HÍREK

Ligakupa - PMFC MATIAS - MTK Budapest 0-1 (0-0) (GALÉRIA)

2015-03-17

Ligakupa - PMFC MATIAS - MTK Budapest 0-1 (0-0) (GALÉRIA)

Sergio góljával nyert az MTK a Pécs ellen, olyan mérkőzésen, melyen bármilyen más eredmény is kialakulhatott volna. Garami József és Robert Jarni is inkább a fiataloknak adott lehetőséget, és mindketten elégedettek voltak a teljesítményükkel.

A mérkőzés élő közvetítése.

PMFC-MATIAS – MTK Budapest 0-1 (0-0)

Pécs, Ligakupa, negyeddöntő, első mérkőzés

Vezette: Berke Balázs (Viszokai László, Kis Zoltán. Tartalék játékvezető: Szőts Gergely)

Gólszerző: Sergio a 68. percben

PMFC-MATIAS: Helesfay - Molnár, Romics, Ojdanics, Tadejevics - Pávkovics, Heffler, Kővári, Rácz, Frank - Frőhlich.

Csere: Romsics helyett Horvát 12., Rácz helyett Linka a 41., Tadejevics helyett Pejakovics a 64., Molnár helyett Czibolya a 72., Frőlich helyett Takács a 74. percben.

Vezetőedző: Robert Jarni

MTK Budapest: Groppioni – Bese, Baki, Thiam, Vadnai – Halmai, Hajdú, Cseke – Horváth, Torghelle, Sergio.

Csere: Vadnai, Halmai és Horváth helyett Nagy, Talabér és Schrammel a szünetben, Torghelle helyett Hujber az 58. percben

Szakmai Igazgató: Garami József

A 67. percben Hajdú mindenkit kicselezett majd a tizenhatoson belül Molnár felvágta. Ádám idén a második büntetőjét harcolta ki. Az elsőt Ipolyságon, a felkészülési mérkőzésen fújták be.

68. perc: Sergio büntetőjét Helesfay kivédte, de pont a spanyol elé pattant a labda, aki másodszorra már nem hibázott. 0-1

A Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén sok helyzetet alakított ki mindkét csapat. Érdekes volt megfigyelni, hogy az MTK-ban többen nem a posztjukon játszottak, Sok fiatal kapott lehetőséget mindkét csapatban. Garami József a szünetben behozta Nagyot és a Schrammel-Talabér tini-duót, akik sokat tettek hozzá a mérkőzéshez. Később a szintén U21-es Hujber is bejött.

Schrammel gyors volt, kiismerhetetlenül cselezett, többször kellett szabálytalankodni vele szemben.Talabér keményen védekezett, nem hagyta élni Frankot, és a később beálló Hujber is megpróbált mindent, csaknem gólt szerzett.

Érdemes pár szót szólni Hajdú Ádámról, akit Garami József is dícsért a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. A középpáláys remekül játszott, jól szedte össze a labdákat, pontos indításokkal segítette a csapatot és kiharcolta a büntetőt, ezzel döntően hozzájárult a győzelemhez.

Robert Jarni, vezetőedző (PMFC MATIAS): Érdekes mérkőzés volt. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de sajnos mi nem értékesítettük ezeket. Örömteli, hogy a meccs végére már hat U21-es játékosom volt a pályán, így lehetőséget kaptak a bizonyításra. Az első keret tagjai is megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.

Garami József, szakmai igazgató (MTK Budapest): Ez a fiatalok találkozója volt, és jól vizsgáztak mindkét oldalon. Miután kevés védőm van, azzal próbálkoztam, hogy néhány játékos nem a saját posztján játszattam, ám ez picit bezavart az elején. A második félidőben jobban ment a játék.

A visszavágót április 21-én játsszák.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman