HÍREK

Kihagytuk a helyzeteket, büntetett a ZTE

2022-02-04

Kihagytuk a helyzeteket, büntetett a ZTE

A helyzetkihasználás döntötte el a három pont sorsát.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–ZTE FC 0-2 (0-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1671 néző

Vezette: Káprály Mihály (Farkas, Szert, Becséri, Erdős, Tóth II., Oláh)

Gólszerző: Spoljaric (35.), Meshack (44.)

Sárga lap: Stieber (14.), Kata (69.) illetve Meshack (18.), Gyurján (65.), Serafimov (81.)

MTK Budapest: Mijatovic – Kadlec, Szépe, Várkonyi, Stuka – Stieber, Ramadani, Spirovski (Szakály, 62.), Miknyóczki (Kata, 46.) – Futács (Grozav, 75.), Miovski

Vezetőedző: Márton Gábor

ZTE FC: Gyurján – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Bedi, Tajti (Halmai, 90.) – Grzan (Koszta, 46.), Spoljaric (Posztobányi, 81.), Meshack (Fehér, 90.) – Zimonyi (Milovanovikj, 67.)

Vezetőedző: Waltner Róbert

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának első összecsapásán együttesünk a ZTE FC gárdáját fogadta. A forduló előtt Waltner Róberték hét ponttal előttünk, a hetedik helyen álltak a tabellán, míg a mieink a 12. pozícióból várták a találkozót, tehát nagy szükségünk volt a pontokra.

Az első lehetőséget a 14. percben láthattuk: ekkor Miknyóczki – aki először kezdett NB I-es mérkőzésen – ugratta ki Miovskit, aki ziccerben laposan a kapusba lőtt, a kipattanó után pedig fel tudott szabadítani a vendégek védelme. Négy perccel később a tizenhatoson kívülről próbálkozott Miovski, ezúttal a kapu fölé szállt a labda.

A 21. percben veszélyeztetett először a ZTE: Tajti pontrúgását Zimonyi fejelte mellé. Két perccel ezután Gyurján bizonytalankodott, Miovski pöckölte el a labdát, de a kapus javított, védte Futács lövését. A 24. percben megint közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést: Miknyóczki pöckölt Futács elé, Gyurján hárította az óriási lehetőséget.

A 33. percben újabb nagy sanszunk adódott: Stieber indította Miovskit, aki jobb lábbal a rövidet célozta meg, Gyurján szögletre tolta a játékszert. Egy perccel ezután Stieber remek beadásáról épphogy lemaradt Szépe.

A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát: a 35. percben Grzan jobb oldali beadását Spoljaric látványos mozdulattal, háttal a kapunak kanalazta a hálónkba (0-1).

Öt perccel a bekapott gól után Stieber lapos lövése suhant el a hosszú sarok mellett. A 42. percben megint Stieber volt a főszereplő, szépen játszott össze Futáccsal, megpattanó lövését védte Gyurján.

A félidő lefújása előtt, a 44. percben még nagyobb bajba kerültünk: Meshack kapta meg a labdát a bal oldalon, pár csel után ballal a rövid sarokba lőtt (0-2).

A térfélcsere után az 52. percben Tajti buktatta Miovskit a tizenhatoson belül, de les miatt tizenegyes helyett kifelé járt szabadrúgás. Öt perccel később ismét Miovski próbálkozhatott Spirovski átadása után, ám eltekert a hosszú mellett.

A 66. percben szögletet végezhettünk el: Futácshoz került a labda, Slukának készített le, aki a felső kapufát találta el. A kapus már verve volt, de hihetetlen módon ezúttal sem kötött ki a labda a kapuban. A 67. percben Sluka fejjel próbálkozott, a labda irányt változtatott egy Zalaegerszeg védőn és pár centivel a kapufa mellett ment el. Egy perccel később Stieber kapta meg a tizenhatoson belül a labdát, Futácshoz emelt, gól ebből sem lett.  

A 71. percben a ZTE is eljutott a kapunkig, némi tűzijáték után mentett Mijatovic. Ezután Stieber egy veszélyes beadással, majd kevésbé veszélyes lövéssel próbálkozott.

A 84. percben Lesjak került a kapunk elé, szépen cselezett a bal lábára, Mijatovic bravúrral védett.

Újabb lehetőség nem adódott, így vereséget szenvedtünk a 19. fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman