HÍREK

Négynél alább nem adjuk (GALÉRIA)

2016-01-20

Négynél alább nem adjuk (GALÉRIA)

Az MTK Budapest II. csapata, az ESMTK ellen játszotta idei második felkészülési mérkőzését, és csakúgy, mint a REAC ellen, 4-0-ás győzelmet aratott.

Az MTK Budapest II. csapata, a hétvégén lejátszott első felkészülési mérkőzése után – melyről ITT tájékozódhat részletesen – szerda este ismét idegen műfüvön bizonyíthatott. Együttesünk vendéglátója ezúttal az ESMTK volt. Az erzsébetiek, csakúgy, mint a kék-fehérek második együttese, az NB III-ban szerepelnek. Ellenfelünk a Közép csoportban, a tizenegyedik helyen telel, hat győzelemmel, egy döntetlennel, kilenc vereséggel, és tizenkilenc szerzett ponttal.

Az összecsapásnak a XX. kerület, Zodony utcai Téglaégető, műfüves pályája adott otthont. Kemény, fagyos idő fogadta a csapatokat. A világítás gyenge volt, ami nem könnyítette meg sem a játékvezetői hármas, sem pedig a nézők dolgát. Az MTK Budapest II. a Demjén – Sági, Tóth F., Katona, Széles – Pintér, Hajdú – Besztercei, Kovács, Schrammel – Hujber összeállításban kezdte a játékot, a kispadon Fadgyas – Magyar, Tóth M., Szabó, Nagy, Forgács, és Bayer vártak bevetésre. Csapkodó játékkal indult a találkozó, amolyan kiszorítós jelleggel. Az erzsébetiek találtak előbb magukra, többet birtokolták a labdát, a kék-fehérek inkább a védekezéssel voltak elfoglalva. A piros-fehérek nem hagyták kibontakozni csapatunkat. Ennek ellenére, az első komolyabb lehetőség, a 13. percben előttünk adódott, amikor Besztercei jobb oldali beadása találta meg ajtó-ablak helyzetben Kovácsot, aki kihagyta a lehetőséget, a jobb alsó sarok mellé lőtt. Három perccel később viszont már nem hibáztak fiaink. Hujber jobbról, élesen belőtt szabadrúgását, közvetlen közelről Katona passzolta a hálóba (0-1). A játékrész közepén növelhettük volna az előnyt, de Besztercei – szép akció végén –, a jobbösszekötő helyéről a jobb alsó mellé lőtt. Az első ESMTK helyzetet a 33. percben jegyezhettük fel, amikor veszélyes szabadrúgásuk elkerülte Demjén kapuját. A félidő végére leült a meccs, főleg a középpályán birkóztak a csapatok, már mindenki a szünetet várta, nem így Hujber, aki a Beszterceitől kapott labdát, közelről lőtte a piros-fehérek hálójába, kialakítva ezzel a félidei állást (0-2).

A szünetben, Pölöskei Gábor, a kék-fehérek vezetőedzője, mind a hét cseréjét pályára küldte, csak Katona, Széles, Kovács, és Besztercei maradt fent, azok közül, akik az első játékrészben játszottak.

Csakúgy, mint az első játékrészt, a másodikat is jobban kezdték az erzsébetiek. Az első percben, Fadgyasnak rögtön bravúrral kellett bemutatkozni, hogy érintetlen maradjon a hálója. A koreográfia, hasonló volt, mint az első játékrészben. Tíz perc elteltével átvette az irányítás csapatunk, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben, főleg a küzdelem dominált, egészen a játékrész közepéig. Ekkor Szabó parádés labdáját Kovács centerezte középre, és U19-es csapatunk gólvágója, Tóth Milán nem hibázott (0-3). Ezt követően az erzsébetiek is próbálkoztak, de veszélyes szöglet utáni fejesük mellé szállt. Jól látszott, hogy Pölöskei Gábor cseréivel megélénkült a játékunk, Szabó elemében volt, szebbnél szebb labdákkal tömte társait, a bal szélen az U19-es Forgács is veszélyes volt, középen pedig a fiatal Tóth Milán szinte tarthatatlanná vált a piros-fehér védők számára. Nem is kellett sokat várni a negyedik kék-fehér találatra. A 70. percben, Tóth gyönyörű kiugratása után, Besztercei húzta el a labdát a kapus mellett, és lőtt a hálóba (0-4). A játékrész második felére már kiütközött a kék-fehérek nagyobb tudása, de az is az igazsághoz tartozik, hogy az ESMTK ekkora már elkészült erejével. A találkozó végéig az állás már nem változott, így csapatunk megismételte az első edzőmérkőzésén elért eredményt, és Erzsébeten is, 4-0-ás, megérdemelt győzelmet aratott.

A mérkőzés végén, Pölöskei Gábor, az MTK Budapest II. szakvezetője értékelte a látottakat:

– A második edzőmérkőzésünket játszottuk. Nagyon jól futballoztak a srácok, labdabiztosak voltunk, sok helyzetet kidolgoztunk, és ezekből négy szép gólt is szereztünk, dicséret illeti minden játékosomat. A következő felkészülési mérkőzésünket szombaton, az Ikarus pályán, a Dabas ellen játsszuk. A továbbiakban is ilyen ütemben, heti két mérkőzésen lépünk majd pályára, a bajnoki rajtig. Ezek a találkozók elegek ahhoz, hogy mindenki megfelelő formába kerüljön, és kialakuljon az a csapat, amelyik majd a tétmérkőzéseken is bizonyíthat. Mindenkinek tudni kell, hogy az NB III többféle funkciót is teljesít, segíti az első csapatot, és ad vissza játékost az U19-esekhez is, akik fontos tavasz elé néznek, mivel a bajnoki trófea elhódításával lehetőségük nyílik az Ifjúsági Bajnokok Ligájában indulni. Az NB III-as keret kialakult már, nagy változásra már nem lehet számítani – zárta összegzését vezetőedzőnk.              

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman