HÍREK

MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (0-0) (GALÉRIA)

2016-04-06

MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (0-0) (GALÉRIA)

Már nem mumus a Békéscsaba.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (0-0).
OTP Bank Liga NB I., 29. forduló

Dunaújvárosi stadion, 519 néző

Vezette: Vad II. István, asszisztensek: dr. Varga Zsolt és Georgiou Theodoros illetve Erdős József és Nagy Róbert, tartalék-játékvezető: Takács Gábor.

Gólszerzők: Nikacs (52. perc), Gera (66. perc), Hajdú (93. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Baki, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Kanta, Strestik – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Varga, Hajdú, Vogyicska, Talabér. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Strestik helyett Hajdú (30. perc), Nikacs helyett Varga (58. perc), Kanta helyett Vogyicska (92. perc).

Sárga lap: Baki (15. perc), Vass (57. perc)

Békéscsaba 1912 Előre: Polekszics – Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio – Birtalan, Spitzmüller, Piermayr, Laczkó – Calvente, Punosevac. Kispad: Mursits – Koszó, Takács P., Balog Zs., Paukner, Viczián, Hudák. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Csere: Bényei helyett Takács P. (46. perc), Birtalan helyett Paukner (61. perc), Spitzmüller helyett Viczián (70. perc).

Sárga lap: Laczkó (57. perc), Takács P. (77. perc), Piermayr (83. perc)

A találkozón a vendégeknél nem léphetett pályára a sérült Eccleston, a hazaiaknál viszont több sérült – Jakab, Ramos, Torghelle, Grgics, Hrepka – is nehezítette Teodoru Vaszilisz dolgát. Eltiltott egyik oldalon sem volt.

A találkozó gyászszünettel kezdődött. 85 éves korában elhunyt Sárosi László, korábbi negyvenhatszoros válogatott védő, aki pályafutása során öt bajnoki címet nyert a Vasas csapatával.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést csapatunk, már ellenfelünk térfelén megzavartuk a csabaiakat, így nem tudtak kibontakozni, azt játszani, amit szerettek volna. A megszerzett labdákkal jól operáltunk, de több pontatlan átadás is becsúszott, így Polekszics kapujára ritkán jelentettünk veszélyt. Tizenöt perc eltelt már, amikor kijött ellenfelünk, amit néhány – egymás után elvégzett – szögletük és beadásuk is jelzett, de veszélyt ezek sem jelentettek. A játékrész közepére teljesen kiegyenlítetté vált a játék, helyzetek itt, helyzetek ott, de mindben kevés gólveszéllyel. A 30. percben kényszerű csere az MTK Budapestnél, Strestik vádlija meghúzódott, helyére Hajdú Ádám érkezett. Sokkal többet birtokoltuk a labdát a félidő végéig, Thiam lábában volt a vezetés, de gólt nem sikerült elérnünk, így az egyperces hosszabbítás után, 0-0-ás állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején főleg a középpályán folyt a játék, de hét perc elteltével már a csabai kapu előtt.

52. perc: Nikacs tologatta a tizenhatoson belül az elé kerülő labdát, majd jobbal, higgadtan a kapu bal alsó sarkába gurított (1-0).

A gól lendületet adott a kék-fehéreknek, és kijjebb csalogatta a vendégeket, amiben ott rejlett csapatunknak a kontra lehetősége. Negyedóra elteltével Gerát csak hajszál választotta el a második találattól. Nagy kedvvel és offenzívan játszottak fiaink, öröm volt nézni ezt a focit. Ami előbb nem sikerült, most igen.

66. perc: Varga Szabolcs gyönyörű cselekkel bolondította meg Vaskót, majd visszapasszolt Gerának, akinek tökéletesen helyezett lövése – a kapufa segítségével – a bal felső sarokban kötött ki (2-0).

Majdnem szépített ellenfelünk, lövésük a kapufán csattant, itt Fortuna velünk volt. Ezek után is nagy erőket mozgósított ellenfelünk annak érdekében, hogy betaláljon, de jól álltuk a sarat, sőt néhány kontránkban további gólveszély rejlett. A kispad elől, Teodoru Vaszilisz folyamatosan, hangos szóval buzdította és bíztatta labdarúgóinkat, nagy volt az összhang vezetőedző és játékos között. És a találkozó legvégén jött a slusszpoén.

93. perc: Hajdú Ádám csodálatos mozdulattal, bal külsővel tekert a hosszú oldali kapufa mellé, önmaga első OTP Bank Liga találatát szerezve (3-0).

A gól után azonnal lefújta a mérkőzést Vad II., így együttesünk megtörte az átkot, és az idei szezon ötödik találkozóján legyőzte a Békéscsabát, nem is akárhogyan.      

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Az első félidőben kiegyensúlyozott volt a találkozó, fejben nagyon itt voltunk, és kitűnően védekeztünk. Többen hiányoztak, de fiataljaink éltek a bizonyítás lehetőségével, büszkék lehetünk rájuk. Szép jövő előtt állunk.

Zoran Spisljak, vezetőedző (Békéscsaba 1912 Előre): – Már az első félidőben is idegesen játszottunk, az összecsapáson nem jöttek be a megoldásaink, több esetben rosszul is passzoltunk. Az MTK Budapest könyörtelenül kihasználta rossz pillanatainkat, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman