HÍREK

MTK Budapest – Swietelsky Haladás 3-1 (1-1) (VIDEÓ + GALÉRIA)

2016-03-12

MTK Budapest – Swietelsky Haladás 3-1 (1-1) (VIDEÓ + GALÉRIA)

Az akarat és a szív diadala

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (1-1)
OTP Bank Liga NB I., 25. forduló

Dunaújváros, Dunaferr Aréna, 348 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor, asszisztensek: Albert István, Lémon Oszkár, illetve Solymosi Péter, Urbán Eszter. Tartalék-játékvezető: Medovarszki János.

Gólszerző: Thiam (16. perc), Strestik (59. perc és 78. perc, utóbbit 11-esből) ill. Ugrai (12. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Strestik, Hrepka – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Baki, Hujber, Hajdú, Vogyicska. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Hrepka helyett Deutsch (89. perc), Nikacs helyett Baki (91. perc), Strestik helyett Hajdú (92. perc).

Sárga lap: Vass (83. perc).

Swietelsky Haladás: Király – Schimmer, S. Wils, Jagodics, Gaál – Kovács, Iszlai – Williams, Németh, Ugrai – Popin. Kispad: Rózsa – Martinez, Nagy, Angyal, Batarelo, Medgyes. Vezetőedző: Mészöly Géza.  

Csere: Williams helyett Medgyes (60. perc), Popin helyett Martinez (68. perc), Németh helyett Nagy (75. perc).

Sárga lap: S. Wils (24. perc), Iszlai (30. perc), Jagodics (77. perc), Nagy (83. perc)

A mérkőzést – napra pontosan – az MTK Budapest labdarúgó-szakosztály megalakulásának 115. évfordulóján rendezték, így a kék-fehér vezetők döntése értelmében, minden szurkoló ingyen tekinthette meg az összecsapást.

Teodoru Vaszilisz több futballistájára nem számíthatott, sérülés vagy betegség miatt. Nem léphetett pályára Jakab, Varga, Ramos, Kanta, valamint Torghelle sem. Ellenfelünk vezetőedzője pedig Bosnjak, Fehér, Gyürki, Jánvári, Petró, valamint Th. Wils szolgálatait kellett, hogy nélkülözze.

Az első félidő tapogatózó játékkal indult, de csapatunk talált előbb magára, és Strestik szögletéből, Grgics veszélyeztetett, fejese azonban elkerülte Király kapuját. Ezután is támadásban maradtak a kék-fehérek, a szombathelyieket pedig folyamatosan kiszorítottuk a kapunk előteréből, így helyzetbe nem került ellenfelünk, csak egyszer, de abból rögtön gólt is szerzett.

12. perc: Ugrai kilépett a balösszekötő helyén védője mellett, két embert még kicselezett, majd higgadtan a hosszú alsóba gurított (0-1).

Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre.

16. perc: Nikacs cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd észrevette a középen érkező Thiamot, lekészítette neki a labdát, az MTK középpályása pedig hidegvérrel kilőtte a kapu bal oldalát (1-1).

A második félidő elején főleg a középpályán gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Visszaálltak a kék-fehérek, és várták a kínálkozó lehetőséget, ami hamarosan meg is érkezett.

59. perc: Vass Ádám passzolt vissza Besének, aki átfutott a szombathelyi védelmen, középre centerezett Strestiknek, aki az üres kapuba helyezte a labdát (2-1).

Ezután is támadásban maradt az MTK Budapest, amit Thiam bődületes kapufája is jelzett. Mindent megpróbált az egyenlítés érdekében ellenfelünk, de kontráinkban szinte mindig veszély volt. Az egyik ilyennél, Gera tört be a büntetőterületen belülre, ahol fennakadt a szombathelyi védőfalon, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.

78. perc: A büntetőpontra letett labda mögé Strestik állt, aki magabiztosan értékesítette (3-1).

Az állás már nem változott a végéig, így csapatunk zsinórban, harmadik győzelmét aratta. Az Újpest és a Kispest után, a Szombathely is kapitulált az MTK Budapest előtt.            

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Kanta és Torghelle nélkül, csapatként készültünk, mert Sanyi szereplését nem akartunk kockáztatni, hosszú még a bajnokság. Az első félidőben a középpályás védekezésünk nem volt megfelelő, ezt a második játékrészre korrigáltuk, és bátrabb, lendületesebb játékra váltottunk. Csak a végén cseréltem, mivel rendben volt a társaság. Bíztam a csapatban, és még nem foglalkozom a helyezéssel, mindig csak a következő találkozó lebeg a szemem előtt. Gratulálok a srácoknak!

Mészöly Géza, vezetőedző (Szombathelyi Swietelsky-Haladás): – Nagy dolog az MTK Budapest ellen megszerezni a vezetést, mert kinyílnak, és nem tudják a saját játékukat játszani. Sajnos gyorsan egyenlítettek, így előnyünk nem érvényesült. Sok múlt a mentalításon, ami ellenfelünknél jobban érvényesült. Nálunk is, náluk is két-két meghatározó játékos hiányzott. A kék-fehérek sokat tettek a győzelemért, és megérdemelték azt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman