HÍREK

Könnyed győzelem (GALÉRIA)

2017-09-20

Könnyed győzelem (GALÉRIA)

Örömfoci a Magyar Kupában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Tállya KSE  MTK Budapest 0-9 (0-2)

Múcsony, Sajóvölgye Focisuli 120 néző

Vezette: Ducsai József (Szert Balázs, Németh Szabolcs)

Tállya KSE: Tarr (Hegedűs, 46.), Molnár (Lakatos, 69.), Paranai, Németh D., Horváth N., Kovács, Németh B., Lippai (Sztankovics, 46.), Polényi, Bihari

Sárga lap: Polényi (69.), Borbély (85.)

Kiállítva: Horváth N. (83.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Baki (Nagy Zs., 72.), Talabér, Forgács – Gera, Jakab, Borbély, Farkas – Takács (Bayer, 64.) , Hrepka

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Farkas (18., 65.), Hrepka (34., 55., 68.), Borbély (50.), Forgács (53.), Gera (77.), Katona (87.)

A labdarúgó Magyar Kupában – a legjobb 64 közé jutásért – az NB III keleti csoportjának utolsó helyén álló Tállya KSE otthonába látogattunk. Feczkó Tamás a kezdőbe jelölte Forgács Pétert, aki most először kapott lehetőséget a felnőtt csapatban.

Ahogy az várható volt, domináltuk a játékot. Az első ziccerig a 18. percben jutottunk el, ekkor Farkas tört be a tizenhatoson belülre, majd húzott kifele, és ballal kilőtte a felső sarkot.

Öt perccel később a mérkőzés legnagyobb hazai helyzetét láthattuk, de Lippai távoli bombája a felső kapufánkon csattant. Ezután Gera és Borbély is távolról veszélyeztettek, de egyikőjük sem talált kaput.

A 38. percben viszont a csapatkapitányként pályára lépő Hrepka már nem hibázott: a debütáló Forgács erőből lőtte be a labdát a bal oldalról a hosszú kapufához, ahol Hrepka remekül érkezett, és a kapuba bombázott. A játékrész vége előtt Farkassal szabálytalankodtak a tizenhatos vonalán a hazai védők, a sértett vállalta is a szabadrúgást, de a sorfal blokkolt.

A második félidőben repülőrajtot vettünk, hiszen már az 50. percben növeltük előnyünket. Jakab szabadrúgását Katona okosan fejelte be középre, Borbély pedig zavartalanul bólintott a hálóba.

Ezzel kiszakadt a gólzsák: három perccel később Forgács indult meg a középpályán, majd 28 méterről lőtte ki remekül a hosszú sarkot. Röviddel ezután Katona szökött meg a jobb oldalon, majd beadott Hrepkának, aki közvetlen közelről könnyedén fejelt a kapuba, így az 58. percben már 5-0-ra vezettünk.

A 64. percben újabb fiatal mutatkozott be a felnőtt csapatban Bayer Bence személyében, aki Takács Ronald helyére érkezett.

Egy perccel ezután Jakab lépett ki a leshatárról, cselezte ki a hazai kapust, majd önzetlenül Farkas elé tálalt, aki higgadtan passzolt a Tállya kapujába. Újabb három perc elteltével Jakab a jobb oldalról ívelt pontosan Hrepka fejére, aki ezúttal sem hibázott, így mesterhármasnak örülhetett.

A 72. percben Nagy Zsombor is beszállt a mérkőzésbe, ezzel ő lett a harmadik játékosunk, aki bemutatkozhatott a nagyok között. A gólgyártás természetesen ezután sem állt le. Farkas kanyarintott Gerához, aki remekül vette le a labdát, majd okosan, a földre lőve vette be Hegedűs kapuját.

A slusszpoén a 87. percben következett, amikor Katona volt eredményes Farkas szöglete után, ezzel beállítva a végeredményt. Együttesünk tehát ott lesz a legjobb 64 között, és rövidesen megtudjuk, kivel játszunk a következő körben.

Feczkó Tamás: – Az első játékrészben nyújthattunk volna jobb teljesítményt, de a második félidei játékkal már teljesen meg voltam elégedve. Külön örülök, hogy három fiatal játékos is bemutatkozhatott a mai találkozón.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman