HÍREK

Márton Gábor az új vezetőedző

2021-11-12

Márton Gábor az új vezetőedző

Klubunk mindenben megegyezett Márton Gáborral, így az 55 éves szakember veszi át az MTK Budapest labdarúgócsapatának irányítását. 

A Pécsről induló, 21-szeres magyar válogatott labdarúgó játékosként idehaza mindent megnyert, hiszen bajnok és kupagyőztes lett. Légiósként játszott a belga Genknél, a francia Cannes együttesénél, majd négy szezont töltött Izraelben, ahol szintén kupát nyert.

Márton az elmúlt időszakban többször is nehéz helyzetben lévő csapat irányítását oldotta meg sikerrel. 2019 márciusában az NB II-ben a kiesés ellen küzdő Siófokot a 17. helyen vette át, és a kilenc forduló alatt elért hat győzelemmel a középmezőnybe hozta fel a klubot.

Ezt követően 2020 telén a 20 forduló után kieső helyen álló ZTE FC irányításával bízták meg. Bár érkezésekor csapata jelentős, 5 pontos hátrányban volt a bentmaradásért zajló küzdelemben, Mártonnal végül az újonc a szezon végére feljött a hetedik helyre. Az általa irányított korszakban az egész mezőnyt tekintve a második legtöbb pontot az egerszegiek szerezték, mindössze kettővel kevesebbet gyűjtöttek a bajnok FTC-nél.

Mártont ezt követően csábította el a kispadjára a MOL Fehérvár. A nemzetközi kupában irányításával az Európa Liga play-off körébe jutottak a piros-kékek, többek között a hatszoros francia bajnokcsapat Reims bravúros búcsúztatásával. A Viditől 21 fordulót követően távozott, a csapatot dobogós helyen adta át utódjának.  

Új vezetőedzőnk ezen felül korábban dolgozott többek között a PMFC-nél, Kaposváron és Kozármislenyben is, utóbbi helyen minden létező klubrekordot megdöntött edzőként, csapatával hatalmas meglepetésre a 2011/12-es szezonban az NB II-ben a második helyet szerezte meg akkor az MTK mögött.

A Márton Gáborral készített bemutatkozó interjú itt olvasható!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman