HÍREK

Női labdarúgás: Jön a mindent eldöntő párharc, az FTC otthonában a BL-indulás a tét

2020-06-17

Női labdarúgás: Jön a mindent eldöntő párharc, az FTC otthonában a BL-indulás a tét

A női BL-indulás jogáért zajló rájátszás mindent eldöntő harmadik mérkőzésén csapatunk csütörtökön a nagy rivális FTC-Telekom vendége lesz. A mérkőzés győztese indulhat a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjében.

Csütörtökön női labdarúgócsapatunk a BL-indulás jogáért zajló rájátszás mindent eldöntő harmadik mérkőzésén az FTC-Telekom otthonában, a Kocsis Sándor Sportközpontban lép pályára 17:30-tól.

A zöld-fehérek otthonában rendezett első összecsapást 3-2-re elveszítettük, a második találkozón viszont az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Pápai Emőke és Magyarics Zoé góljával 2-1-re diadalmaskodtunk.

Csapatunk a megszokott ritmusban készült a mindent eldöntő mérkőzésre, pénteken regeneráció, szombaton pihenő, vasárnaptól pedig edzés szerepelt a programban.

"A kényszerszünet előtt remek fizikai állapotban voltunk, ennek visszaesését egyértelműen a labdás edzések hiánya okozza. Három hét alatt nem lehet újra a csúcson lenni, éppen ezért a terhelés-pihenés megfelelő arányának megtalálása mellett készülünk, az edzések időtartamban rövidebbek, viszont a kis területeken zajló gyakorlatok miatt pörgősebbek" - adott helyzetjelentést a csapat állapotáról és felkészüléséről Varga Attila vezetőedző.

A második összecsapáson sikerült kijavítunk az első találkozókon elkövetett hibáinkat, viszont mesterünk szerint így is vannak dolgok, amiben fejlődnünk kell:

"Mindenképp csökkenteni kell a játékosaink közötti távolságot, mert messze játszunk egymástól, ezért nem annyira folytatólagos a játékunk. Ezt a táblánál és a videózás során is megbeszéltük a lányokkal. Az edzéseken természetesen ezt is gyakoroltuk a kis játékok során."

A versenykiírás értelmében amennyiben 90 perc elteltével döntetlen áll az eredményjelzőn, azonnal büntetőrúgások következnek.

"Bízom benne, hogy 90 perc alatt megnyerjük a mérkőzést, és nem kerül sor a tizenegyesekre, mert az már mindig lutri. Ahogy az első két összecsapás előtt, ezúttal is gyakoroltuk a tréningeken a büntetőket."

Vezetőedzőnk elmondta, továbbra sem számíthat Olivera Milunovic és Palkovics Nóra játékára, rajtuk kívül viszont mindenki bevethető állapotban van.

A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu is.

Hamarosan elindul a női felnőtt együttes megújult weboldala, de a legfontosabb hírekről addig is beszámolunk a www.mtkbudapest.hu-n is, tehát ezen a honlapon is. Az aktualitásokért érdemes kiemelten követni női csapatunk Facebook-oldalát, mely IDE kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman