HÍREK

MTK Budapest – DVTK 0-0 (GALÉRIA)

2016-04-09

MTK Budapest – DVTK 0-0 (GALÉRIA)

Igazságos döntetlen született.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – DVTK 0-0
OTP Bank Liga NB I., 27. forduló

Dunaferr Aréna, 506 néző

Vezette: Berke Balázs, asszisztensek: Albert István és Szpisják Zsolt, illetve Iványi Zoltán és Solymosi Péter, tartalék-játékvezető: Buzás Balázs.

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Baki, Vadnai – Poór, Thiam – Gera, Kanta, Hajdú – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Varga, Szatmári, Vogyicska, Talabér. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Nikacs helyett Varga (53. perc), Hajdú helyett Deutsch (86. perc), Gera helyett Vogyicska (92. perc).

DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Elek, Egerszegi – Bacsa, Koman, Bognár – Nikházi. Kispad: Zöldesi – Csicsvári, James, Grumics, Ternován, Novothny, Eperjesi. Vezetőedző: Egervári Sándor.

Csere: Bognár helyett Novothny (61. perc), Nikházi helyett James 73. perc), Bacsa helyett Ternován (92. perc).

Mindkét szakvezető dolgát több eltiltott és sérült futballista is nehezítette. Egervári Sándor nem számíthatott a sárga lapok miatti eltiltását töltő Barczi és Tamás M. játékára, míg sérülés miatt Halmai, Kitl, és Németh M. kényszerült a lelátóra. Teodoru Vaszilisznak sem volt könnyebb dolga, Vass Ádám sárga lapok miatti eltiltás, míg Hrepka, Jakab, Ramos, Strestik, és Torghelle sérülés miatt nem léphetett pályára.

Az MTK Budapest kezdte a találkozót, de az elején a Diósgyőr ragadta magához a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, és helyzete is volt. Tíz perc telt már el, amikor engedett a nyomás, ekkor már mi is jobban kimerészkedtünk, amit Nikacs lövése is bizonyított. Kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de mindkét csapat zárt volt hátul, nehéz volt helyzeteket kialakítani, ezért inkább a széleken próbálkoztak, több-kevesebb sikerrel. A játékrész második felében leginkább a középpályán folyt a játék, a kapukhoz ritkán kerültek közel a csapatok, de egy-két távoli lövés azért veszélyt jelentett. Az utolsó tíz perc fordulatot hozott, mindkét kapu előtt több helyzet is adódott, de gól nem esett.

A második játékrész elején, főleg a középpályán folyt a játék, ahogy mondani szokás, keresték egymáson a fogást a mérkőző felek, de helyzetekig nem, vagy csak nagyon ritkán jutottak, ám igazi gólveszély nem adódott egyik oldalon sem. A hazaiak és a vendégek mestere is cserékkel próbálta frissíteni fiait, de ettől sem lett élénkebb a találkozó. Fölényben játszott az MTK Budapest, de a pici plusz mindig hiányzott ahhoz, hogy helyzeteinket góllal fejezzük be. Mindent elkövetett a kék-fehér alakulat, hogy betaláljon, de ma ez nem sikerült, így meg kellett elégednünk a gól nélküli döntetlennel, ami még később értékes is lehet.      

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Nagyon szerettük volna megnyerni ezt a meccset is. A mai mezőnyben a Diósgyőrnek az élmezőnyben lenne a helye, jó kezekben vannak. Frissek voltunk, de az első félidőben nem találtuk a ritmust és a fogást sem ellenfelünkön. Az első játékrész végén nekünk, a második végén pedig nekik volt lehetőségük eldönteni az összecsapást. Sajnos nehéz helyzetben vagyunk, hiszen Torghelle, Ramos, Strestik Hrepka és Jakab sérült, Vass eltiltva, Darko pedig egyelőre ennyit bír. A sorozatos meccsek miatt kénytelenek vagyunk rotálni. Két felkészült csapat összecsapásán igazságos eredmény született. 

Egervári Sándor, vezetőedző (DVTK): – Két fegyelmezett csapat volt a pályán, akik nem találtak fogást egymáson a támadó harmadban. Elfogadható és igazságos eredmény született. Gratulálok ellenfelünknek és edzőjének a nagyszerű tavaszi produkciójukhoz.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman