HÍREK

Nagyot hajráztunk, de nem sikerült pontot szereznünk Pakson

2021-09-11

Nagyot hajráztunk, de nem sikerült pontot szereznünk Pakson

3-2-es vereséget szenvedtünk a Paks otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Paksi FC–MTK Budapest 3-2 (2-0)

Paksi FC Stadion, 1175 néző

Vezette: Berke Balázs (Pintér, Szalai, Horváth, Kulcsár, Theodoros, Szilasi)

Gólszerző: Ádám (8.), Sajbán (37., 54.), illetve Grozav (70., 11-esből), Miovski (76.)

Sárga lap: Medgyes (33.), Nagy Gergely (68.), illetve Miovski (56.), Dimitrov (68.)

Paksi FC: Nagy Gergely – Medgyes (Kesztyűs, 66.), Tamás (Nagy Richárd, 61.), Szélpál, Kinyik, Lenzsér – Balogh (Windecker, 80.), Bognár (Pethő, 80.), Papp – Ádám (Böde, 61.), Sajbán

Vezetőedző: Bognár György

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs (Alho, 46.), Perkovic, Ferreira, Nagy Zsombor (Herrera, 76.) – Weir, Ramadani, Dimitrov (Kocsis, 76.) – Kovácsréti (Vancsa, 66.), Grozav, Haraszti (Miovski, 46.)

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában újabb idegenbeli mérkőzés várt csapatunkra, ezúttal a Paksi FC otthonába látogattunk. Sérülés miatt vezetőedzőnk nem számíthatott Mezei Szabolcsra, Kata Mihályra, valamint Clinton Oseira, de jó hír, hogy Sebastian Herrera és Myke Bouard Ramos is már a csapattal edzett a héten, így ők a cserepadra leülhettek. Először kapott helyet a kezdőben Kovácsréti Márk, valamint az augusztus végén igazolt Haraszti Zsolt, aki az elmúlt öt évet a Paksnál töltötte.

A mérkőzés első lehetősége a Paks előtt adódott, amit sajnos gólra is váltott a hazai alakulat: Bognár pöckölt bele egy bal oldali beadásba, Ádám megszelídítette a labdát, majd ballal, félfordulatból az alsó sarokba lőtt (1-0).

Négy perccel később ismét a zöldmezesek veszélyeztettek, ezúttal Sajbán találta el a kapufát húsz méterről. A 16. percben Harasztit állították meg kemény belépővel a középpályán, majd Bognárhoz került a labda, akinek a tizenhatoson belülről eleresztett lövését Mijatovic lábbal hárította.

Először a 21. percben veszélyeztettünk: Kovácsréti kapta meg a játékszert a bal oldalon, szépen centerezett Grozavhoz, akinek a lövés előtti utolsó pillanatban varázsolták le a labdát a lábáról. A 29. percben újabb szép támadást vezettünk, melynek a végén Weir emelése suhant el a kapu előtt. A kezdeti nehézségek után feljavult a játékunk és egyre többször jutottunk el a hazai kapu elé: a 34. percben Kovácsréti szabadrúgását védte Nagy Gergely, ezután Ramadani lövését blokkolták a vendéglátók, később pedig Nagy Zsombor fejese suhant el a kapu előtt.

A 36. percben Dimitrov kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, a hosszú alsó sarkot célozta meg, ám Nagy Gergely szépen tolta ki a labdát. Hiába támadtunk többet a meccs ezen szakaszában, mégis növelte az előnyét a Paks: a 37. percben Bognár ugratta ki Sajbánt, aki nyolc méterről nem hibázott (2-0).

A 38. percben rögtön szépíthettünk volna: Haraszti adott óriási labdát Kovácsrétinek, aki jó átvétel után lőtt ziccerben, de Nagy Gergely ezúttal is védett. A 43. percben Bognár lapos, középre tartó lövését hárította Mijatovic. Egy perccel később kiválóan hoztuk át a középpályán a labdát, Grozav került óriási helyzetbe, hét méterről, ballal azonban a kapu fölé tekert, így kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást.

Kettőt is cseréltünk a második játékrészre: Miovski és Alho váltotta Balázst és Harasztit. Miovski két perccel becserélése után helyzetbe is került, már csak a kapus volt előtte, de végül az egyik hátvéd bele tudott lépni a kísérletébe, így Nagy Gergely hárított.

Az 53. percben Kovácsréti a tizenhatos sarkán kapta meg a labdát, középen négyen is várták a beadást, ám pontatlan volt a centerezés. Ez megbosszulta magát, hiszen a másik oldalon Bognár remek átadást kapott a tizenhatoson belül, és ugyan lövését Mijatovic bravúrral hárította, a kipattanót Sajbán bekotorta (3-0).

A 60. percben úgy tűnt, sikerült szépíteni: Nagy Zsombor hozta át a labdát a középpályán, Grozavhoz passzolt, aki Miovskihoz gurított, csatárunk pedig szépen lőtte ki a hosszú alsót. Igen ám, de Nagy Zsombor szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ezért videóbírózás után érvénytelenítette a játékvezető a találatot.

A 68. percben Miovski megint a védők mögé került, ezúttal kicselezte Nagy Gergelyt, aki buktatta őt, büntetővel jöhettünk. A labda mögé Grozav állt oda, és magabiztosan lőtt a kapuba (3-1).

Hét perccel később újra nyílttá tettük a találkozót: Alho ugratta ki gyönyörűen Miovskit, aki remek csellel elküldte védőjét, majd ballal a kapuba lőtt. Ezt már a VAR sem vehette el tőle (3-2).

A 79. percben Bognár 28 méterről, szabadrúgásból próbálkozott, Mijatovic vetődve ütötte szögletre a labdát. A hajrában mindent egy lapra feltéve jöttünk előre az egyenlítő gól megszerzése érdekében: a hosszabbításban Perkovic készítette le a labdát Kocsisnak, kapura tartó lövésébe beleléptek a védők. Újabb helyzetünk már nem adódott, így 3-2-es vereséget szenvedtünk a Paks otthonában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman