HÍREK

Nem szereztünk pontot Zalaegerszegen

2020-12-16

Nem szereztünk pontot Zalaegerszegen

Vereséget szenvedtünk a Zalaegerszeg otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ZTE FC–MTK Budapest 2-0 (2-0)

Zalaegerszegi Városi Stadion

Vezette: Solymosi Péter (Király, Szalai, Becséri, Szilasi, Radványi)

Gólszerző: Zimonyi (4.), Szánthó (12.)

ZTE FC: Demjén – Szépe, Lesjak, Bobál – Szánthó (Vass Patrik, 68.), Favorov, Sankovic, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi – Koszta (Szalai, 87.), Zimonyi (Babati, 68.)

Vezetőedző: Boér Gábor

MTK Budapest: Mijatovic – King, Varju, Ferreira, Herrera (Clinton, 79.) – Cseke, Kata, Dimitrov (Biben, 56.) – Gera (Schön, 79.), Miovski (Barna, 56.), Prosser (Drljo, 89.)

Megbízott vezetőedző: Farkas Attila

Szerdán, az OTP Bank Liga 15. fordulójában a ZTE FC otthonába látogattunk. Sok időnk nem volt a pihenésre, hiszen vasárnap a DVTK ellen játszottunk otthon bajnoki mérkőzést. A kispadról továbbra is hiányzott Michael Boris, illetve sérülés, betegség, vagy eltiltás miatt nem léphetett pályára Nagy Zsombor, Palincsár Martin, Pintér Ádám, Balázs Benjámin, Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos, Bíró Bence, Lencse László, Varasdi Dániel, Somodi Bence, Kanta József és Vancsa Zalán.

Szörnyen kezdődött a mérkőzés számunkra, hiszen a 4. percben jobb oldali beadást követően Varju elől Zimonyihoz pattant a labda, aki könyörtelenül lőtt a kapunkba. (1-0)

Nyolc perccel később ismét a jobb oldalon vezetett támadást a ZTE, majd a beadás után Szánthó passzolt a kapunkba, így kétgólos hátrányba kerültünk az első negyedóra után. (2-0)

Először a 22. percben veszélyeztettünk igazán, ekkor Prosser lőtt a kapu mellé a bal oldalról, később a beadása majdnem bepattant Demjén hálójába, de végül szögletre repült a labda. A félidő vége előtt ismét Prosser húzott el a bal oldalon, Dimitrovhoz passzolt, aki mellé lőtt, így hátrányból várhattuk a folytatást.

A második félidő első helyzetét Gera jegyezte, de 20 méterről eleresztett lövése elkerülte a hazai kaput. A ZTE A 65. percben újra veszélyeztetett, Mijatovic lábbal védte Zimonyi közeli, éles szögből ellőtt labdáját.

Öt perccel később Herrera szerzett labdát, beadását Prosser fejelte kapura, Demjén védett. A második játékrészben ötször is cseréltünk, szerkezetet is változtattunk, de nem igazán tudtunk nagy lehetőségekig eljutni.

A 82. percben újra Mijatovicnak volt dolga, magabiztosan hárította Bedi erős lövését. A 88. percbe újra Prosserhez került a labda, a bal lábára húzott, 15 méterről a rövid sarok mellé lőtt. Ez volt a találkozó utolsó helyzete, így nem szereztünk pontot a ZTE ellen.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman