HÍREK

Márton: "Az előrelépéshez elengedhetetlen, hogy a játékosok is partnerek legyenek az elképzeléseimben"

2021-11-12

Márton: "Az előrelépéshez elengedhetetlen, hogy a játékosok is partnerek legyenek az elképzeléseimben"

Mint arról beszámoltunk, klubunk mindenben megegyezett Márton Gáborral, így az 55 éves szakember veszi át az MTK Budapest labdarúgócsapatának irányítását.

A hivatalos bejelentés az új vezetőedző kinevezéséről itt olvasható.

Márton Gábor kinevezését követően a hivatalos honlapnak nyilatkozott új feladatköréről.

Csapatunk jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, így egyértelmű, hogy szeretnénk előrébb lépni a tabellán. Hasonló helyzeteket többször is sikerrel oldott meg a közelmúltban.
- Minden klub, és minden helyzet más, a közös pont ezekben legfeljebb az, hogy szeretném, ha itt is felfelé indulnánk el. Nem szeretem a hangzatos nyilatkozatokat, én azt szeretem, ha az eredmények beszélnek helyettem. Annyit mondanék, hogy jól esik az a bizalom, amit a vezetők a megbeszélések során felém árasztottak, úgy gondolom, az ő támogatásukkal együtt sikeresek lehetünk. 

Ehhez mennyi időre lehet szükség?
- Természetesen képben vagyok a csapat körüli nehézségekkel, tudom, milyen sok volt a hiányzó az utóbbi időszakban, és bízom abban, hogy már rövid távon sem az "orvosi stáb fogja összeállítani a csapatot", remélem, egyre bővülnek majd a válogatási lehetőségeim. A célunk az, hogy mielőbb elinduljunk felfelé ebben a helyzetben. Az első időszakban az eredmény mindennél fontosabb, hiszen ha jönnek a pontok, az mindig építő tud lenni, de szeretném, ha a lehető legkorábban az eredmény olyan játékkal is párosulna, amit elképzelek. Szerintem a klubnak erre alkalmas játékosai vannak, de az első lépcsőfok a megfelelő egyensúly megtalálása lesz.

Hétről hétre az MTK Budapest szerepelteti a legtöbb fiatalt a mezőnyben. Tartható ez a helyzet?
- Amit a klub vezetői képviselnek, az hozzám is közel áll. Szeretnék minél több fiatalnak játéklehetőséget adni, természetesen érdem szerint, mert a kor nem érdem. Köztudott, hogy az MTK-nál megvan a lehetőségük az edzőknek arra, hogy minőségi fiatalokkal dolgozhassanak együtt. Én a keretben látom azt a minőséget, mind a fiataloknál, mind a rutinos játékosoknál, amivel többre lehetünk képesek. Ehhez elengedhetetlen, hogy a játékosok is partnerek legyenek, mert ahol így van, ott egy edzőnek könnyebb dolga van. Lehetnek bármilyen rész- vagy tartós sikereid a múltban, e nélkül nem tudsz eredményt elérni. A korábban elért eredményeknek mindig az volt a nyitja, hogy a játékosok az elejétől beleálltak a munkába, és maximálisan megvalósították azt, amit elképzeltünk, amit kértünk tőlük.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-02-25 14:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Putnok FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman