HÍREK

MTK Budapest II - FC Tiszaújváros 2-0 (0-0) (GALÉRIA)

2016-08-28

MTK Budapest II - FC Tiszaújváros 2-0 (0-0) (GALÉRIA)

Megszakította a Tiszaújvárosi veretlenséget, és három helyet javított Pölöskei Gábor csapata.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - FC Tiszaújváros 2-0 (0-0)

BKV Előre SC Sporttelep

Vezette: Kovács J. Zoltán, asszisztensek: Mohos Milán és Aradi József

MTK Budapest II: Demjén – Sági, Nagy Zs., Katona, Széles – Bayer, Szabó – Szuhodovszki, Kovács Botond, Takács R. – Szerencsi

Kispad: Erdei, Takács K., Fehér, Csicsek, Forgács, Nagy M., Lustyik

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Kovács helyett Lustyik (43. perc), Takács R. helyett Takács K. (46. perc), Szuhodovszki helyett Forgács (80. perc)

Sárga lap: Szabó (28. perc), Sági (69. perc), Takács K. (71. perc), Széles (77. perc)

FC Tiszaújváros: Tóth – Fodor, Dajka, Bodó, Viscsák – Bussy, Shadi, Fabu, Balogh – Kristófi, Somogyi

Kispad: Molnár, Kerekes, Papp, Herceg, Polényi, Ujj, Horváth

Vezetőedző: Gerliczki Máté

Csere: Balogh helyett Molnár (26. perc), Bussy helyett Kerekes (79. perc), Somogyi helyett Papp (79. perc)

Sárga lap: Fabu (32. perc)

Gólszerző: Szerencsi (69. perc), Lustyik (74. perc)

 

A mérkőzés előtt a tabella második helyét foglalta el az akkor még veretlen tiszaújvárosi csapat, hat rúgott és két kapott góllal, kilenc pontot szerezve. Pölöskei Gábor fiatal csapata a mérkőzés előtt öt gólt szerzett, és hármat kapott, négy pontot szerezve a tizedik helyen volt. 

Nem indult jól csapatunk számára a találkozó, már a 2. percben ápolni kellett Takács Ronaldot, akinek elkésve lépett oda az ellenfél belső középpályása, de a szélső tudta folytatni a játékot. Pár perccel később Katona Máténak kellett blokkolni kétszer is, a fiatal játékos a helyén volt, és önfeláldozóan állt a lövések útjába. 

Az első hazai helyzet Szerencsi előtt adódott, Széles Imre adta be a labdát, a center azonban nem fért hozzá a jól záró védők szorításában, Az ivószünetig, illetve az után is jó ideig a középpályás játék dominált, egyik csapat sem találta a fogást ellenfelén.

A 32. percben Takács Ronald lőhetett szabadrúgást, a kifelé csavarodó lövést bravúrral tudta hárítani a vendégek hálóőre. Ezt követően Szerencsi lőhetett ígéretes helyzetben, majd Katona mentett utolsó emberként.

A félidő végén rúgást kapott Kovács Botond, és elővigyázatosságból a csere mellett döntött a stáb, Lustyik Levente váltotta őt.

Ahogyan az első játékrész zárult, úgy indult a második is, kényszerű cserével, Takács Ronald többször is szenvedő alanya lett elkésett belépőknek, helyére Takács Krisztofer állt be, a játék pedig felpezsdült, mindkét csapat támadóbban lépett fel. Először Demjén Patrik mentett Kristófi lövésénél, majd a csereként beállt Takács Krisztofer lőhetett 17 méterről, de kaput nem talált. Többször is szélről próbált beadni csapatunk, de az utolsó passzokat rendre le tudták fülelni a vendégek, azonban a 68. percben már tehetetlenek voltak.

Bayer Bence emelte át okosan a védőket, Takács K. átvette a labdát és erősen lőtt, a vendégek hálóőre lábbal el tudta terelni a labdát, ami a hosszú oldalon érkező Szerencsi Miklós elé került, közelről az üresen tátongó kapu pedig csemege volt a támadónak, aki megszerezte a vezetést a kék-fehéreknek. (1-0)

A gól után kitámadott a tiszaújvárosi csapat, ezt pedig kegyetlenül kihasználta a gól után új lendületet kapott fiatal csapat. Lustyik Levente ugrott ki a védők vonala mögé, vele szemben megtorpant a kifutó kapus, így elég volt a középpályásnak magasra rúgva csak elpöckölni a lehulló labdát, ami lassan bepattogott a hálóba. (2-0). 

A mérkőzés hátralevő része nem hozott izgalmas helyzeteket, mindkét csapat próbált nyomást helyezni a másikra, de a védelmek jól tartották magukat, így újabb találat nem esett.

A találkozót követően Pölöskei Gábor mondott véleményt a látottakról:  Nem úgy indult a mékőzés, ahogyan vártuk, megmutatta ellenfelünk, hogy nem véletlenül állt veretlenül a forduló előtt. Ők domináltak, de sikerült időben visszajönnünk a meccsbe. Az első félidő nagyon kiegyenlített, túltaktikázott játékot hozott, az ellenfelünk nagyon mélyen védekezett, és kontrázni próbált. A második félidőben más típusú lett a játék, kitámadtak, és meg szerették volna nyerni a mérkőzést, a ki-ki játékból pedig mi jöttünk ki jobban, és ügyesen futballozva megnyertük a találkozót. Lustyik Levente az egyik legfiatalabb játékosunk, külön öröm, hogy ő is megszerezte első felnőtt bajnoki gólját, nagyon ügyesen szállt be a többi fiatal közé, sokra viheti az egész csapat, ha így folytatja.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman