HÍREK

Kétes ítéletek után (LAPSZEMLE)

2017-02-21

Kétes ítéletek után (LAPSZEMLE)

A csakfoci.hu oldal a hétvégi MTK Budapest – Budapest Honvéd mérkőzést követően kérdezett rá Domonyai László klubigazgatónál, hogyan ítélte meg a játékvezető ténykedését. Mint ismeretes, az MTK véleményes tizenegyessel vesztett úgy, hogy a játékvezető előtte Torghellét már kiállította. Klubigazgatónk úgy fogalmazott, a játékvezető tökéletesen vezetett volna, ha hagyják neki…

Több kétes ítélet is született az MTK Honvéd elleni, 2-1-es vereséggel zárult mérkőzésén. A klubigazgatónk, Domonyai László erről is beszélt a csakfocinak adott interjújában.

– Igaz, hogy panaszt tesznek az MLSZ-nél, és ahogy a Fradi Kassairól, úgy az MTK Pintér játékvezetőről akar „leiratkozni”.

– Nem igaz, nem élünk panasszal a szövetség felé, és egyáltalán nem akarunk leiratkozni Pintér Csabáról. A játékvezető megítélésünk szerint kiválóan vezette volna a mérkőzést, ha hagyják neki.

– Kik nem hagyták?

– A kollégái! Pintér nemzetközi szinten vezette ezt a meccset, a mezőnyben remekül alkalmazta az előnyszabályokat, nem ette meg a műeséseket, tökéletesen kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen egyértelmű azok számára, akik látták a meccset, hogy Torghellének nem adott volna piros lapot és nem adta volna meg a Honvéd tizenegyesét sem, ha nem szólnak a fülére. Mindkét esetben a kollégái döntésére hagyatkozott, akik nem jól döntöttek. Torghelle kiállítását az oldalvonali, kispadoknál elhelyezkedő  játékvezető mondta a fülére Pintér Csabának, a tizenegyest pedig az alapvonali asszisztens. A játékvezető egyik esetet sem látta, bemondásra ítélt, hitt a kollégáinak, akik sajnos nem jó irányba befolyásolták. A kispadoknál lévő játékvezető a legkevésbé van benne a meccsben, ő a táblás ember, és leginkább a vezetőedzőket fegyelmezi, hogy ne lépjenek ki a kispad előtti technikai zónából. A figyelme ebből adóan - ellentétben a játékvezetővel - nem 100%-ban a pályán történtekre koncentrálódik, hiszen megvan a maga feladata, így nem tartom szerencsésnek, ha emellett onnan főszereplő akar lenni. A 11-es szituáció pedig soha nem lett volna lefújva a kezdőkörben! Azt gondolom, ez a mérkőzés ismét bebizonyította, hogy vannak jó játékvezetőink, de szerencsésebb lenne hagynunk nekik, hogy valóban ők vezessék a mérkőzést.

– Visszanézve az eseteket, úgy gondolja mindkét alkalommal jogtalanul sújtotta Önöket az ítélet?

– Ha bárki visszanézi az esetet, így kell látnia. A legjobb, ha az eseteket nézve nem a két MTK-játékosra, Torghellére, illetve Vadnaira koncentrálunk, hanem a két Honvéd-játékost, Gazdagot és Eppelt nézzük, ott van a titok és a megoldás a kérdésre! Egyértelműen látszik, hogy a Honvéd-játékosok eldobjàk magukat, amit a játékvezető, ahogy az egész meccsen helyesen, le sem fújt. Így kell visszanézni a két esetet, és akkor mindenki pontosan meg tudja ítélni, hogy rossz döntések születtek.

– Terveznek bármilyen lépést az ügyben?

– Semmit azon kívül, hogy most először hallatjuk a hangunkat. Ezt is csak azért tesszük, mert ott folytattuk a balszerencsés ítéleteket tekintve, ahol ősszel abbahagytuk.

– Mire gondol? Hol hagyták abba ősszel?

– Az utolsó meccsünkön az Üllői úton az alapvonali játékvezető jelzésére a játékvezető nem adott meg egy olyan tizenegyest, ami amúgy az év tizenegyese kategóriában is nyert volna, akkora iskolapéldája volt a büntetőnek. Amiatt a helytelen döntés miatt elmaradt a győzelmünk, így kieső helyre zuhantunk, de csendben maradtunk, gondoltuk az ilyesmi belefér, a futball majd igazságot szolgáltat. Most is csak azért szólunk, mert úgy látjuk, hogy ismételten nem a játékvezető ítélete sújt bennünket, ami nagyon nem szerencsés.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman