HÍREK

MTK Budapest – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)(GALÉRIA + VIDEÓ)

2015-05-23

MTK Budapest – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)(GALÉRIA + VIDEÓ)

Bekezdett a Haladás, de nem bírtak Hegedüssel. Később fölénybe került az MTK. Torghelle többször vezette egyedül a kapura a labdát, mint ahányszor Hunyadi János ment a törökre. Végül az ő góljaival sikerült nyerni. Az első húsz perc után már nem volt veszélyes a kiesőjelölt Haladás. Az MTK Budapest megszerezte 18. győzelmét, és biztosan végzett a dobogón.

A mérkőzés élő közvetítése.

MTK Budapest – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0) 

OTP Bank Liga, 29. forduló

Bozsik József Stadion, 768 néző

Vezette: Kassai Viktor (Georgiu Theodoros, Takács Gábor – Takács János Nazsa)

Gólszerző: Torghelle (34., és 77.)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Vukmir, Vass, Hajdú – Thiam, Pölöskei, Kanta – Horváth, Torghelle, Csiki.
Csere: Pölöskei helyett Vogyicska (77.), Horváth helyett Gera (81.), Torghelle helyett Cseke (90.)
Sárga lap: Torghelle (56.), Hajdú (63.), Vukmir (75.)

Szakmai igazgató: Garami József

Haladás: Rózsa – Gaál, Alcibiade, Jánvári, Angyal – Nagy, Iszlai – Gaál, Radó, Jancsó, Halmosi
Csere: Jancsó helyett Rocchi a szünetben, Halmosi és Gaál helyett Tihanyi és Drabant (76.)
Sárga lap: Devecseri (25.), Nagy (48.)

Vezetőedző: Mészöly Géza

Garami József, szakmai igazgató a mérkőzés előtt: – A csapattal együtt nagyon örültünk, hogy dobogón tudtuk zárni a bajnokságot. Az utóbbi 2-3 hétben rengeteg gondunk volt, főleg a védelemben nem számíthatok több játékosra. Így csatárokkal erősítettem meg a védelmet. Ez nem mindig jó.

A kezdőrúgást egyik szurkolónk, Buczkó Tihamér végezte volna el, de átadta a lehetőséget gyermekének. A lehetőséget barátjától, Dragan Vukmirtól kapta.

28. perc: Pölöskei lövőhelyzetbe került. 30 méterről a keresztlécet forgácsolta szét.

34. perc: Hajdú, Csiki, Pölöskei adogatás után, Horváth találta el 13 méterről, jobbal a jobb kapufát. A kipattanó labdát Torghelle hat méterről pofozta az üres kapuba. 1-0

Torghelle Sándor a szünetben: – A Haladás kezdett jobban, voltak helyzeteik, aztán nekünk is. A szombathelyiek az életükért küzdenek, biztos vagyok benne, hogy mindent megpróbálnak a második félidőben.

87. perc: Az élete első OTP Bank Liga mérkőzését játszó Gera Dániel, két védőt is átjátszva vezette végig a pályán a labdát, tanári gurítása után Torghelle 6 méterről, jobbal a kapu közepébe gurított. 2-0

Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója a mérkőzés után: – A Haladás az első félidő első részében nagy lendülettel játszott és alakított ki helyzeteket. Szerencsére, ezeket megúsztuk. Utána már mi kerültünk fölénybe, sok helyzetet dolgoztunk ki. A fiatalok velünk készülnek, rászolgáltak a pályára lépésre. Rendkívül nehéz helyzetben készülünk a DVTK ellen, mert Vukmir és Torghelle megkapta az ötödik sárgáját, így nem játszhatnak. A mai meccsről még annyit, hogy nem szoktam nyilvánosan dicsérni a csapatomat, de most megérdemlik. Gratulálok a fiúknak!

Mészöly Géza, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője: – Megvoltak azok a helyzeteink, melyekből megszerezhettük volna a nagyon fontos első gólt. Szörnyű volt hátrányban az öltözőbe vonulni. Az MTK, erre készült, lekontrázott minket. Borzasztóan sajnálom a vereséget! Tenni kell a dolgunkat tovább.

A fiatalok, Gera Dániel, Cseke Benjámin és Vogyicska Bálint így értékelték a mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman