HÍREK

MTK Budapest II - REAC 2-0 (2-0)

2017-05-07

MTK Budapest II - REAC 2-0 (2-0)

A mély, vizes pálya, a sérülések és a kiállítás sem tartotta vissza a sikertől a második csapatot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. - REAC 2-0 (2-0)

BKV Előre Sporttelep

Vezette: Barna Gergely, asszisztensek: Garai Péter, Illés Tamás.

MTK Budapest II.: Bese – Sági, Vukmir (Hreljics, 71. perc), Széles, Okuka – Kovács, Bayer (Takács K., 46. perc) – Varga Sz. (Fehér, 86. perc), Schäfer, Takács R. – Szerencsi.

Sárga lap: Vukmir (40. perc), Schäfer (62. perc)

Kiállítva: Okuka (74. perc)

Gólszerző: Okuka (24. perc), Szerencsi (39. perc)

REAC: Tóth – Balázs (Hornok, 86. perc), Lászka, Papp K., Papp Gy. (Pásztor, 52. perc), Kiss, Nagy G., Kovács D., Kollár, Lőrincz, László.

Sárga lap: Kovács D. (60. perc), Papp K. (87. perc)

Kiállítva: Pásztor (74. perc)

Pölöskei Gábor együttesébe bekerült az első csapatból Varga Szabolcs, Drazsen Okuka és Dragan Vukmir is, így a fiatalok mellett rutinos játékosok is részt vettek a találkozón. Sérülés miatt Forgács Péter, eltiltás miatt pedig a csapatkapitány, Szabó Ádám nem léphetett pályára. Visszatért a keretbe – sérülését követően – Moris Nuszujev, aki már az előző héten is a padon foglalt helyet.

A találkozó lassú iramban kezdődött, egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, ez az egyéni hibáknak, illetve az ázott, mély pálya miatti nehézségeknek róható fel, gyakran állt meg a labda vízfoltokban, tócsákban. Nem meglepetés, hogy az első helyzet, ami a 14. percben alakult ki, pontrúgást követően történt. Varga Szabolcs állt a labda mögé a kaputól 20 méterre, a léc alá tartó lövését a vendégek kapusa ütötte szögletre. 

Ezt követően ismét visszatért a korábbi képe a mérkőzésnek, egészen a 25. percig, amikor Schäfer emelte át a védőket, a lendületből érkező Drazsen Okuka pedig a kifutó Tóth előtt fejelt az üresen tátongó kapuba. (1-0)

A gólt követően jobban játszott az MTK Budapest II., kezdeményező, és a pálya minősége ellenére tetszetős játékot próbált összehozni, aminek a hajrában meg is lett az eredménye. A 39. percben Bayer passzolt Takács Ronaldnak, aki meglátta az érkező Szerencsi Miklóst, a sérülésből nemrég visszatért center pedig hidegvérrel lőtt a kapuba. (2-0)

A szünetben cserélt Pölöskei Gábor, Bayer Bence helyett Takács Krisztofer lépett pályára, lendületet adva a csapatnak a bal szélen. Az 52. percben a csereként beálló Takács Krisztofer és Schäfer kényszerítőzött, a végén előbbi lőhetett kapura, a kapust meg tudta verni, de a kapufa a vendégek pártját fogta, és kifelé pattant róla a labda. 

A 60. perc környékén a REAC vette át a kezdeményezést, és hosszú időre nyomás alá helyezte a kék-fehérek kapuját. Bese Balázsnak többször kellett védenie, a legnagyobbat a 67. percben, amikor Kollár közeli fejesét ütötte ki reflexmozdulattal. A 71. percben Dragan Vukmirt kellett lecserélni, helyette az előző mérkőzéseken jó formában futballozó Kenan Hreljics érkezett. 

A vendégek mindent bevetettek a gólszerzés érdekében, többször hangos kiabálások kíséretében estek el, tapostak, rúgtak, ennek pedig a 74. percben lett meg a legnagyobb hatása, igaz nem lett számukra sem előnyös. Drazsen Okuka kísérte ki a labdát az alapvonalon túlra, a vele párharcban álló Pásztor vitte őt földharcba, majd alattomos módon megtaposta a kék-fehérek védőjét, aki ezt követően szintén odarúgott ellenfelének, aki ezt egy Okuka arcára mért ütéssel honorálta . A játékvezető joggal mutatta fel mindkét játékosnak a piros lapot. 

A kiállítást követően Széles húzódott ki a bal szélre, Schäfer pedig alkali belső védőként szerepelt, mindkét játékos jól oldotta meg a feladatot. Schäfer gólt is szerezhetett volna, szinte az egész pályán keresztül ívelő szólót mutatott be, egymás után csapta be a vendégek játékosait, végül a kapuval szemben lőhetett, de rosszul találta el a labdát, ami így centikkel a kapu mellé szállt.

A hajrában Takács Krisztofer előtt adódott lehetőség, de a vizes talajon megcsúszó labdát nem találta el jól, így ez sem lett veszélyes. Az eredmény nem változott, így a fakó fontos három pontot szerzett.
A mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelte a látottakat: – A sok eső miatt nehéz volt a talaj, bár ez nem újdonság számunkra, többször volt már erre példa. Ez a folyamatos játékot gátolta, ennek ellenére szinte végig fölényben voltunk az első félidőben, két szép gólt szereztünk, és volt több óriási lehetőségünk is. A mérkőzést azonban nem zártuk le. A második félidőre visszaesett a játékunk, a vendégek átvették az irányítást, hektikus lett a játék. Erre jött még Vukmir sérülése és Okuka kiállítása, állandóan bele kellett nyúlni a csapatba, nem mindenhova volt megfelelő játékos, olyan összetételben játszottunk a végén, ahogy még soha. Saját magunknak tettük nehézzé a második félidőt, igaz ekkor is volt két-három olyan ziccerünk, amit be kellett volna rúgni. Ennek ellenére dicséretet érdemelnek a srácok, a három pont volt a lényeg, a hiányérzet csak abban van, hogy könnyebb és magabiztosabb is lehetett volna a siker.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman