HÍREK

Nincs náluk jobb évek óta

2017-05-20

Nincs náluk jobb évek óta

Megvédve címét, ismét első helyen végzett az MTK veterán együttese a 2016/17-es bajnoki szezonban. A kék-fehérek szinte változatlan kerettel, négy bajnoki aranyérmet nyertek az elmúlt öt évben és csupán egyszer szorultak a második helyre. Az 54 év feletti labdarúgás kék-fehér hegemóniájáról Valuch Ernővel, a csapat egyik meghatározó játékosával beszélgettünk.

– Gratulálunk a bajnoki címhez! Mondjuk tőletek ez lassan már megszokott eredmény. Mennyire volt nehéz dolgotok?

– Úgy érzem a szezon végére elfáradtak riválisaink. Pedig nekünk sem indult könnyen a tavasz, hiszen hiába volt öt pont előnyünk, az első két forduló után csak második helyen álltunk. A végére szerencsére elfelejtettük mi is az a vereség, hiszen két fordulóval a szezon zárása előtt már bajnoki címet ünnepelhettünk. A lényeg pedig nem is az újabb aranyérem, hanem hogy mai napig szeretünk és tudunk együtt játszani.

– Kiket ismerhetnek a szurkolók a csapatból, rajtad kívül kik fordultak meg korábban az NB I-es gárdánál is?

– Kovács Jani, Fülöp Feri, Turtóczki Sándor, Handel Gyuri és Aszalai Imre rendelkeznek első osztályú múlttal, de például Szabó Gyuri is sok tehetséget nevelt ki az MTK-nak, most pedig velünk játszik. Mellettük több jól ismert régi szurkoló és korábbi ifi játékos is a keretünk tagja. Jó barátok vagyunk, akik világ életükben a futballal keltünk és feküdtünk.

– Mivel emelkedik ki ez a csapat a mezőnyből?

– A csapategység, az egymáshoz fűződő barátság emel ki minket. A futball szeretete, a közösség az összetartó erő. Bízunk egymásban, egy-egy ritka vereség után sem veszünk össze. Persze mindenhol számítanak az egyéni képességek, de nekünk nem ez adja az igazi erőnket. A nagybetűs „Csapat” közösen éri el a sikereket és persze nem mellékes, maga az MTK címer, ami a mezünkön van, és kötelez minket a jó szereplésre.

– Jövőre újra a címvédés a cél?          

– Ez tényleg másodlagos. Jön a nyár, hátradőlünk kicsit és pihenünk. A csapat átlagéletkora 60 év körül van, szóval itt tényleg nincs semmire garancia. Azért megszoktuk már a sikereket, ha nem is tervezünk hosszú évtizedekre, de szeretünk nyerni, nem tervezzük ezt feladni. A legfontosabb, hogy tudjunk együtt játszani, élvezni a focit, azzal jönnek a győzelmek is. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az Örökrangadók itt is szuper hangulatúak és rendkívül izgalmasak. Az MTK – Ferencváros mérkőzéseken – melyek kiemelkedően sportszerűek és barátiak –, mind a mai napig érezni azt a bizonyos bizsergést.

– Köszöntenek titeket a DVTK elleni OTP Bank Liga mérkőzés alkalmával. Ezek szerint ti is a lelátón drukkoltok majd az utódoknak. Szerinted a saját sikeretek után ismét lesz okotok az örömre?

– Nagyon drukkolunk az NB I-eseknek! Persze örülünk a saját sikereinknek, rendkívül boldogok voltunk, hogy a lányok is bajnoki címet szereztek, de a lényeg mégis az első csapat szereplése. Én mindig optimista ember voltam, úgyhogy bízom a fiúkban, hogy most is győzelemmel örvendeztetnek meg minket, és bennmaradnak a legfelső osztályban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman