HÍREK

MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky Haladás 0-1 (0-0) (GALÉRIA)

2015-10-31

MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky Haladás 0-1 (0-0) (GALÉRIA)

Helycsere.

MTK Budapest – Swietelsky Haladás 0-1 (0-0)
OTP Bank Liga, 14. forduló

Illovszky Rudolf Stadion, 714 néző

Vezette: Iványi Zoltán, asszisztensek: Buzás Balázs, Becséri Gergely, Berke Balázs, Molnár Attila, tartalék játékvezető: Szpisják Zsolt.

Gólszerző: Gaál (75. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass – Gera, Kanta, StrestikTorghelle, Ramos. Kispad: Groppioni – Deutsch, Thiam, Hajdú, Szatmári, Vukmir, Varga. Vezetőedző: László Csaba.

Csere: Strestik helyett Thiam (74. perc), Gera helyett Varga (80. perc), Vass helyett Szatmári (86. perc)

Sárga lap: Ramos (89. perc)

Szombathelyi Swietelsky Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – T. Wils, Iszlai, Németh M. – Gosztonyi, Gaál B., Halmosi. Kispad: Rózsa – Fehér Z., Jánvári, Nagy P., Schimmer, Ugrai, Medgyes. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Csere: Angyal helyett Schimmer (szünetben), Németh helyett Medgyes (63. perc), Gosztonyi helyett Fehér (86. perc).

Sárga lap: T. Wils (55. perc)

A hazaiaknál a Békéscsabán megsérült Hrepka Ádámra nem számíthatott László Csaba, a vendégeknél pedig Popin és Török nem léphetett pályára. Eltiltott játékos egyik csapatban sem volt.

A mérkőzés kezdőrúgását a „Mondj nemet a rasszizmusra!” jegyében Bödör László és az MTK Budapest játékosa, Thiam végezte el.

Bödör László 1933. augusztus 17.-én, Budapesten született. A budapesti II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Technikumban érettségizett, 1956-tól esztergályos kisiparosként is dolgozott. Egy-egy esztergomi és dorogi idény után került az MTK-hoz. A kék-fehérekkel egyszeres bajnok (1957/58), háromszoros ezüstérmes (1957 tavasz, 1958/59, 1962/63) és egyszeres bronzérmes (1960/61). 1964-ben tagja a Kupagyőztesek Európa-kupája (KEK) döntőn szereplő csapatnak. A portugál Sporting Lisszabon ellen az első mérkőzésen 3-3 lett az eredmény Brüsszelben, a megismételt mérkőzésen egy szögletből rúgott góllal nyertek a portugálok 1-0-ra. Vásárvárosok Kupája (VVK) elődöntős 1961/62-ben, Közép-európai Kupa (KK) győztes 1963-ban, második 1955-ben és 1959-ben. Az MTK-ban összesen 177 bajnoki mérkőzésen szerepelt, és 61 gólt szerzett. A válogatottban 1961-ben egy alkalommal lépett pályára. Ezt megelőzően 1958 és 1960 között tízszeres B válogatott, itt négy gólt szerzett. Tagja az 1962-es chilei világbajnokságon részt vett csapatnak, de pályára nem lépett. 1967-ben, Debrecenben fejezte be az aktív labdarúgást.

A 75. percben megszerezte a vezetést – és mint később kiderült, a győzelmet – a vendégcsapat. Bal oldali szöglet után Hegedüs kiütötte a labdát, amit azonnal visszalőttek a kapu elé, majd Gaál a jobb alsó sarokba csúsztatta.

Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán. A Haladás a harmadik, az MTK Budapest a negyedik helyen áll.

A mérkőzés végén a két szakvezető így értékelte a történteket:

László Csaba, vezetőedző (MTK Budapest): – Több lehetőségünk volt a mérkőzésen, de mind kimaradt. Fájó a vereség, nem éreztem ellenfelünkben a gólt, sőt azt gondoltam, hogy kipasszoljuk őket, és megnyerjük a mérkőzést. Nem akarok a játékvezetővel foglalkozni, csak magunkra kell figyelni. Nem tudtunk gólt szerezni, mert a döntő szituációkban rossz megoldásokat választottunk. Nem vagyok mérges a csapatra, uraltuk a játékot, nem engedtük ellenfelünket kibontakozni, de az utolsó passzainkba mindig hiba csúszott, így nem tudtuk megszerezni a vezetést. Hidegebb fejjel kellett volna játszanunk, mivel egy jó döntés gólt eredményezhetett volna, a rossz döntésünk miatt viszont kaptunk gólt. A bajnoki szünetben össze kell szedni magunkat, és vissza kell találnunk a helyes útra. Gratulálok a Haladásnak!

Mészöly Géza, vezetőedző (Szombathelyi Swietelsky Haladás): – Az első félidőben a középső zónában birtokoltuk a labdát, de sok hibával játszottunk. Az MTK Budapest többször mögénk került és veszélyt teremtettek a kapunk előtt. A második félidőre feljavultunk, zártabban játszottunk, közelebb voltunk egymáshoz, és fel tudtuk pörgetni a játékot. Örülünk a győzelemnek, mert hosszú szünet következik. Sokat tettünk a sikerért, és megérdemelten vittük el a három pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman