HÍREK

Megvan a szezon első győzelme

2021-08-07

Megvan a szezon első győzelme

Új igazolásunk, Grozav fejesének köszönhetően megnyertük a fővárosi rangadót.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 2831 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Zierkelbach, Aradi, Berényi)

Gólszerző: Grozav (19.)

Sárga lap: Miovski (10.), Varju (14.), Costantino (15.), Perkovic (69.), Elbert (80.) illetve Baráth (17., 67.), Májer (56.), Nono (71.)

Piros lap: Baráth (67.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy Zsombor – Balázs (Baki, 86.), Kocsis (Weir, 46.), Ramadani, Palincsár (Prosser, 76.), Nagy Barnabás – Miovski (Dimitrov, 62.), Grozav

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Budapest Honvéd: Szappanos – Mezhgrani, Baráth, Lovric, Talys – Zsótér (Gale, 90.), Nono, Hidi (Batik, 70.) – Bőle, Eppel (Lukic, 70.), Májer (Pantelic, 57.)

Vezetőedző: Horváth Ferenc

Az OTP Bank Liga második fordulójában került sor idei első hazai meccsünkre, amelyen a Budapest Honvéd együttesét fogadtuk. A Honvéd gárdája az első körben – sokáig tíz emberel játszva – vereséget szenvedett a DVSC ellen, míg mi a Gyirmót otthonában ikszeltünk.

A mérkőzés előtt Kanta Józsefet és Pintér Ádámot köszöntöttük, mindketten az előző szezon végén hagyták abba pályafutásukat. Előbbi az NB III-as együttesünk vezetőedzője lett, 19-es mezszámát visszavonultattunk, utóbbi Giovanni Costantino munkáját segíti az első csapatnál.

Először lépett pályára kezdőként az élvonalban Nagy Barnabás, aki U19-es csapatunkkal bajnok lett, a tavalyi évet a Szentlőrinc együttesénél töltötte, illetve bemutatkozott Kocsis Bence is, aki nyáron a Csákvártól érkezett. Ezen a mérkőzésen debütált új indulónk is.

Az első lehetőség az első percben a Honvéd előtt adódott, Eppel közelről pörgetett jócskán a kapunk fölé. Ezt követően nem igazán lehetett mit feljegyezni azon kívül, hogy Karakó játékvezető meglehetősen könnyűszerrel osztogatta a sárga lapokat: Miovski, Varju, vezetőedzőnk, Giovanni Costantino és Baráth is bekerült a jegyzőkönyvbe.

A 19. percben megszereztük a vezetést: Kocsis tökéletes szögletét követően Grozav védhetetlenül csúsztatott a hosszú sarokba. (1-0)

A 34. percben növelhettük volna az előnyt: Nagy Barnabás szépen szökött meg a bal szélen, centerezését Kocsis rosszul találta el. A gól után többször is átjutottunk a Honvéd középpályáján, de a kapu előtt gyakran rossz megoldást választottunk, így az igazi ziccerek elmaradtak. A vendégek veszélyes támadásainak zöme les miatt nem okozott igazi gondot, így egygólos előnyből várhattuk a folytatást.

Félidőben egyet változtattunk, Kocsis helyett Weir került pályára. A második játékrész első lövése Hidi nevéhez fűződött, ám nem talált kaput. Mi az 55. percben jutottunk el helyzetig, ekkora Weir centerezett Miovskihoz, aki ballal nem sokkal tévesztett célt.

A 60. percben Nagy Barnabás és Palincsár gyönyörűen hozta át a középpályán a labdát, előbbi Balázshoz passzolt, aki 25 méterről lőtt picivel a kapu fölé. Két perccel később Zsótér lőtt kapásból a kapu mellé Nono beadását követően.

A 65. percben a csereként beálló Dimitrov találta meg Weirt a tizenhatoson belül, angol középpályásunk azonban nem találta el jól a játékszert. Két perccel ezután Palincsár próbálta meg elvinni kontrából Baráth mellett a labdát, a Honvéd védője akasztotta, így kiállította a játékvezető.

A 73. percben labdaszerzés után Zsótér próbálkozott ballal, lapos lövése elsuhant a kapunk mellett. Ezután két perccel Dimitrov hasonló lövése ment el a rövid mellett.

Három perccel a befejezés előtt Prosser kapott labdát gyors kontra után, ha erősebb a lövése, lezárhattuk volna az összecsapást. Támadónknak volt még egy jó lövése, de mellé ment, de így is megszereztük a fontos három pontot, és ezzel együtt a szezon első győzelmét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman