HÍREK

Nem kezdtük jól az NB I második körét

2021-11-05

Nem kezdtük jól az NB I második körét

A jól kontrázó Gyirmót elvitte a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Gyirmót FC Győr 0-3 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1545 néző

Vezette: Pillók (Solymosi, Tóth II., Theodoros, Erdős, Kovács Gábor, Rusz)

Gólszerző: Szegi (41.), Simon (59.), Csonka (74.)

Sárga lap: Herrera (34.), Miovski (73.) illetve Hajdú (33.), Radics (90.)

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Ramadani, Mezei (Palincsár, 84.) – Kovácsréti (Clinton, 84.), Dimitrov (Kosznovszky, 62.), Kocsis (Drljo, 62.) – Miovski

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke (Csonka, 70.) – Hasani (Major, 82.), Radics, Nagy (Vass, 82.), Hajdú – Varga, Simon (Lencse, 78.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában – a bajnokság második körének első mérkőzésén – a Gyirmót FC Győr együttesét fogadtuk. Legutóbb az első körben találkoztunk Csertői Aurél gárdájával, akkor 1-1-es döntetlen lett a végeredmény. Sajnos több komoly hiányzónk is volt a meccsen, különösen a védelem és a támadósor összeállítása jelentett gondot a szakmai stábnak. A védelemből Alho, Perkovic, Nagy Zsombor és Kaka sem volt bevethető, a középpályáról Weir hiányzott eltiltás miatt, míg a betegség és sérülés miatt a kanadai tabellát vezető Grozav, valamint Vancsa sem játszhatott a hosszabb ideje hiányzó Myke mellett. Összesen négy 21 éven aluli játékos volt a kezdőcsapatban

Az első jelentős lehetőségig a 12. percig kellett várni: ekkor Mezei ugratta ki Miovskit, aki 16-ról lőtt kapura, Hársfalvi bravúrral védte lövését. Egy perccel később Kovácsréti próbálkozott ballal húsz méterről, de ez nem okozott gondot a gyirmóti hálóőrnek.

A 22. percben Simon ment el a bal szélen, Hasaninak gurított vissza, aki a kapu fölé bombázott. A 27. percben Simon maga kísérletezett fejjel, de különösebb fejtörést ez sem okozott Mijatovicnak. A 37. percben Kocsis kínálta meg távolról Hársfalvit, majd Kovácsréti tekerése suhant el a hosszú mellett.

A 41. percben megszerezte a vezetést a Gyirmót: a bal oldalról érkezett nagy bedobás a vendégektől, két fejen is megcsúszott, majd Szegi 21 méterről, ballal bombázott a hosszú felsőbe (0-1).

A félidő vége előtt Varga fejesét védte bravúrral Mijatovic, így egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A 48. percben egyenlíthettünk volna: Varju kiugratására Balázs csapott le, centerezését épphogy levarázsolták Miovski lábáról, aki ziccerben lőhetett volna. Az 59. percben megduplázta előnyét a Gyirmót: a jobb oldalról érkezett beadást Varga fejelte kapura, Mijatovic védett, de a kipattanót Simon bekotorta (0-2).

A 64. percben a csereként beálló Drljo verte meg emberét, beadását lábbal védte Hársfalvi. Három perccel később Herrera a másik oldalról próbálkozott, ez is a vendégek kapusában akadt el.

A 74. percben Csonka csapott le a labdára a tizenhatosunkon vonalán, majd kilőtte ballal a hosszút (0-3).

A 85. percben szépíthettük volna, de Miovski ígéretes helyzetből mellé fejelt. Sajnos ezután sem tudtunk betalálni, így háromgólos vereséget szenvedtünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman