háromvédős felállásra váltott. Innentől a vendégek csak kontrázni próbáltak, és egyértelműen fölényben játszott az MTK Budapest. A csereember és Vass is próbálkozott lövésekkel, de ezeket vagy Molnár hárította, vagy nem találtak kaput.

A mérkőzés hosszabbításában szépíteni tudtak a kék-fehérek. Myke esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, ahonnan Kanta nem hibázott, megszerezve ezzel 100. gólját. Az eredmény ezt követően nem változott, így az „atomvárosiak” vihették haza a három pontot.

Csertői Aurél:Sajnos mind a két csapat olyan pozícióban van, hogy élet-halál harcot vív a pontokért. Ez látszott is a küzdelmen, sokszor pontatlanul, kapkodva játszott mindkét csapat. Azt kell mondjam, jogosan szereztük meg a vezetést, ott egy pillanatra zavar is támadt az ellenfél soraiban, ennek köszönhetően tudtunk még egy gólt szerezni. Volt még pár lehetőségünk, de nem éltünk velük. A második félidőre egyértelmű volt, hogy az MTK Budapest mindent meg fog próbálni a pontszerzésért. Be is szorultunk, a kontrajátékunkat nem tudtuk jól játszani, sokkal többet ki kellett volna hoznunk ezekből. Úgy érzem, egy góllal jobbak voltunk a kék-fehéreknél.

Tamási Zsolt: – Először is gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Abban az értelemben nem történt meglepetés, hogy ilyen mérkőzésre számíthattunk. A Paks rendkívül szervezetten védekezik, színvonalas játékot játszik, nekünk nem volt meg a minőség az első félidőben, hogy feltörjük a zárt védekezést, rengeteg technikai hibát vétettünk. Készültünk a pontrúgásokra, hiszen az előző fordulóban három gólt szereztek ezekből, de mint látjuk, ennyit ért, büntető és szöglet után kaptuk a gólokat. Lélektani hátrányba kerültünk, zavar is volt a csapatban, amit csak a félidőben tudtunk rendezni. Nem vagyok elégedett az első félidei küzdeni akarással. Többet várok el, szellősen fogtunk embert, nem tudtuk nyomás alá helyezni őket. A második félidőben feljebb mentünk, letámadtunk még jobban, de sok helyzet nem volt. A végén más rendszerbe álltunk át, több lett a támadó belül. A hosszabbításban végre sikerült egy-az-egyben megverni a védőt, és ebből kaptunk büntetőt, amit értékesítettünk. Sajnos ez csak a hosszabbításban történt meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman