HÍREK

Két gól sem volt elég a pontszerzéshez

2021-03-02

Két gól sem volt elég a pontszerzéshez

3-2-es vereséget szenvedtünk a Budapest Honvéd ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budapest Honvéd–MTK Budapest 3-2 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Karakó Ferenc (Király, Garai, Bornemissza, Farkas, Lovas)

Gólszerző: Gazdag (34.), Balogh (71., 73.) illetve Varga (6.), Schön (18.)

Sárga lap: Gazdag (2.), Mezghrani (54.), Batik (62.), Horváth Ferenc (62.), Zsótér (77.) illetve Schön (42.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Lovric, Tamás – Zsótér (Kamber, 84.), Kesztyűs (Balogh, 45.), Nagy Gergő (Bocskay, 66.) – Nagy Dominik (Kocsis, 81.), Gazdag, Szendrei

Vezetőedző: Horváth Ferenc

MTK Budapest: Mijatovic – King (Baki, 86.), Perkovic, Nagy Zsombor, Balázs (Alho, 68.) – Dimitrov (Palincsár, 68.), Cseke, Mezei (Bíró, 86.) – Varga, Miovski (Prosser, 79.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában együttesünk a Budapest Honvéd ellen lépett pályára idegenben, ám a találkozót az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték. Horváth Ferenc eddig két bajnoki mérkőzésen irányította a piros-feketéket: a Fradi ellen 1-0-ra kikaptak idegenben, majd Felcsúton 2-1-re verték a Puskás Akadémia FC-t.

Remekül kezdtük a találkozót: Miovski és Schön együttes erővel szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd utóbbi önzetlenül készített Varga elé, aki ballal lőtt a kapuba. (0-1)

A 11. percben Varga veszélyesen ívelt be szögletből, Balázs érkezett, fejese picivel ment fölé. Hat perccel később Schön remek csel után vezethette a labdát a kapu felé, 20 méterről lövésre vállalkozott, de a labda elsuhant a kapu előtt.

A 18. percben már sikerült betalálnia Schönnek: a középpályán Dimitrov gyönyörű kötényt osztott ki, majd bal szélsőnk elé készített, aki hidegvérrel emelte át Tujvelt. (0-2)

A 20. percben szépíthetett volna a Honvéd: Gazdag érkezett a hosszú saroknál egy jobb oldali beadásra, lövését remek mozdulattal hárította Mijatovic. Hét perccel később ígéretes kontrát vezettünk, Dimitrov kiszorított helyzetből lőtt, Tujvel szögletre paskolta a labdát. A sarokrúgást követően Cseke fejese hullott a háló tetejére.

A 34. percben az első nagyobb helyzetéből egyenlített a Honvéd: Mezghrani jobb oldali, lapos beadását Gazdag – lesgyanús helyzetből indulva – passzolta a kapunkba. (1-2)

Az első 45. percben már nem alakult ki újabb lehetőség, 2-1-re vezettünk a szünetben.

A második félidő első helyzetét mi jegyeztük: Varga 22 méterről, szabadrúgásból próbálkozott, de a labda csak felülről rezgette meg a hálót. Egy perccel később Tamás lőtt távolról, Mijatovic magabiztosan védett.

Az 59. percben Varga szögletét Perkovic fejelte vissza a tömegbe, Cseke elé pattant a labda, aki a kapu fölé lőtt. Két perccel később Schön kapott bele Cseke távoli lövésébe, a labda a kapuban landolt, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető a találatot. Ezután Miovski került helyzetbe, nyolcról lőhetett jobbal, picivel suhant el a kapufa mellett a labda.

A 65. percben megint növelhettük volna az előnyt: ezúttal Miovski ugratta ki Vargát, aki a felsőt vette célba, de Tujvel óriási bravúrral hárított. A számos kihagyott helyzet a 71. percben megbosszulta magát: Zsótér távoli szabadrúgását Balogh fejelte a sarokba. (2-2)

Két perccel később egy bal oldali szöglet pattant Balogh elé, aki ezúttal lábbal volt eredményes. (3-2)

A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, nyomás alá helyeztük a Honvéd kapuját. Az egyik beívelésnél Nagy Zsombort látszólag visszahúzta az egyik hátvéd, ám a bíró sípja néma maradt. Újabb fordulatot már nem tartogatott a mérkőzés, így 3-2-es vereséget szenvedtünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman