HÍREK

Újabb sikeres év

2017-06-08

Újabb sikeres év

A 2016/17-es bajnoki szezonban ragyogóan szerepeltek az MTK Budapest szenior csapatai.

A közelmúltban véget ért öregfiúk, old boys és veterán bajnokságok mindegyikében kiváló szezont zárt az MTK.

A legbüszkébbek talán veterán labdarúgóinkra lehetünk, akik megvédve címüket, ismét első helyen végeztek. A kék-fehérek szinte változatlan kerettel, négy bajnoki aranyérmet nyertek az elmúlt öt évben és csupán egyszer szorultak a második helyre. 54 éven felüli labdarúgóink 22 mérkőzésen 18 győzelmet arattak és végül viszonylag könnyen utasították maguk mögé, az ősi rivális Ferencvárost. A csapat 114 gólt szerzett a bajnokságban, amiből a góllövőlistán második helyen végzett Handel György egymaga 37-et termelt.

Sokszor létszám gondokkal küzdve is dobogós helyen végzett a 44 év feletti labdarúgók alkotta old boys csapatunk. A harmadik hely ugyan csak a záró fordulóban vált biztossá, de talán értékesebb is az izzadtsággal kiharcolt siker, mintha ölébe hullott volna az érem a gárdának. A rettentően kiegyensúlyozott bajnokságban 22 mérkőzésen 12 győzelem elegendőnek bizonyult a bronzérem megszerzéséhez és a csapat meccsenkénti átlagos négy szerzett gólja azt mutatja, látványos és eredményes focit játszottak a bajnokságban.

Egyedül öregfiúk csapatunk nem szerzett érmet a szenior bajnokságokban, de a 4. hely előrelépés az elmúlt évekhez képest. Talán a dobogós helyezés is összejöhetett volna, ha ősszel nem csúszik be 34 éven felüli labdarúgóinknak néhány nem várt vereség. A csapat ötvenszázalékos teljesítményt nyújtott a szezon során, 9 győzelem mellett 2 döntetlen és 9 vereség a mérleg. A hullámzó teljesítmények közül kiemelkedett Kincses Péteré, aki 25 találatával az osztály gólkirálya lett.

Természetesen fontos az elért jó eredmény, de még fontosabbnak tartjuk, hogy játékosaink profi karrierjük lezárása után sem szakadtak el klubunktól és hétről-hétre újra kék-fehér mezt húzva küzdenek a pályán a kék-fehérek sikeréért és a pályán kívül is, az MTK tradícióiért és jó hírnevéért. Köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman