HÍREK

Magabiztos győzelem az eddig veretlen Fehérvár ellen

2020-11-07

Magabiztos győzelem az eddig veretlen Fehérvár ellen

Remek játékkal nyertük a századik MTK-Fehérvár bajnoki mérkőzést.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1356 néző

Vezette: Bogár (Király, Medovarszki, Horváth, Erdős, Hanyecz)

Gólszerző: Cseke (9., tizenegyesből), Schön (64.), Miovski (65.), illetve Stopira (88.)

Sárga lap: Herrera (19.), Ferreira (34.), King (36.), Schön (78.), Nagy (80.) illetve Musliu (9.), Nikolov (25.), Fiola (39.), Bamgboye (70.)

MTK Budapest: Mijatovic – King, Nagy, Ferreira, Herrera – Palincsár (Biben, 62.), Cseke, Mezei (Kata, 79.) – Prosser (Lencse, 89.), Miovski, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

MOL Fehérvár FC: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 76.) – Pinto (Alef, 76.), Nikolov (Petryak, 56.) – Nego, Houri, Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze (62.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában csapatunk a bajnokság egyik esélyesét, a veretlen Mol Fehérvár FC együttesét fogadta. Novemberben a Movember mozgalomra hívjuk fel a figyelmet, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a prosztatarák felismerésének fontosságát a férfiaknál. Játékosaink kék karszalagot viseltek a meccsen, hogy felhívják a figyelmet a kampányra.

Bár nagyon sok hiányzónk volt – többek között koronavírusos esetek miatt is –,nem kezdtünk megilletődötten, a mérkőzés első szakaszában többet volt nálunk a labda és az első lövést is mi jegyeztük, ám Prosser próbálkozása nem okozott gondot Rockovnak. A 8. percben Miovski csapott le a labdára a vendégek tizenhatosán belül, Musliu buktatta, büntetővel jöhettünk. Cseke állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a tizenegyest. (1-0)

A 11. percben egyenlíthetett volna a Fehérvár, ám Bamgboye ígéretes helyzetből a rövidsarok mellé lőtt. Három perccel később Prosser ment el a szélen, majd Palincsár lőtt passza Miovskihoz került, aki ziccerben kapu fölé trafált.

A 28. percben a vendégek végezhettek el jó helyről szabadrúgást, viszont Houri fölé tekert. Hét perccel később Nego is próbálkozhatott rögzített helyzetből, de ő sem találta el a kaput.

A 38. percben remek kontra végén Cseke ugratta ki Herrerát, lövését Rockovnak kellett szögletre tolnia. Újabb sansz nem alakult ki az első 45 percben, egygólos előnynél jött a térfélcsere.

A második játékrészt Nego lövése nyitotta, Mijatovic szépen védett, majd a kontrából Prosser talált be, de sajnos les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető.

A 64. percben Nagy Zsombor szerzett labdát, majd Mezei passzolt Schönhöz, aki 24 méterről óriási gólt akasztott a hosszú felsőbe! (2-0)

Egy perccel később már három gól volt az előnyünk: Herrera kapta meg a labdát a bal oldalon, gyönyörűen adott be, Miovski pedig a rövidbe pöckölt. (3-0)

A 88. percben szépített a Fehérvár: Stopira bólintott a kapunkba a vendégek kisszögletét követően. (3-1)

A hajrában pályára lépett Lencse László is, akinek ez volt 200. NB I-es mérkőzése. A hármas sípszóig már nem adódott újabb lehetőség, így kitűnő játékkal legyőztük a Fehérvár gárdáját.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman