HÍREK

MTK Budapest II. - RKSK 2-0 (0-0)

2017-04-09

MTK Budapest II. - RKSK 2-0 (0-0)

A győzelemmel előrébb lépett a tabellán Pölöskei Gábor csapata.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - RKSK 2-0 (0-0)

Vezette: Szommer, (Varga, Albert)

MTK Budapest II: Bese – Sági, Nagy, Széles, Forgács – Bayer, Szabó, Schafer – Korozmán (Szuhodovszki, 87. perc), Hrepka (Csicsek, 14. perc), Takács R. (Fehér, 90. perc)

Gólszerző: Sági (77. perc), Csicsek (82. perc)

RKSK: Marek, Simita, Torkos, Nyúl, Bárányos, Balaskó, Kokenszky, Törőcsik, Dóczi, Vattai (Bányai, 84. perc), Gyárfás (Lucz, 46. perc).

Sárga lap: Dóczi (45. perc)

Mindkét csapat vereséget követően várta a 26. fordulót. Az MTK Budapest II. Monoron, az RKSK pedig otthon a Tállyától szenvedett vereséget. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Baki Ákos és Borbély Bálint is, illetve Teodoru Vaszilisz, Tamási Zsolt, Domonyai László és Garami József is kíváncsi volt a második csapat teljesítményére.

A mérkőzést támadólag kezdte az MTK Budapest II., többet birtokolták a labdát a fiatalok, de helyzet nem alakult ki. Az első esemény Hrepka Ádám cseréje volt. A támadó sprintelés közben kapott lábához, és nem tudta folytatni a találkozót, helyette Csicsek Levente szállt be a játékba.

Szabó Ádám próbálta szervezni a játékot, de az utolsó passzok nem sikerültek továbbra sem, így hiába jöttek a szebbnél szebb helyzetek, a vendégek kapuja nem forgott veszélyben, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben  cseréltek a vendégek, megpróbálták a bal szélen felélinkíteni a játékot, de Sági Milán személyében átjátszhatatlan fallal találták magukat szemben. Az egyre frusztráltabban és fáradtabban játszó RKSK lassan alárendelt szerepbe került, Forgács, Takács és Csicsek is kísérletezett, és a játék képén érezhető volt, hogy a fokozódó nyomás alatt meg fog törni a rákosmenti csapat. 

Ez pedig a 77. percben jött el, amikor Sági Milán elé került a labda, és a védelemben hibátlanul teljesítő jobbhátvéd elemi erővel bombázott Marek kapujába, megszerezve a vezetést a csapatának. (1-0)

Öt perc múlva újra zördült a háló. Takács Ronald indította Csicsek Leventét, aki egyedül vezette kapura a labdát, és hidegvérrel a hosszú alsóba helyezte a labdát, megduplázva csapata előnyét, és beállítva a végeredményt. (2-0)

Érdekesség, hogy az első csapathoz hasonlóan a másodikban is a jobbhátvéd, és a támadó szerezte a gólt. A győzelemmel az ötödik helyre lépett Pölöskei Gábor csapata. A vezetőedző a mérkőzést követően értékelte a látottakat: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, jó játékerőt képvisel az RKSK, csupa rutinos játékossal a keretben. Jól futballoztunk, taktikusan játszottunk, és a végére felőröltük őket erőnlétben. A második félidőben már teljesen uraltuk a játékot, ez gólokban is megmutatkozott. A talaj nem segítette a dolgunkat, jobb pályán a különbség is nagyobb lett volna.  Hrepi sajnálatos veszteség, a korábbi sérülése újult ki, a combfeszítője sérült meg.

Sági Milán nem szerez gyakran gólt, de akkor az emlékezetesre sikerül, ezt Pölöskei Gábor is megerősítette: – Milán megérdemelte a gólt, kiválóan játszott, az egyik legjobb volt a csapatban, a sors pedig kegyes volt, és egy ilyen gyönyörű bombagóllal adott hozzá az addig is színvonalas játékához.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman