HÍREK

Központban a hétvégi Újpest – MTK rangadó (GALÉRIA)

2015-09-24

Központban a hétvégi Újpest – MTK rangadó (GALÉRIA)

Csütörtök délelőtt, a szokásoknak megfelelően megtartotta sajtótájékoztatóját László Csaba. A Lantos Mihály Sportközpontban rendezett esemény központi témája természetesen a hétvégi rangadó volt. A vezetőedző mellett ezúttal Poór Patrik, Torghelle Sándor és Kanta József mondta el gondolatait.

Az MTK Budapest védője, Poór Patrik azzal kezdte, úgy érzi, az MTK Budapest a hétvégi meccs esélyese, még akkor is, ha az utóbbi mérkőzéseken a csapat hadilábon állt a góllövéssel.

– Becsapós az Újpest eddigi szereplése, mivel annak ellenére, hogy az utóbbi mérkőzésein vereségeket szenvedett, nem lesz könnyű ellenük játszani. Ugyanúgy készülünk, mint eddig. Meg kell tartanunk azt a potenciált, ami eddig a csapatban volt.

Patrik megemlítette még, hogy nemcsak az Újpest, hanem az MTK Budapest is rövidpasszos játékkal operál, így érdekes párharcra van kilátás. Kérdésre válaszolva elmondta, örült, hogy a múlt hétvégén, Pakson kezdőként számítottak rá, úgy érzi jó teljesítményt nyújtott és reméli, most is kezdeni fog. Szavait a legfontosabbal zárta:

– Nagyon remélem, hogy győzünk Újpesten, így készülünk!

Ezután Torghelle Sándor beszélt a csapat előtt álló feladatokról:

– Rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság, nem csoda, hogy kevesebb gól születik, mint az előző éviben. Nagyon figyelnek a csapatok a védekezésre. Ez engem is érint, nem megy úgy, ahogy szeretném.

Torghelle fontosnak tartotta még megjegyezni, hogy ő is nehéz mérkőzésre számít, mivel az ellenfél jól védekezik, amiből remekül megy át támadásba.

– Ellenünk kontrázni fognak, mert többet lesz nálunk a labda. Fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk. Ez nehéz lesz idegenben, de szeretnénk már javítani az idegenbeli mérlegünkön is. Sikeresek akarunk lenni, pontért, sőt pontokért megyünk a Megyeri útra – zárta gondolatait az MTK Budapest csatára.

A játékosok sorát Kanta József zárta. Elmondta, annak ellenére, hogy mostanság nem igazán jöttek az eredmények, jó a hangulat az öltözőben, harmadik helyen áll a csapat, amit jó pozíciónak tart.

– Eddig az eredményességgel gondok voltak, de több mérkőzésen már szépen összeállt a csapat játéka. Hasonló felfogásban futballozik az Újpest, mint mi, ezért nagyon érdekes mérkőzésre számítok. Meg kell szereznünk a három bajnoki pontot.

Kanta József megemlítette, hogy más mérkőzés lesz, mint a paksi volt, itt sokkal többet kell támadni ahhoz, hogy eredményesek lehessenek.

– Ezek a rangadók, a csapatok aktuális helyezésétől függetlenül mindig háromesélyesek. Mindkét csapatban jó játékosok vannak és támadó focit játszanak. Stabil védekezés, egy-egy jó döntés, váratlan megoldások vagy egyéni villanások dönthetnek. – zárta gondolatait a csapatkapitány.

A sajtótájékoztató második részében – a csapat edzésére készülve – még az MTK Budapest vezetőedzője, László Csaba is megosztotta gondolatait a megjelent újságírókkal.

– Dominálni akarunk az Újpest ellen és gólt rúgni – kezdte a vezetőedző. Nem változtatunk az eddigi taktikán, előre jól kell játszanunk, ez a legfontosabb. A legutóbbi két mérkőzésen nem szereztünk gólt, azelőtt meg majd mindig rúgtunk. Jobban kell koncentrálni a kapu előtt, mivel sok helyzetet dolgozunk ki, de azokat rendre elhibázzuk. Edzésen hiába sikerül, ha a mérkőzéseken nem.

A vezetőedző elmondta még, érdekes csapat az Újpest, a legjobban Hazard játéka tetszik neki, nagyon tehetséges futballistának tartja. Kiemelte, hogy otthon veszélyesek, próbálják nyomás alá helyezni ellenfelüket, ami az utóbbi időben kevésbé sikerült.

– Csak a győzelemmel lennék elégedett és azzal, ha nem kapnánk gólt. Szükségünk van a három pontra. Fontos a szép játék, de az eredményesség a legfontosabb. A szépségbe bele lehet halni, az eredmény viszont megmarad. Az eredményesség után persze lehet beszélni a szépségről is. – fejtette ki a vezetőedző.

Zárásként beszélt még a csapat helyzetéről is. Elmondta, kilenc forduló után a harmadik helyen áll az együttes, ez jó. Viccesen meg is jegyezte, hogy most kéne befejezni.

– Nem foglalkozom még a tabellával, mindig a következő mérkőzés lebeg a szemem előtt, ott kell nyerni. Legfontosabb a csapategység, valamint az, hogy több játékost is be tudjunk építeni a közeljövőben. Célunk, hogy elől végezzünk, de minimális célkitűzés, hogy az első hat hely valamelyikén. Jó lenne, ha a sérülések elkerülnék a csapatot. Nincs nagyon hibázásra lehetőségünk ebben a sűrű mezőnyben. Debrecenben elfogadható mérkőzést játszottunk, elfogadhatatlan eredménnyel, Pakson csak a gól hiányzott, most remélem, Újpesten megjön az is. – zárta gondolatait László Csaba, és már sietett is a csapata edzésére. Közben a Lantos Mihály Sporttelepen folytatódott az Atlétikai Centrum kialakítása.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman