HÍREK

Női labdarúgás: Hazai pályán megvertük az FTC-t, jöhet a mindent eldöntő mérkőzés a BL-indulásért

2020-06-11

Női labdarúgás: Hazai pályán megvertük az FTC-t, jöhet a mindent eldöntő mérkőzés a BL-indulásért

Csapatunk két fejesgóllal legyőzte az ősi rivális zöld-fehéreket, így egy hét múlva az FTC-Telekom otthonában dől el a párharc.

Simple Női Liga, Rájátszás a BL-indulásért, 2. mérkőzés
MTK Hungária FC–FTC-Telekom 2-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Hanyecz Bence (Vígh-Tarsonyi, Szalai, Németh)

Gólszerző: Pápai (12.), Magyarics (65.) ill. Vágó (42.)
Sárga lap: Stefán (87.)

MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L. (Papp 84.), Demeter, Turányi, Pinczi - Farádi-Szabó (Bokor 46.), Csányi, Nagy Á. (Stefán 66.) - Magyarics, Pápai (Tóth 83.), Németh (Mayer 46.).

Vezetőedző: Varga Attila

FTC-Telekom: Barti - Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó - Kocsán (Papp L. 77.), Laaksonen (Aleksic 46.), Csiki - Fenyvesi - Czellér (Pusztai 46.), Vágó (Diószegi 90.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

A női BL-indulásért zajló rájátszás első mérkőzésén csapatunk fordulatos 90 perc után 3-2-re kapott ki az FTC-Telekom együttesétől, így az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett második találkozón győzelemre volt szükségünk a mindent eldöntő harmadik párharc kiharcolásához. 

Az egy héttel ezelőtti mérkőzéshez képest Varga Attila egy helyen változtatott a kezdőcsapaton, Tóth Barbara helyett Pápai Emőke volt ott az első perctől a pályán.

A kezdő sípszó előtt klubunk Méry Ritát köszöntette, aki profi pályafutása utolsó hazai összecsapásán szerepelt.

Az első kisebb lehetőségre a 3. percig kellett várni, de a Laaksonen elleni szabálytalánságért megítélt szabadrúgást követően Szőcs magabiztosan védte a középre tartó fejest. Négy minutummal később egy elpasszolt labdával Vágó lépett ki, középre gurítása után Czellér lőtt, de a felső léc tetején csattant a próbálkozása.

A mieink a 8. percben veszélyeztettek először, Magyarics okos passza után Csányi lőhetett a tizenhatoson belülről, de az oldalhálót találta el. A 12. percben már gólnak örülhettünk, Nagy Ágnes ívelt középre szabadrúgást, a hosszún Pápai Emőke megelőzte védőjét, és a kapuba lőtt (1-0).

Nem sokkal később közel jártak az egyenlítéshez a vendégek, Vágó ment el a jobb oldalon Fenyvesi kiugratása után, ziccerben Szőcs lába között akarta ellőni a labdát, de kapusunk leért a lapos lövésre.

A mozgalmas első 15 perc után a 27. minutumig kellett várni a következő akcióra, amikor Csányi ment el a jobb oldalon, centerezése után előbb Zlidnis lábára, majd kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A folytatásban a mieink domináltak, a jobb oldalon többször is sikerült veszélyesnek ígérkező lehetőséget kidolgoznunk, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A 42. percben aztán a semmiből egalizáltak a vendégek, Vágó Fanny 20 méterről jobbal hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe (1-1).

A szünetben Varga Attila két helyen is változtatott, Farádi-Szabó Edina helyére a 16 éves Bokor Blanka érkezett, míg Németh Lorettát a 15 esztendős Mayer Zsófia váltotta.

A második játékrész első tíz perce mezőnyjátékkal telt, a fordulás utáni első kecsegtető lehetőségek a zöld-fehérek előtt adódtak, de előbb Vágó szabadrúgása halt el a sorfalban, majd Szőcs hatástalanította Kocsán, valamint Aleksic próbálkozását.

A 65. percben aztán gólra váltottuk az első helyzetünket a második félidőben. Pápai, Nagy Ágnes, Pinczi volt a labda útja, balhátvédünk beadása után pedig Magyarics Zoé bólintott Barti kapujába (2-1). Találatunk után majdnem azonnal egyenlített az FTC, de nagy helyzetben Szőcs hatalmasat védett lábbal.

A 72. percben Pinczi feje felett elszállt a labda, ami meglepte a hosszún érkező Pusztait, akinek térdéről a kapu mellé pattant a játékszer.

Az utolsó tíz percre fordulva a vendégek részéről Vágó, míg a mieinknél Mayer lőtt, de célt tévesztett. A hajrában a védelmet erősítve mesterünk pályára küldte Tóth Barbarát és Papp Dórát is.

A 86. percben 24 méterről Aleksic lőhetett szabadrúgást, de a remek formában védő Szőcs ezt is magabiztosan hárította, majd kapuvédőnk Vágó lapos próbálkozásánál is a helyén volt. 

A négy perces ráadásban már nem forogtak veszélyben a kapuk, így győzelemmel abszolváltuk a hazai mérkőzést. A mindent eldöntő összecsapásra június 18-án, csütörtökön kerül sor az FTC otthonában.

Varga Attila értékelése: - Az eredménnyel elégedett vagyok, a játék még mindig nem volt az igazi. Fizikálisan vannak problémáink. Nem volt szép a játékunk, de hősies győzelmet arattunk. Az eredmény volt a fontos, szerencsére ezt hoztuk. Gratulálok a csapatomnak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman