HÍREK

Női foci: Vereség a döntő első mérkőzésén

2021-05-23

Női foci: Vereség a döntő első mérkőzésén

Vágó, Cameron és Fenyvesi góljával nyert az FTC-Telekom. Folytatás szerdán idegenben.

Simple Női Liga, Döntő, 1. mérkőzés
MTK Hungária FC–FTC-Telekom 0-3 (0-1)

Budapest, BVSC-Zugló Stadion
Vezette: Gaál Ákos (Deme, Kulman, Bognár)

Gólszerző: Vágó (39.), Cameron (53.), Fenyvesi (90+1.)

Sárga lap: Csányi (40.), Farádi-Szabó (89.)

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Boyle (Farádi-Szabó 86.), Curless, Pinczi - Mayer (Legendás 69.), Csányi, Bokor, Kocsán - Stephens (Németh 69.), Pápai.

Vezetőedző: Tóth Mihály

FTC-Telekom: Bednar - Mosdóczi, Zlidnis, Szabó - Nagy Virág (Czellér 69.), Fenyvesi, Brandon, Marques, Papp (Pusztai 56.) - Cameron (Nagy Viktória 74.), Vágó.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Mivel csapatunk első helyen zárta a 21 fordulós alapszakaszt, hazai pályán kezdhettük a két győzelemig tartó döntőt az FTC-Telekom ellen. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban zajló pályafelújítási munkálatok miatt a BVSC-Zugló Stadionban láttuk vendégül a zöld-fehéreket, akikkel a szezon során már négyszer találkoztunk.

Tóth Mihály vezetőedző a finálé első felvonásán nem számíthatott sérülés miatt Demeter Réka, Nagy Ágnes és Palkovics Nóra játékára.

A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött a héten elhunyt egykori játékvezető, Puhl Sándor emlékére.

A rendkívül csúszós, mély talajú pályán mezőnyjátékkal indult az összecsapás, az első komolyabb helyzetre az 5. percig kellett várni, akkor Szemán-Tóth 22 méteres bombáját Bednar szögletre tolta. Öt perccel később Marques lőtt 16 méterről, de balos próbálkozása a jobb alsó mellé ment.

A 12, percben Mayer kapott remek labdát, egyedül vezette a kapusra, de túl sokat várt és a kimozduló kapus lábbal menteni tudott. Három minutumra rá Vágó került lövőhelyzetbe, ám nem talált kaput.

A félidő közepén Mayer elé került a játékszer a tizenhatoson belül, de pontatlan volt az előkészítése. A 27. percben Marques lőhetett szabadrúgást 23 méterről, próbálkozása a felső lécen csattant. Két percre rá Csányi bal oldali szögletét követően Pinczi és Pápai lövését is blokkolni tudták.

A 39. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Vágó Fanny 16 méterről jobbal laposan a jobb alsóba lőtt (0-1). A félidő hajrájában még egy szabadrúgással veszélyeztettek a vendégek, de abból nem született gól, így 0-1-el vonultunk pihenőre.

A fordulást követően gyűrték egymást a csapatok, az 53. percben lehetett feljegyezni az első helyzetet, melyből gól is született. Tiffany Cameron elé került a labda, a támadó pedig a bal alsóba lőtt (0-2).

Négy perccel később Vágó lőtt távolról, Samu szép vetődéssel hárított. Rögtön utána Cameron a jobb alsó mellé továbbította Nagy Virág lapos centerezését. A 60. percben közel jártunk a szépítéshez, viszont Pápai lövését védte Bednar.

Négy percre rá Mayer maradt le a hosszún centiméterekkel Stephens beadásáról. A 69. percben cserékkel próbált változtatni a játékon vezetőedzőnk, Németh Loretta és Legendás Lora állt be Natalie Stephens és Mayer Zsófia helyére.

A 77. percben Németh került helyzetbe, balos lövését Bednar hárítani tudta a rövidnél. A hajrára fordulva még Szemán-Tóth próbálkozott, de a vendégek kapusa ismét a helyén volt. A raádásban még Fenyvesi Evelin is eredményes volt fejjel. mellyel kialakította a végeredményt (0-3).

Az FTC győzelme azt jelenti, 1-0-ra vezetnek az egyik fél második győzelméig szóló csatában. A döntő második mérkőzését május 26-án, szerdán 17:30-kor rendezik a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Tóth Mihály értékelése: - Az döntötte el a mérkőzést, hogy ki szerzi az első gólt. Sajnos mi 0-0-nál kihagytunk egy ziccert, majd a szünet előtt előnybe kerültek a vendégek. A második bekapott gólt követően jobban kinyíltunk, több helyzete volt a Fradinak és ekkor már jobban is játszott. A futball örök igazsága, hogy lőtt gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Készülünk a szerdára, ahol szeretnénk javítani, de ahhoz el kell hinnünk, hogy idegenben is nyerni tudunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman