HÍREK

Marek Strestik az MTK-ban folytatja pályafutását

2015-06-30

Marek Strestik az MTK-ban folytatja pályafutását

A Győri ETO FC-ből az MTK Budapestbe igazolt a cseh válogatott labdarúgó, aki akár az Európa-ligában is bemutatkozhat.

„Marek Strestik édesanyja felvidéki magyar, édesapja cseh, Marek így anyanyelvi szinten beszél magyarul, csehül és szlovákul” írja róla a Wikipédia. Azt azonban már nem említi, hogy magyar állampolgár. Komáromban született, 1987. február 1-jén, a város akkoriban Csehszlovákia része volt.

A középpályás 188 cm magas, 80 kilogramm súlyú.

Hét évig – az utánpótlásban – az FC Komárom együttesében pallérozódott, majd megjárva több csapatot, 2005-ben az FC Zbrojovka Brnóban kezdte felnőtt pályafutását. Innen a Sparta Prágába, majd a Győri ETO-ba vezetett az útja, ahol 75 mérkőzésen 5136 percet töltött a pályán, 67 alkalommal kezdőként. Ezalatt 11 gólt szerzett, egy öngólt vétett.

Nehéz kitalálni, hogy melyik csapat ellen talált a saját csapata hálójába, így segítünk: 2014. szeptember 27-én, délután háromnegyed hat felé, az ETO- Parkban, az MTK Budapest elleni találkozón vette be Pogacsics Krisztián kapuját.

Akkoriban Horváth Ferenc volt a vezetőedző, de október 26-án már Sütő Szilárd állította össze a csapatot. Később – több változás után – érkezett Vasile Miriuta.

A változás amúgy jellemző volt a győri csapatra, mert a körülmények is változtak, és mára már tudjuk, hogy ez az NB I-es szereplésbe került.

Nos, ebből a környezetből érkezett az MTK Budapest együttesébe Marek Strestik. Vele beszélgettünk.

– Hogy került képbe az MTK?

– Ellenfélként is nagyon szerettem az MTK-val játszani, mert tudtam, hogy mindig fociznak, hogy játsszák a futballt. Ebben most sem csalódtam, hiszen pályára léptem Ausztriában, az egyik edzőmérkőzésen, és már ott éreztem, hogy nekem itt a helyem – érzékeltetve, hogy nem átmenetileg jött ide.

– Egyeztettél már a vezetőedzővel, László Csabával, hogy milyen poszton számít rád?

– Elöl bárhol bevethető vagyok, de Csaba nem ígért semmit, így nekem kell kiharcolni, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba. Ez nem okoz gondot, megszoktam a küzdelmet. A professzionális csapatoknál ez a rend, nincs ebben semmi különös – mondja, és közben folyamatosan mosolyog, mint aki biztos benne, hogy meg tud felelni a kihívásnak.

– Azt már tudjuk, hogy a 15-ös mezt kapod, de melyik a jobbik lábad?

– A jobbik a bal – neveti el magát –, de elboldogulok a jobbal is.

– Mit érhet el az MTK Budapest – akár veled a pályán – az Európa-ligában?

– Nem szeretek jóslásokba bocsátkozni. Összpontosítani kell, kiadni magadból mindent, és a végén összeszámolni, hogy ki hány gólt rúgott! Ennyi.

– 12 csapatos lett a bajnokság. Kik lehetnek a legkomolyabb ellenfelek?

– A Ferencváros, a Videoton, a Debrecen mind komoly erőpróbát jelentek majd. Nekem nagyon nehéz elképzelni úgy a bajnokságot, hogy nincs benne a Győr. Sajnálatos, ami ott történt, nem is volt könnyű megélni, végigcsinálni. Fátylat rá! Profi labdarúgó vagyok, és mostantól mindent megteszek, hogy az MTK Budapest minél jobban szerepeljen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman