HÍREK

László Csaba: Nem meghalni megyünk pályára a Vojvodina ellen (GALÉRIA)

2015-06-25

László Csaba: Nem meghalni megyünk pályára a Vojvodina ellen (GALÉRIA)

Csütörtökön délután tartotta heti sajtótalálkozóját az MTK Budapest, melyen László Csaba vezetőedző, Teodoru Vaszilisz edző és két fiatal játékos, Varga Szabolcs és Schrammel Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire. Mostantól minden héten tájékoztat az MTK Budapest.

A sajtóbeszélgetésen elsőként László Csaba mondta el, hogy minden rendben zajlik a csapat körül, a terveknek megfelelően alakultak az események, a csapat ausztriai edzőtáborozása során. Kiderült, a tiroli edzőmérkőzéseken nem az eredmény volt fontos – bár azok is adhatnak okot a bizakodásra – hanem az új játékrendszerek begyakorlása.

A keretbe újonnan bekerült játékosok teljesítményével elégedett volt a vezetőedző. A szakvezető egyenként is mondott pár szót az érkezőkről. A horvát, Mato Grgics kész, érett futballista, aki nagy erőssége lehet az MTK Budapestnek. A brazil Ramos hasonló szellemben játszik, mint Torghelle, komoly riválisává válhat idővel a rutinos magyarnak, a center poszton. Szatmári jól megérti magát a pályán Kantával, nagy terhet vesz le a csapatkapitány válláról, és adott esetben helyettesítheti is őt. Varga Szabolcs jól dolgozik, gyors és kreatív „spíler”.

Mára a szakmai stáb is teljes egészében felállt, hiszen a magyar labdarúgásban jól ismert Brockhauser István aláírta szerződését, ő lett az MTK Budapest új kapusedzője. Szintén eldőlt, hogy az NB III-as csapat irányításával Pölöskei Gábort bízza meg a klubvezetés.

A csapattal együtt edző, korábbi cseh válogatott, a Győri ETO licenszproblémái miatt szabadon igazolható Marek Strestik szerződtetését javasolja László Csaba, így már csak a játékoson és a klub elöljáróin múlik, hogy kék-fehérbe öltözhet-e, a 27 esztendős labdarúgó, és ha igen, mikortól.

Az MTK szakmai igazgatója, vezetőedzője szintén elmondta, hogy Grgics érkezésével – aki Horvátországban benne volt a bajnokság válogatottjában – nem lát problémát a védelem tengelyével, ahol a fiatal Talabér Attila is bevetésre vár, a tavasszal már bizonyítottak mellett. Kálnoki-Kis és Kelemen kiesése így nem jelent majd gondot, és rájuk eleve nem számított László, hiszen előre borítékolható volt, hogy más csapatban képzelik el a pályafutásuk folytatását.

A távozókkal kapcsolatban a tréner elmondta, Dr. Horváth Zsoltnak jó ajánlatot tett az MTK Budapest, de nem akartak tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarójuk elért. Ezt egyébként Maga Doki is elismerte. Csiki és Pölöskei külföldön keres csapatot pályafutása folytatásához, de ígéretet tettek arra, hogy amennyiben nem sikerül eligazolniuk, belföldön nem váltanak, azaz hosszabbítanak, ha nem kapnak megfelelő ajánlatot az országhatáron túlról.

Az FK Vojvodina elleni Európa-liga selejtezőről szólva, László Csaba elmondta, mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra, és nem feltartott kézzel lépnek majd pályára a szerbek ellen. Itthon mindenképp nyerni szeretnének, „nem meghalni megyünk fel a pályára” – így fogalmazott.

Az Európa-ligában, az újpesti Szusza Ferenc Stadion lesz az MTK otthona – már kaphatóak a jegyek – de arra a vezetőedző sem tudott választ adni, hogy a kék-fehérek hazai bajnoki mérkőzéseinek, melyik aréna ad majd otthont, de szerinte mindegy is, csak fű legyen, meg két kapu, ám szerinte esélyesebb a Fáy utca.

László Csaba után a szakmai stáb „legrégebbi bútordarabja”, Teodoru Vaszilisz kapott szót, aki elmondása szerint gyorsan megtalálta a helyét az új szakmai stábban, hiszen hasonló filozófiát vallanak a futballról a vezetőedzővel. Örül, hogy továbbra is az első csapat mellett dolgozhat és jólesett neki a klub bizalma, hogy ragaszkodtak a munkájához és a személyéhez.

A Hollandiából kölcsönben hazatérő Varga Szabolcs az edzőkhöz hasonlóan kiemelte, jól szolgálta a felkészülést a tiroli edzőtábor, remek feltételek között edzhetett a csapat.  A helyzetéről annyit mondott, azért dolgozik nap mint nap, hogy a kezdő tizenegybe verekedje magát, habár erős a konkurencia a keretben.

Schrammel Ádám jól érezte magát Ausztriában és boldog volt, hogy mindhárom felkészülési találkozón lehetősége nyílt beállni. „Sokat kellett dolgozni, de a játéklehetőség mindent fáradtságot megért” – fogalmazott a feltörekvő tehetség.

Schrammel zárszava után a szakmai stáb tagjai és a játékosok elsiettek az öltöző felé, hiszen sok munka vár még rájuk a jövő csütörtöki, nemzetközi kupameccs előtt, amelynek – mint hallottuk – nem feltartott kézzel fut neki a csapat.

Az MTK Budapest ezentúl heti rendszerességgel tájékoztatja a médiát a klubbal kapcsolatos hírekről. A következő sajtótájékoztatóját az Európa-liga mérkőzés előtt egy nappal, a Szusza Ferenc Stadionban tartja, ahol a hivatalos edzés után az FK Vojvodina vezetőedzőjével is találkozhatnak a sajtó munkatársai.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman