HÍREK

Legyőztük a Diósgyőrt és újra az élen állunk

2023-03-13

Legyőztük a Diósgyőrt és újra az élen állunk

Gólgazdag mérkőzésen, jó teljesítménnyel tartottuk itthon a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVTK 4-2 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Csonka Bence (Kovács J., Szécsényi, Horváth)

Gólszerző: Horváth Artúr (27.), Bognár (38.), Stieber (59., tizenegyesből), Zuigeber (74.) illetve Jurek (64., 87.)

Sárga lap: Zuigeber (79.), illetve Farkas (75.), Bokros (83.)

MTK Budapest: Rácz – Poór, Szépe, Bobál, Vadnai – Kata, Horváth Artúr – Stieber (Németh, 69.), Bognár, Spalek (Kovács Mátyás, 68.) – Zuigeber

Vezetőedző: Horváth Dávid

DVTK: Senkó – Farkas, Szatmári, Bárdos, Bokros – Holdampf (Bertus, 80.), Cseke (Medgyes, 60.) – Obounet (Jurek, 60.), Lőrinczy (Eppel, 80.), Könyves (Koman, 60.) – Lukács

Vezetőedző: Szergej Kuznyecov

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójának utolsó mérkőzése igazi rangadó volt, hiszen csapatunk a listavezető DVTK együttesét fogadta, amely mindössze két ponttal előzte meg a mieinket. Először került be a kezdőcsapatunkba Nikolas Spalek, aki a napokban tette le az állampolgári esküt, ám Németh Krisztián a cserepadra került, ugyanis egész héten betegséggel bajlódott.

A találkozó első felében érződött a tét a csapatokon, kevés veszélyes támadást láthatott a szép számban kilátogató közönség. A 10. percben Könyves beadása után Rácz balszerencsésen ütközött Poórral, kapusunkat le is kellett cserélni, Somodi jött helyette. Ugyan Poór a pályán marad még pár percig, az ütközés miatt őt is le kellett hozni három perccel később, Varju jött helyette.

Ugyan a labda többet volt a vendégeknél, ellentámadásainkban több veszély volt: a 23. percben Bognár remek labdáját az utolsó pillanatban tisztázták a védők.

A 27. percben jött az első gól: a jobb oldalon vezettünk szép akciót, majd a beadás után Spalek és Bognár lövését is blokkolták a védők, ám a labda Horváth Artúrhoz pattant, aki a jobb felsőbe lőtt (1-0).

A 38. percben megdupláztuk az előnyünket: Horváth Artúr indította Bognárt a jobb oldalon, aki befelé cselezett, és ballal gyönyörűen lőtt a hosszú sarokba (2-0).

Az első játékrész hosszabbításában Bognár 17 méterről próbálkozott, a labda picivel ment mellé.

A második félidőben is inkább a vendégek kapuja előtt láthattunk veszélyes jeleneteket: a 47. percben Stieber 17 métertől eleresztett lövését ütötte ki a jobb felsőből Stenkó, majd szép támadás után újra Stieber próbálkozott, ezúttal tíz méterről, de nem találta el a kaput.

Az 57. percben Spalek tűnt fel a bal oldalon Bognár szöglete után, erős lövését kiütötte Senkó. Két perccel később Vadnai ment el a bal szélen, beadását Zuigeber kapta meg, de megrúgták a lábát lövés közben, így tizenegyest rúghattunk. A labda mögé Stieber állt oda, és magabiztosan bombázott a kapuba (3-0).

A 64. percben szépített a DVTK: Bokros bal oldali beadását a csereként beálló Jurek ballal lőtte a kapuba. Ez volt 659 perc után az első kapott gólunk (3-1).

Három perccel ezt követően bal oldali DVTK szöglet után Jurek fejjel próbálkozott öt méterről, viszont Somodi szépen védett.

A 74. percben a középpályán szereztünk labdát, majd Bognár remek ütemben ugratta ki Zuigebert, aki ziccerben nem hibázott (4-1).  

A 87. percben Jurek cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd ballal laposan lőtte ki a bal alsó sarkot (4-2).

A szórakoztató rangadó újabb gólt már nem tartogatott, 4-2-re nyertünk, ezzel átvettük a vezetést a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman