HÍREK

Kiegyenlített mérkőzésen egy gól döntött a Puskás Akadémia javára

2021-10-15

Kiegyenlített mérkőzésen egy gól döntött a Puskás Akadémia javára

A mieink részéről Ferreira talált be, de les miatt érvénytelenítették a találatot.

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a tabella ötödik helyén álló Puskás Akadémiát láttuk vendégül. Vezetőedzőnk, Teodoru Vaszilisz dolgát több fontos hiányzó is nehezítette a kezdő tizenegy összeállításakor: Nagy Zsombor légmell után lábadozik, Marko Perkovic bokatörés, Nikolai Alho részleges Achilles-ínszakadás, Mezei Szabolcs betegség miatt nem bevethető, Myke Bouard Ramos pedig még a rehabilitációját végzi. Bekerült a kezdőcsapatunkba a 16 esztendős Vancsa Zalán, aki a támadósor jobb oldalán kapott lehetőséget.

Az első próbálkozás a vendégeké volt, de nem okozott veszélyt, az első igazi lehetőség viszont már a mieink előtt adódott a 13. percben: Weir remek kiugratása után Balázs adott be a jobb oldalról, a labda a védőkről Grozav elé pattant, akinek lövése levágódott, majd Weir lőtt mellé. Mezőnyjáték következett, felváltva támadtak a csapatok, majd a 33. minutumban Vancsa kapott jó labdát, remek cselei után Miovski elé passzolt, akinek lövését Tóth Balázs hárította - ez volt a 0-0-val zárult első játékrész legnagyobb helyzete.

A fordulás után nem sokkal Varju labdájával Grozav lépett ki, középre passzolt, de sajnos nem volt jó az érkezőknek. A 67. percben Miovski vett át egy felívelt labdát, majd laposan lőtt fordulásól, de Tóth vetődve mentett.

A 69. percben Komáromi lépett ki a leshatáron, majd 7 méterről a jobb alsóba lőtt, megszerezve a vezetést a vendégcsapatnak (0-1). Mindkét oldalon cserék következtek, Herrera szabadrúgása a sorfalról vágódott le, Ferreira révén pedig be is találtunk a PAFC kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A ráadásban Puljic kapufát lőtt, és hiába küzdöttünk a hajrában, az egyenlítés nem sikerült, így játékban és helyzetekben is kiegyenlített mérkőzésen a vendégek szerezték meg a három pontot.

MTK Budapest - Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1675 néző

Vezette: Karakó Ferenc

Gólszerző: Komáromi (69.)

MTK Budapest: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera - Kosznovszky (Haraszti, 79.), Weir - Vancsa (Kovácsréti, 85.), Dimitrov (Kocsis, 61.), Grozav - Miovski

Puskás Akadémia: Tóth B. (Markek, 92.) - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zs. - van Nieff, Favorov (Corbu, 61.), Baluta (Puljic, 75.) - Komáromi, Kozák (Weslen, 74.), Slagveer (Plsek, 75.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman