HÍREK

Kevésen múlt a pontszerzés Fehérváron

2021-08-28

Kevésen múlt a pontszerzés Fehérváron

A második félidőben fordított a hazai csapat.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MOL Fehérvár FC–MTK Budapest 2-1 (0-1)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2146 néző

Vezette: Pintér Csaba (Solymosi, Szalai, Márkus)

Gólszerző: Kodro (73., 11-esből, 79.), illetve Grozav (45.)

Sárga lap: Weir (19.), Dimitrov (59.), Ramadani (68.), Varju (72.), Grozav (75.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Kojnok (Lüftner, 46.), Rus, Musliu, Heister – Petrjak (Jallow, 89.), Szendrei, Makarenko, Dárdai (Kovács, 62.) – Zivzivadze (Szabó, 80.), Nikolics (Kodro, 62.)

Vezetőedző: Szabics Imre

MTK Budapest: Mijatovic – Varju (Kocsis, 84.), Perkovic, Nagy Zsombor – Palincsár (Haraszti, 84.), Weir, Ramadani, Dimitrov (Kata, 66.), Nagy Barnabás (Balázs, 66.) – Miovski, Grozav (Vancsa, 77.)

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Csapatunk az OTP Bank Liga 5. fordulójában a tavalyi bronzérmes, kupadöntőig menetelő MOL Fehérvár FC otthonába látogatott. Eredetileg az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték volna a találkozót, ám a gyep állapota miatt felcseréltük a pályaválasztói jogot, így a MOL Aréna Sóstó adott otthont az összecsapásnak. Együttesünket először láthattuk kék-fehér csíkos szerelésünkben.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott a negyedik percben: ekkor Petrjak lógott meg a bal szélen, lapos beadására Nikolics érkezett, ám középre tartó lövését könnyedén hárította Mijatovic. A 10. percben ismét a bal oldalon vezetett támadást a Fehérvár, ezúttal Heister beadására érkezett Nikolics a hosszú oldalon, de hiába talált a kapuba, VAR-ellenőrzés után, les miatt Pintér játékvezető érvénytelenítette a gólt.

A 21. percben megint a vendéglátók előtt adódott helyzet: Petrjak beadását a hosszú oldalon Dárdai fejelte kapura, Mijatovic remekül védett. A mieink előtt a 42. percben adódott sansz: Grozav kapta meg a labdát az ellenfél térfelén, majd lövésre vállalkozott bal lábbal 18 méterről, a játékszer a jobb oldali kapufáról sajnos kifelé pattant.

Három perccel később, a félidő hosszabbításához érve Dimitrov tartotta meg szépen a labdát, Weirhez passzolt a jobb oldalra, akinek a beadására Grozav érkezett, és gyönyörűen fejelt a hosszú sarokba. Ez volt Grozav harmadik gólja idén, aminek köszönhetően előnyből várhattuk a folytatást (0-1).

A térfélcsere után először mi veszélyeztettünk az 57. percben, Miovski tekerését a léc alól ütötte szögletre Kovácsik. Tíz perccel később egy jobb oldali beadást követően Zivzivadze közeli lövését blokkolta Perkovic, majd Musliu fejesét védte Mijatovic.

A 72. percben Kovács ugratta ki Heistert, akit a tizenhatoson belül Varju buktatott, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Kodro állt és higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).

A 79. percben már a Fehérvár vezetett: Musliu adott be a bal oldalról, a csereként beálló Kodro pedig védhetetlenül fejelt a kapuba, megszerezve saját maga és csapata második gólját (2-1).

A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért: a 87. percben Vancsát akadályozták a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélte szabálytalannak az esetet. Igazán nagy lehetőségig nem jutottunk el a végjátékban, így bár közel álltunk hozzá, nem szereztünk pontot Fehérváron.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman