HÍREK

MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1) (GALÉRIA)

2016-04-20

MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1) (GALÉRIA)

Nagyon akarta a három pontot a Puskás Akadémia.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1).
OTP Bank Liga NB I., 31. forduló

Dnaferr Aréna, 521 néző.

Vezette: Vad II. István, asszisztensek: Erős Gábor és dr. Varga Zsolt illetve Pintér Csaba és Nagy Róbert, tartalék-játékvezető: Huszár Balázs.

Gólszerző: Zsótér (32. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Baki, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Kanta, Hajdú – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Varga, Torghelle, Vogyicska, Talabér. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Nikacs helyett Torghelle (46. perc), Hajdú helyett Deutsch (62. perc), Gera helyett Varga (69. perc).

Sárga lap: Hajdú (26. perc), Kanta (50. perc), Torghelle (71. perc), Baki (93. perc).

Puskás Akadémia FC: Pogacsics – Pauljevics, Fiola, Tar, Nagy – Pekár, Zsidai, Polonkai, Zsótér – Sallai, Mészáros. Kispad: Pajovics – Forró, Márkvárt, Csurkó, Lipcsei, Dinjar, Bacselics-Grgics. Vezetőedző: Szíjjártó István.

Csere: Mészáros helyett Márkvárt (78. perc), Zsótér helyett Csurkó (83. perc), Sallai helyett Bacselics-Grgics (88. perc).

Sárga lap: Zsidai (50. perc).

Ellenfelünknél Kelicsre sérülése, Castillionra pedig eltiltása miatt nem számíthatott a felcsútiak újonnan kinevezett vezetőedzője, Szíjjártó István. Az MTK Budapest szakmai stábja – sérülés miatt – Ramos, Hrepka, Strestik, és Jakab játékát nélkülözte, illetve Grgics megbetegedett.

A mérkőzés gyászszünettel indult. Április 18-án, életének 74. évében elhunyt Szarka Zoltán, olimpiai bajnok labdarúgó, a Haladás kiváló kapusa, rá emlékeztünk.

A kezdőrúgást, a hetvenedik születésnapját a mérkőzés napján ünneplő, Winkler Péter végezte el. Az MTK Budapest kezdte a találkozót, de a felcsútiak lendültek előbb játékba, amit rögtön az első percben, jobb oldalról leadott lövésük is jelzett. Öt perc után kiegyenlítetté vált az összecsapás, főleg a középpályán folyt a játék, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Az MTK Budapest ultráit szállító busz – a nagy forgalom miatt – húszperces késéssel gördült be a Dunaújvárosi stadionba, de szurkolóink nem maradtak le fontos eseményről. Már fél órája gyűrték egymást a csapatok, amikor váratlanul megszerezte a vezetést ellenfelünk.

32. perc: Tizennyolc méterről, Zsótér Donát lövésre szánta el magát, és fordulásból kilőtte Hegedüs kapujának jobb oldalát (0-1).

A gól után még zártabbá vált ellenfelünk játéka, becsülettel próbálkoztak ugyan futballistáink, de nehéz volt rést találni a pajzson, sőt, a felcsútiak egy-két felfutásában komoly veszély rejlett. A félidő utolsó előtti percében, jobb oldali beadást követően, kis híján egyenlítettünk, de nem sikerült, így egygólos vendégelőnynél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben úgy kezdtünk, ahogy olyan csapatnak kell, aki hátrányban van. Birtokoltuk a labdát, nem engedtük kibontakozni ellenfelünket, és folyamatosan a kapujukhoz szögeztük őket, helyzeteket is kialakítottunk, csak a gól nem akart összejönni. Tíz perc után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, kijjebb engedtük a felcsútiakat, akik éltek is ezzel, több felfutásuk és szögletük is veszélyt jelentett. Persze csapatunknak is ebben rejlett a lehetőség, azonnal több területünk nyílt a játékhoz. Az első félidőhöz képest, jobb iramú és élvezetesebb focit láthattunk. A 73. percben Fortuna velünk volt, amikor Bakiról a kapufánkra pattant labda, és nem került a hálónkba. Az utolsó tizenöt percben nem érheti szó a ház elejét. Mindent megpróbáltunk az egyenlítés érdekében, több igazi gólt érő helyzetünk is volt, de nem sikerült betalálnunk, így elvitte a három bajnoki pontot Dunaújvárosból a Puskás Akadémia FC.  

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Mindig azt mondtam, hogy jobb csapat ellenfelünk, mint ahol áll a tabellán. Kiválóan megszervezték a védekezésüket, csak pontrúgásból és felívelésből tudtunk helyzetekig jutni. Az akarat és a szív ma is a helyén volt, de egy jól eltalált lövés döntött. Próbálkoztunk a levegőben, ezért is cseréltem, de ma nem sikerült betalálnunk. Bosszantó, hogy vesztettünk, mert nagy lehetőséget szalasztottunk el. Nehéz mérkőzés vár ránk hétvégén, nem adjuk fel, megyünk tovább és mindent megteszünk azért, hogy sikerrel zárjunk. Gratulálok ellenfelünknek.

Szíjjártó István, vezetőedző (Puskás Akadémia FC): – Hittem a fiúkban, ezért is vállaltam el a munkát. Nem lehet három nap alatt csodát tenni, de a fejekben rendet kellett rakni. Nagyon készültünk a találkozóra, és a szív, az alázat és a szenvedély győzelemhez segített minket. Volt kis szerencsénk, de azokat játszattam, akik érzelmileg is jobban kötődnek a Puskás Akadémiához, és a továbbiakban is rájuk szeretnék alapozni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman