HÍREK

MTK Budapest - FK Kukesi (albán) 1-3 (1-1)

2015-06-22

MTK Budapest - FK Kukesi (albán) 1-3 (1-1)

Az albánok most frissebbek voltak, de nem baj, mert a Vojvodina ellen kell kiemelkedően jó erőben játszani. László Csaba előre tekint.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Ausztria

MTK Budapest - FK Kukesi (albán) 1-3 (1-1) 

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai – Thiam, Vass – Varga, Kanta, Szatmári – Torghelle. 

Az 5. percben a tizenhatosra bekerülő labda pattant le a védőkről, az albánok csatára 12-13- méterről lőtt, Hegedüs beleért, de hárítani nem tudott 0-1

10. perc: Varga Szabolcs lőtt nagy helyzetből, de a kapus védett. Rövidesen az albánok a kapufát találták el.

A 40. perc táján Bese beadása után Torghelle helyezte a hálóba a labdát, de les címén érvénytelenítette a bíró.

A 43. percben Varga Szabolcs ment el a jobb oldalon, beadásánál elcsúszott a kapus és a szemfüles Szatmári Lóránd két méterről az üres kapuba gurította a labdát. 1-1

A 60. percben Deutsch állt be Vadnai helyére, és Strestik jött Szatmári helyett. Az MTK játszott fölényben, de gólt nem sikerült szerezni.

73. percben MTK Budapest szabadrúgás után kontráztak az albánok és megszerezték a vezetést. 1-2

Lövésekkel, akciókkal jeleskedett az MTK, meg cserékkel: Ramos, Cseke, Hajdú, Nagy és Schrammel is beállt.

85. perc: Hiába támadott az MTK, kontrából ismét az albánok szereztek gólt, végképp eldöntve a mérkőzés sorsát. 1-3

László Csabával beszélgettünk a mérkőzés után:

– Ez volt az első vereséged az MTK-val. Mi a véleményed a látottakról?

– Hetven-nyolcvan percig rendben mentek a dolgok, de az utolsó tízben két kontrából betalált az ellenfél. Több oka is van annak, hogy nagyon mérges vagyok. Az egyik, hogy gyűlölök veszíteni, a másik pedig az, hogy hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, és az első félidő felétől a kezünkben volt a mérkőzés. Nálam nincs olyan, hogy első, vagy második csapat. Mindenkit azért hoztam el, mert számítok rá, függetlenül attól, hogy fiatal, vagy idősebb. Labdarúgók voltak a pályán, akiknek sokkal jobban oda kell figyelni, még akkor is, ha hét nap alatt három meccset játszottunk és lehet, hogy picivel fáradtabbak, mint máskor. Nemzetközi mérkőzésen be kell rúgni a helyzeteket, és nem szabad olyan hibákat elkövetni, mint tettük azt az utolsó tíz percben!

– Pályára lépett a korábbi cseh válogatott, Marek Střeštík, aki korábban a Győri ETO-ban szerepelt. Mi a véleményed róla?

– Nem próbajátékon volt, mert tudom, hogy kész futballista, de például neki is volt két olyan „ajtó-ablak” helyzete, amit ki kellett volna használnia. Vele kapcsolatban azt szerettük volna tudni, hogy milyen állapotban van. Magyar állampolgár, így nem változna vele a külföldiek aránya, lehet használni a csatár mögött, de mindkét szélen is megállja a helyét. 2011 óta Magyarországon játszik, bajnok is volt, ismeri a mezőnyt. A tárgyalások most kezdődnek vele, és majd eldől, hogy marad nálunk, vagy más klubban folytatja.

– Kiderült, hogy a szerb Vojvodina ellen kezd a csapat az Európa-ligában. Vélemény?

– A szerb focit senkinek nem kell bemutatni, ahogy a Vojvodinát sem. Nem is olyan régen a Honvédot búcsúztatta, de remélem, hogy mi megtaláljuk a módját annak, hogy a második körben is érdekeltek legyünk! Fel kell készülni rájuk, és hinni kell magunkban! Jó csapat a szerb, de mi is az vagyunk. A keret készen lesz, és ha a Budapesten maradt sérültjeink közül néhányan felépülnek, akkor még jobb esélyekkel indulhatunk.

– Számítasz a szurkolók támogatására, hiszen nem beszélhetünk beláthatatlan távolságról Újvidék esetében?

– Biztos vagyok benne, hogy sok hűséges MTK drukker utazik majd velünk a visszavágóra, és az rendkívül sokat jelent majd a játékosaimnak és nekem is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman