HÍREK

Két pontot veszítettünk a Fehérvár ellen

2022-04-10

Két pontot veszítettünk a Fehérvár ellen

Hiába volt több helyzetünk, a hajrában pontrúgásból egyenlített a Fehérvár, így döntetlent játszottunk a 27. fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2256

Vezette: Bogár Gergő (Csonka, Tóth II., Buzás, Kulcsár, Kovács, Rúsz)

Gólszerző: Mezei (51.), illetve Nego (84.)

Sárga lap: Varju (19.), Mezei (89.) illetve Makarenko (15.), Funsho (73.)

Piros lap: Fiola (80.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju (Várkonyi, 59.), Szépe, Rajkovic, Herrera – Palincsár, Ramadani, Mezei (Stieber, 90.) – Kadlec (Vancsa, 59.), Futács (Miovski, 59.), Kovácsréti (Kovács Mátyás, 90.)

Vezetőedző: Márton Gábor

MOL Fehérvár FC: Kovács – Bese (Dárdai, 70.), Rus, Stopira – Nego, Makarenko (Pinto, 70.), Fiola, Hangya – Funsho, Kodro (Petrjak, 70.), Nikolic

Vezetőedző: Michael Boris

Labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 27. fordulójában a MOL Fehérvár FC együttesét fogadta. Eddig kétszer léptünk pályára idén a Vidi ellen, mindkétszer övék lett a három pont.

Ezúttal az első 15 perc többnyire eseménytelenül telt, egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni. A 17. percben sikerült Kovács hálójába találni, ám Szépe lesről fejelt a kapuba, így Bogár játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 23. percben Futács kapta meg a labdát középen, centerezésére nem érkezett senki.

A 26. percben igazi tűzijátékot rendeztünk: Futács beadását Kovács ütötte Palincsár elé, aki kétszer is próbálkozott, ám mindkétszer védett a vendégek kapusa. Utólag les miatt visszafújta az akciót a játékvezető. Három perccel később Kovácsréti már jó helyről indulva kapott remek labdát, ziccerben lőhetett, de nem találta el a kaput.

A 33. percben Futács talált be, ám ő is lesről indult. A 36. percben gyors támadás végén kerültünk a kapu elé, Ramadani lövésében nem volt elég erő, könnyen védett Kovács, majd a másik oldalon Nikolics elől mentett Herrera az utolsó pillanatban.

A 40. percben Nikolics messzebbről próbálkozott, de mellé tekert, két perccel később Kodro is gólt lőtt, de kezezés miatt ezt sem adták meg. A 45. percben ismét ziccert hibáztunk: Kadlec beadása után Palincsár öt méterről lőhetett, Bese óriásit mentett, majd Kovácsréti bombáját ütötte ki a léc alól Kovács. A lassításokon látszott, hogy Bese blokkolása után kézzel ért a labdába, a játékvezetői stáb VAR-vizsgálat után nem adott tizenegyest, így 0-0-s állásnál jött a szünet.

A térfélcsere után sikerült megszereznünk a vezetést: az 51. percben 24 méterről lőhettünk szabadrúgást, Mezei pedig gyönyörűen tekert az alsó sarokba (1-0).

A 66. percben Funsho elé került a labda a tizenhatosunkon belül, de Szépe még időben odaért, és menteni tudott. Szűk tíz perccel később a csereként beálló Vancsa lőtt éles szögből a jobb oldalról, Kovács magabiztosan védett.

A 80. percben Fiola csúnyán odacsúszott Palincsárnak, Bogár gyors VAR-ellenőrzés után kiállította a Fehérvár játékosát. A 84. percben 30 méterről lőhetett szabadrúgást a Fehérvár: Dárdai ívelt át a hosszúra, Stopira fejelte vissza középre, a hosszú oldalon Nego érkezett és közelről lőtt a kapuba (1-1).

A 87. percben Mezei ugratta ki kiválóan Miovskit, aki gyönyörű gólt szerzett, de sajnos lesről. Az utolsó percekben eljutottunk a Fehérvár kapuja elé, de szögletünk után tisztáztak a vendégek, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman