HÍREK

Ma Szlovénia ellen játszanak U21-es fiataljaink

2020-09-07

Ma Szlovénia ellen játszanak U21-es fiataljaink

A jövő évi, szlovénokkal közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott szövetségi edzője elégedett a kerettagok formájával és heti edzésmunkájával.

Mint ismert, az U21-es válogatott keretébe öt játékosunk - Nagy Zsombor, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin, Schön Szabolcs és Bíró Bence - került be.

– Fél év kihagyás után nagyon fontos volt, hogy ismét összejöjjön a keret, és folytathassuk a felkészülést az Európa-bajnokságra – fogalmazott Gera. – Az elmúlt napokban azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyeket játszani szeretnénk a hétfői, szlovénok elleni összecsapáson, az U19-es válogatott elleni szerdai edzőmeccsünk is ezt a célt szolgálta. Bizonyos szempontból jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, hiszen több játékos is rendszeresen játszik az NB I-ben, ennek pozitív hatásait az edzéseken is le tudtuk mérni. Fiatal a keretünk, ketten az U19-es válogatottból kerültek fel hozzánk, de mindenki jól végzi a munkáját, optimistán várhatjuk az őszi felkészülés során előttünk álló feladatokat. Jó a hangulat, mindenki keményen dolgozik, remélem, hétfőn egy sikeres mérkőzéssel zárjuk le ezt a hetet.

A mieink ellenfele az a szlovén csapat lesz hétfőn 15:00-kor Szombathelyen, amellyel tavaly ősszel idegenben már játszottunk egy mérkőzést, azon ellenfelünk egy büntetőből szerzett találattal tudott nyerni.

– A szlovén csapat más típusú futballt játszik, mint amit az Európa-bajnokságon várunk majd az ellenfeleinktől: mélyen védekezik, nyolc-kilenc ember folyamatosan a labda mögött helyezkedik, ezért nehéz ellenük játszani. Szeretnénk ellenük élesben gyakorolni a támadásvezetéseket és a védekezésbe történő gyors visszarendeződést, ezen lesz a fő hangsúly Szombathelyen. Fegyelmezetten kell játszanunk, gyorsabban kell megoldanunk az átmeneteket, és lehetőség szerint magasabban nyomást helyezni az ellenfélre. Az előző felkészülési mérkőzéseken kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, bízom benne, hogy ebben sikerül előrelépnünk hétfőn – tette hozzá Gera Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman