HÍREK

Mindkét csapat győzni készül

2015-07-01

Mindkét csapat győzni készül

Szerdán este megtartotta utolsó edzését az MTK Budapest és az FK Vojvodina a Szusza Ferenc Stadionban, a csütörtöki Európa-liga selejtező mérkőzés helyszínén. A könnyed átmozgató foglalkozások mellett, a szakvezetők és a csapatkapitányok részvételével lezajlott a hivatalos sajtótájékoztató is.

Elsőként Zlatomir Zagorcsics, a Vojvodina trénere kezdett értékelésbe, aki szerint sikerült feltérképezniük az MTK Budapest játékát, a rendelkezésükre álló rövid idő alatt. Tudnak a magyar csapatot érintő változásokról a szakmai stábban és a játékoskeretben egyaránt, és természetesen figyelemmel kísérték a rivális felkészülési mérkőzéseit is. Pihenni mindössze tíz napjuk volt az új szezon előtt, de az elvégzett munka jól sikerült, nem érzik magukat fáradtnak és pozitívan állunk az Európa-liga párharc elé.

Mivel nem nagy a távolság Újvidék és Budapest között, a szakvezető reményét fejezte ki, hogy sok Vojvodina szurkoló lesz a meccsen, hiszen fontos lenne számukra a jó hangulat és, hogy a megújuló csapatuk mellé álljon a közönség.

Srdjan Zsakula lesz a szerb együttes csapatkapitánya a mérkőzésen, hiszen az eredetileg a tisztséget betöltő Pekarity, a felkészülés során megsérült. Ő is kiemelte, hogy sikerült megismerni az MTK-t, felkészültek a magyar együttes játékából, és hisznek a csapatukban, valamint a jó eredményben. Az a bizonyos jó eredmény az idegenben elért győzelem lenne, számszerűen 2-0-s sikerben bízik Zsakula.

A szerbek után a magyar csapat képviselői léptek a terembe. László Csaba és Kanta József is mosolygósan, felszabadultan üdvözölte a sajtó képviselőit.

László Csaba szerint kevés idő volt a felkészülésre és természetesen nem csak az EL-re trenírozott a csapat, de megtettek minden tőlük telhetőt. Hazai pályán nyerni szeretnének és tovább akarnak jutni a párharcból. A kék-fehérek új vezetőedzője – utalva arra, hogy szerb kollégája Kantát és Torghellét emelte ki a magyar gárdából – azt reméli, hogy a mérkőzés után legalább tizenegy játékos nevét fogja megjegyezni Zlatomir Zagorcsics, nem csak kettőét.

Az MTK szakvezetője elmondta, benne és a csapatában is megvan a szükséges versenydrukk, de csakis egészséges mértékben.

A fiatalok szerepével kapcsolatban kiemelte, hogy Schrammel Ádám és Varga Szabolcs is nagyon jó benyomást tett rá a felkészülés alatt. Mindketten meghatározó egyéniségei lesznek az előttük álló szezon csapatának, amelyben Talabér, Gera és Vogyicska is folyamatos esélyt kap majd a bizonyításra. Többen, akár már holnap pályára léphetnek, de hogy csak a bemelegítésnél, vagy a meccsen is, azt majd aznap dönti el – jegyezte meg viccesen a tréner. A fiatalos lendület mellett kell a rutin is a csapatba, amit a kék-fehérek igazolásai is bizonyítanak, így pont optimális az arány. „Nálam nincsenek tehetségek vagy öregek, csak futballisták” – sommázta álláspontját László Csaba.

A szakvezető szerint a Vojvodina szeret támadni, az MTK pedig szeret kontrázni, de ennek tudatában sem szeretnék túlzottan magunkra húzni a szerb csapatot. „Mi is foglalkoztatni fogjuk a védelmüket, annyit megígérhetek” – mondta László Csaba. Dominálni akarják a játékot, miközben nyíltan és veszélyesen akarnak futballozni a széleket jól kihasználva. „Három taktikai felállást is begyakoroltunk, így a meccs alakulása is meghatározhatja a felállásunkat.” – zárta a taktikát elemző mondandóját a mester.

Persze az ideális számszerű végeredmény kérdése elől az MTK Budapest vezetőedzője sem térhetett ki, így megtudhattuk, a szerbek csapatkapitányához hasonlóan, ő is boldog lenne csapata 2-0-ás győzelme esetén.

Kanta József, az MTK Budapest csapatkapitánya úgy érzi, kellőképpen felkészültek, ahogy kell is az Európa-liga selejtezőre. Kellemes teher volt számukra a rövid szünet, hiszen Magyarországot képviselni a nemzetközi kupákban nagy dicsőség.

A szakmai stábban történt váltásra, szerinte jól reagált a csapat, és az öt új játékos jól illeszkedik az MTK stílusába, nem véletlenül kerültek hozzájuk. Kanta, csak a győzelemmel és lehetőleg kapott gól nélküli sikerrel lenne elégedett és nem gondolja, hogy a párharc, már az első találkozón eldőlne.

„Minden adott, hogy jól teljesítsünk, jó formában vagyunk és motiváltan várjuk a meccset” – fejezte be önbizalommal teli mondattal a beszélgetést az MTK Budapest húzóembere.

Hogy a fogadkozásokból mi válik valóra, mindenki megláthatja csütörtökön 20:30 órától a Szusza Ferenc Stadionban...

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman