HÍREK

MTK Budapest – SC Gabala 1-2 (0-1) GALÉRIA

2016-07-14

MTK Budapest – SC Gabala 1-2 (0-1) GALÉRIA

Bravúrgyőzelemmel kell kiharcolni Bakuban a továbbjutást.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése. 

MTK Budapest – SC Gabala 1-2 (0-1)

Európa-liga selejtező, második forduló, első mérkőzés.

Gyirmót, Alcufer stadion, 501 néző.

Vezette: Bojan Pandzics, asszisztensek: Stefan Hallberg és Magnus Sjöblom, tartalék-játékvezető: Mohammed Al-Hakim (svédek)

Gólszerzők: Torghelle (70. perc) illetve Kvekveserij (24. perc), Ozobics (63. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Baki, Grgics, Poór – Vass, Borbély – Gera, Kanta, Nikacs – Torghelle. Kispad: Groppioni – Deutsch, Jakab, Hrepka, Vukmir, Szatmári L., Varga Sz. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Nikacs helyett Varga (65. perc), Borbély helyett Szatmári (74. perc), Gera helyet Jakab (78. perc).

Sárga lap: Gera (26. perc), Bese (39. perc).

PFK Gabala: Bezotosnij – Ricardinho, Sztankovics, Verjdub, Mirzsabekov – Szadigov, Kvekveserij – Ozobics, Weeks, Zsenjov – Dabo. Kispad: Piertzkiewicz – Mammadov, Muszajev, Abbaszov, Rafael, Jamalov, Mutallimov. Vezetőedző: Roman Grigorcsuk.

Csere: Dabo helyett Mammadov (86. perc).

Sárga lap: Sztankovics (49. perc).

A svéd játékvezető sípszavára pontban este fél kilenckor kezdte meg az MTK Budapest a találkozót. Csak két perc telt el, amikor Ricardinhot kellett ápolni, de rövid szünet után folytatódhatott a találkozó. Nem ijedtek meg a saját árnyékuktól az azeriek, magabiztosan, bátran kezdtek, irányították is a mérkőzést, a kék-fehéreknek ekkor a védekezésre kellett berendezkedniük. Majd’ negyedóra eltelt már, amikor kijjebb jöttünk, már megtartottuk a labdákat. Első akciónknál, a jobb oldalon betörő Gerát, Mirzsabekov buktatta a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Kanta végezte el, de érezte az irányt Bezotosnij, és kiszedte a jobb sarokból a jól helyezett labdát. Nem zavarta meg csapatunkat a kihagyott büntető, próbálkoztunk tovább becsülettel, de ellenfelünknek is akadt lehetősége, mégis csak Gera szabálytalansága után megítélt pontrúgásból voltak eredményesek.

24. perc: Kvekveserij bal oldalról elvégzett szabadrúgása utat talált a rövid alsóba (0-1).

Nagyon megnyomtuk a gól után, beszorítottuk ellenfelünket, de sok volt a pontatlanság a játékunkban. A 32. percben viszont nagyon szorította ellenfelünk kezét Fortuna, amikor Gera jobb oldali beadását követően Torghelle ollózása után már többen gólt kiáltottak.

Az utolsó tíz percet végigtámadtuk, de egyik lehetőségünket sem sikerült gólra váltani, így az egyperces hosszabbítás után, egygólos vendégelőnynél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész nem úgy indult, ahogy szerettük volna. Az azeriek birtokolták többet a labdát, a kapunk elé szögeztek minket, de a nyomás csak öt percig tartott. Az 50. perc után átvettük a játék irányítását, próbáltunk pontos passzokkal ellenfelünk kapuja elé kerülni, ami néhány alkalommal sikerült is, de komoly gólveszélyt nem tudtunk kialakítani. A 60. percben Kanta szabadrúgásánál reménykedhetünk, de lapos lövése elkerülte a kaput. Hátrányban voltunk, mégse lehetett esztelenül rohanni előre, mert az azeriek kontrájában mindig ott lapult a veszély, így hátul is stabilnak kellett volna maradnunk, de nem maradtunk.

63. perc: A büntetőterületünkön belüli kényszerítőzés után, Ozobics lövése Hegedüs mellett a hosszú sarokban kötött ki (0-2).    

A középkezdés után Nikacs azonnal szépíthetett volna, de lövése fölé szállt. Továbbra is támadtunk, mindent megtettünk azért, hogy gólt szerezzünk, és próbálkozásainkat siker koronázta.

70. perc: Kanta végezhetett el szögletett, Torghelle ugrott a legmagasabbra, és a hálóba fejelt (1-2).

Nem sokkal később Szatmári bombáját hárította bravúrral az azeri kapus, ez beakadhatott volna.

Az utolsó tíz percet végigtámadta az MTK Budapest, de jól állt a lábán a Gabala, és a kétperces hosszabbítás során sem sikerült az egyenlítés. Az egygólos vereség pedig annyit jelent, hogy jövő hét csütörtökön, Bakuban, bravúrgyőzelemmel kell kiharcolnunk a továbbjutást.  

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelte a látottakat:

Roman Grigorcsuk, vezetőedző (SC Gabala): – Komolyan készültünk, alaposan tanulmányoztuk az ellenfelet, és azt kaptuk, amit vártunk. Fizikailag erős csapat, sok kiváló, technikás futballistával. Lehetett volna más is az eredmény, de mi tudtunk több gólt rúgni, ezzel nyertünk. Hasonló meccsre számítok a visszavágón is, nagyobb lett ugyan az esélyünk, de kiegyenlítettnek érzem továbbra is a párharcot.

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, ha bemegy a büntető, minden máshogy alakul, mert így futnunk kellett az eredmény után. Kiváló futballistái vannak az ellenfélnek, jobban játszottunk, mint a múltkori Európa-liga mérkőzésen, de kihagytuk a helyzeteket. Mindent megpróbálunk a visszavágón, sportemberek vagyunk, megpróbálunk mindent.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman