HÍREK

Két győzelem, egy vereség az edzőtábor mérlege

2016-06-18

Két győzelem, egy vereség az edzőtábor mérlege

A Beitar volt a legerősebb, a három ausztriai ellenfelünk közül. Folytatás Budapesten.

Az MTK Budapest a hétfői és a szerdai felkészülési találkozóján is győzött, mindkét alkalommal három góllal megterhelve ellenfele kapuját. A szerb FK Csukaricskit 3-0-ás, míg a grúz SZK Csihura Szacshere gárdáját 3-1-es eredménnyel múltak felül.

Szombat délután már az edzőtábor harmadik – egyben utolsó – megmérettetésén bizonyíthattak a kék-fehérek. Ezúttal, Bad Erlachban, a Beitar Jeruzsálem FC együttesével találkoztak. Az 1936-ban alapított, szerb tréner által irányított, sárga-fekete klub hazája nemrég befejeződött, első osztályú labdarúgó-bajnokságában a harmadik helyén végzett.

Az MTK Budapest a Hegedüs – Baki, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Szatmári L. – Gera, Kanta, Nikacs – Torghelle csapattal kezdett.

Az első félidő nem úgy indult, ahogy azt elképzeltük, a Beitar Jeruzsálem csapata a mérkőzés első pillantaiban megszerezte a vezetést. Középpályás labdavesztésünk utáni ütempasszal lépett ki az izraeliek egyik támadója, egyedül vezethette Hegedüsre a labdát, majd higgadtan, 13 méterről elgurított mellette (0-1).

Nem zavarta meg a bekapott gól a kék-fehéreket, továbbra is kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A 12. percben ellenfelünk lehetőségénél kellett hárítania Hegedüsnek, a mieinknek ekkor még nem volt igazi gólszerzési lehetősége, nem úgy a 24. percben, akkor Vadnai pontos beadását – nehéz helyzetben – Torghelle fejelte fölé, nagy helyzet volt. Látszott futballistáinkon, hogy nem nyaralni voltak a héten Ausztriában, kicsit talán fáradtabban mozogtak, mint a korábbi két találkozójukon. Többet birtokolták ugyan a labdát az izraeliek, de nagyobb lehetőségük nem volt. A végén még Kanta veszélyeztetett, 25 méterről leadott életerős szabadrúgása alig ment mellé. Eddigi három ellenfelünk közül az izraeli csapat tűnik a legerősebbnek. 

Szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Szatmári Lóránd helyén Borbély Bálint folytatta.

A második játékrész első tíz percében átadtuk a területet ellenfelünknek, többet is volt náluk a labda, de nagyobb helyzetet sem ők, sem mi nem tudtunk kialakítani. A félidő közepén átvette a mérkőzés irányítását csapatunk, többet is birtokoltuk a labdát, de helyzetbe nem kerültünk. Negyed órával a vége előtt Kanta szabadrúgása tíz centivel kerülte el az izraeli kaput, ez beakadhatott volna. Ezután sorcserére szánta el magát Teodoru Vaszilisz. A Hegedüs – Baki, Vukmir, Talabér, Deutsch – Borbély Schrammel – Szatmári I., Korozmán, Jakab – Nikacs csapattal folytattuk a végéig, majd az izraeliek vezetőedzője is teljes csapatot cserélt. A találkozó végéig gyakorlatilag mi támadtunk, odaszögeztük ellenfelünket a kapujához, a labda szinte csak az izraeli térfélen pattogott, de az egyenlítés – amit nagyon megérdemeltünk volna – nem sikerült, pedig a végén nagyon közel voltunk hozzá. A 88. percben Korozmán, 18 méterről leadott lövését védte az izraeli kapus.

MTK Budapest – Beitar Jeruzsálem FC 0-1 (0-1).

Az MTK Budapest a következő – és az Európa-liga összecsapás előtti utolsó – felkészülési találkozóját jövő hét pénteken, a szlovák Nagymihály (Michalovce) csapata ellen játssza.

A mérkőzés – és a válogatott találkozó – után Teodoru Vaszilisz értékelt: – Hihetetlenül kemény meccset játszottunk az izraeliek ellen, most jött ki az egész heti, megterhelő munka és a mérkőzések okozta fáradtság. Sajnos az elején már gólt kaptunk, próbáltunk fokozatosan visszajönni a meccsbe, de nem tudtunk egyenlíteni. Nagy a boldogság viszont a válogatott pontszerzése miatt. Együtt lélegeztünk a fiúkkal, és örültünk volna, ha Bese Barna is pályára lép. Ennek ellenére, rendkívüli öröm számunkra, hogy már négy pontja van a nemzeti tizenegynek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman