HÍREK

Nem mondott le Groppioni a Ligakupa sikerről

2015-05-16

Nem mondott le Groppioni a Ligakupa sikerről

A bajnokságban inkább Hegedüs Lajos kap bizalmat Garami József, szakmai igazgatótól az MTK Budapest kapujában, de nyugalommal töltheti el a rutinos mestert, hogy Hege tartalékja, a megbízható talján hálóőr Federico Groppioni bármikor készen áll a bevetésre. A társak által Frédinek becézett portás elsősorban a kupaküzdelmekben bizonyíthatja rátermettségét, így a Debrecen elleni Ligakupa elődöntő első mérkőzésen is ő őrizhette a kék-fehérek hálóját.

– Hogy érezted magad a kapuban, milyennek láttad a debreceni mérkőzést?

– Nehéz meccsre számítottam és sajnos igazam lett. A Debrecen jó csapat, ahogy mi is azok vagyunk, de most ők jöttek ki jobban a küzdelemből. Mindkét klub meg szeretné nyerni a kupát, tehát várható volt, hogy egyik gárda sem adja fel a találkozót.

– Érdekes jelenet előzte meg a debreceniek második gólját, ami ugyebár tizenegyesből született.

– Tisztán a tizenhatoson kívül ütköztem a hazaiak játékosával, tehát nem hozott jó döntést a játékvezető, amikor büntetőt ítélt, viszont az is igaz, hogy a sárgalapos figyelmeztetés, amit a szabálytalanság után kaptam, néhány bírónál esetleg pirosat ért volna. Megváltoztatni már amúgy sem fogja az ítéletet a spori, szóval kár lenne ezen búslakodni.

– A 3-1-es vereség után van esélye az MTK-nak a visszavágón?

– Persze! Hiszünk benne, hogy megfordíthatjuk a párharcot. Példaként áll előttünk éppen a DVSC, amely 3-2-es hazai vereség után búcsúztatta a Videotont. Nekik is sikerült a bravúr, nekünk miért ne sikerülhetne?

– Mit vársz a hétvégi Újpest elleni meccstől és egyáltalán a bajnoki hajrától? Meglehet akár az ezüstérem is?

– Úgy készülünk, hogy három bajnoki döntő áll előttünk. Mind a hármat meg szeretnénk nyerni, és ha ez sikerül, akkor elmondhatjuk, hogy megtettük a magunkét.

– A nemzetközi kupában való indulás biztos. Gondoltok már erre is?

– Most elsősorban a bajnokság végére koncentrálunk, de természetesen nagyon örülünk, hogy megmutathatjuk magunkat Európában. Nagy lehetőség ez a klubnak és nekünk játékosoknak is, így igazán feldobottan és büszkén várhatjuk a nemzetközi mérkőzéseket.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman