HÍREK

MTK Budapest II. - DVTK II. 3-0 (2-0)

2017-05-21

MTK Budapest II. - DVTK II. 3-0 (2-0)

Negyedik helyről várja a következő fordulót Pölöskei Gábor csapata.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. - DVTK II. 3-0 (2-0)

BKV Előre Sporttelep

Vezette: Urbán Eszter, asszisztens: Csáky Tibor, Gordos Árpád Mihály.

MTK Budapest II:Varga – Sági, Nagy Zs., Hreljics (Nuszujev, 84. perc), Széles – Vogyicska (Fehér, 5. perc (Bayer, 74. perc)), Szabó Á. – Kovács, Schäfer, Szuhodovszki – Szerencsi.

Sárga lap: Szuhodovszki (79. perc), Szabó Á. (86. perc)

Gólszerzők: Szerencsi Miklós (13. perc), Nagy Zsombor (45. perc), Boros Gábor (öngól, 75. perc)

DVTK II: Bukrán – Bodnár (Orosz, 79. perc), Ivánka, Kitl K., Szalóczy, Szabó B., Boros, Kádas (Mikolka, 76. perc), Kitl M. (Halmai, 64. perc), Lőrincz, Tucsa.

Sárga lap: Ivánka (35. perc)

Mindkét csapat 47 ponttal várta a találkozót, így akár a végső sorrendről is dönthetett a mérkőzés, két fordulóval a bajnokság vége előtt. A meccset ennek szellemében kezdték a csapatok, a miskolci gárda nyomás alá próbálta helyezni a kék-fehéreket, amit derekasan álltak a hazaiak. 

Az ötödik percben kényszerű okokból kellett cserélnie Pölöskei Gábornak, Vogyicska Bálint a combját fájlalta, a helyére Fehér Milán érkezett, aki egyből felvette a mérkőzés ritmusát, és segített átbillenteni a kezdeményezést hazai oldalra. A 12. percben az ő szólójával szerzett szögletet a csapat, melyet követően a kipattanó Szerencsi Miklós elé került, aki a jobb szélről ívelt a büntetőterületen belülre, beadása pedig olyannyira jól sikerült, hogy a kint álló Bukrán csak belekapni tudott, de a labda így is a hosszú oldali kapufa mellett bepottyant a kapuba. (1-0)

Az előny megnyugtatta a csapatot, és a mérkőzés képét is átformálta, középen zajlott a játék, de egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani. Egy-két távoli kísérlet tarkította a találkozót, egészen a 45. percig, amikor szöglettel felérő szabadrúgást végezhetett el Szerencsi, középre tekert labdájára pedig tökéletes ütemben érkezett Nagy Zsombor, és megszerezte első felnőtt bajnoki gólját. (2-0)

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, változatlan összeállításban, az első félidőhöz hasonló tempóban zajlott a találkozó. Az első komolyabb helyzetet a második félidőben Szuhodovszki lövése jelentette a 71. percben, de középre tartó erős lövését Bukrán kiütötte. Négy perccel később, ismét Szerencsi lőhetett középre szabadrúgást a büntetőterület oldaláról, amit Boros csúsztatott be saját kapujába. Öngól. (3-0)

A harmadik gólt követően is csak apróbb lehetőségek adódtak, főleg a kék-fehérek előtt, így az eredmény nem változott, és Pölöskei Gábor csapata magabiztosan szerzett három pontot, ezzel pedig a negyedik helyen várja az utolsó előtti fordulót. A vezetőedző így értékelt a mérkőzést követően: – Küzdős, harcos mérkőzés volt, hasonló stílusban játszott a második csapatuk, mint az első. Keményen letámadtak, de felvettük a kesztyűt, agresszívak voltunk mi is, letámadtunk, sok labdát szereztünk a középpályán, a kapu előtt pedig határozottak voltunk. Kellett a szerencse is  a góljainkhoz, de a győzelem teljesen megérdemelt volt. 

A vezetőedzőt kérdeztük a pontrúgásokról, melyekkel a bajnokság egyik legmagasabb csapatát sikerült legyőzni: – Pontrúgásokból jó a csapat, sok jó rúgótechnikával rendelkező játékos van a keretben, ez már fél siker lehet egy-egy rögzített szituációban. Mellette jól fejelő játékosaink is vannak, Kenan Hreljics, Széles Imre, Kovács Botond, és a gólt szerző Nagy Zsombor is ügyes a levegőben.

Pölöskei Gábor beszélt arról is, hogy mivel lenne elégedett az elkövetkező két mérkőzésen: – Egyszer itthon, egyszer idegenben játszunk, akárcsak az elmúlt két találkozón, ezért a négy ponttal már elégedett lennék, mert ez elég lehet a 4. hely megtartásához, ami szép teljesítmény lenne, bízom a játékosok képességeiben, hogy a legerősebb NB III-as csoportban ezt el fogják tudni érni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman