HÍREK

Keserédes döntetlen

2017-04-23

Keserédes döntetlen

Vezéráldozattal járt a második csapat pontszerzése.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - FC Hatvan 1-1 (1-0)

BKV Előre Sporttelep

Vezette: Sipos Katalin, segítői: Molnár Máté, Éles András.

MTK Budapest II.: Varga B., - Okuka, Széles, Hreljics, Forgács (Sági, 88. perc) - Szabó Á., Bayer - Varga Sz., Schäfer (Hinora, 72. perc), Takács K. - Hrepka (Szerencsi, 71. perc)

Sárga lap: Okuka (65. perc), Varga Sz. (81. perc), Hinora (84. perc), Szabó Á. (90. perc)

Gólszerző: Hreljics (43. perc)

FC Hatvan: Aszódi, Tóth M., Barthel, Mundi, Szabó R. (Németh, 75. perc), Karácosny (Kész, 75. perc), Petrezselyem, Purzsa (Tóth O., 56. perc), Simon, Ács, Bárkányi. 

Sárga lap: Tóth O. (64. perc), Tóth M. (92. perc)

Gólszerző: Mundi (75. perc.)

Az MTK Budapest második csapatában helyet kapott a hétvégén eltiltás miatt hiányzó Drazsen Okuka, a sérülésből visszatérő Varga Szabolcs, és a szintén nemrég felépült Hrepka Ádám is. A kispadon pedig újra szerepelt Szerencsi Miklós, aki közel öt hónapot hagyott ki térdsérülését követően. 

A mérkőzés elején rögtön ápolás miatt állt a játék, Forgács és Simon fejelt össze, előbbi megúszta, a Hatvan játékosának fejét a mérkőzés végéig fehér kötés díszítette a találkozást követően. Az első helyzet pedig éppen Forgács Péter előtt adódott, aki tetszetős szólót követően próbált lőni, ez nem okozott gondot a vendégek kapusának. 

A 10. percben Hreljics mentett utolsó emberként, majd Ács lőtt kapura percekkel később, de Varga Bence könnyen tudta hárítani a kísérletet. Ezt követően szinte azonnal válaszotak a kék-fehérek, Aszódi hibáját követően Varga Szabolcs centerezett, a felpördülő labda megtréfálta Hrepkát aki így nem tudott veszélyesen kapura lőni. 

Sokat állt a játék, a játékvezetői hármas ítéleteit rendre kételkedve fogadták a játékosok és a kispadon helyet foglaló stábtagok. A feszültség hamar eltűnt, és újra a játéké lett a főszerep. Előbb Varga Szabolcs szabadrúgását kellett védenie Aszódinak, majd Takács Krisztofer pontrúgása kerülte el a hosszú oldali kapufát centikkel. 

A félidő vége felé szögletet végezhetett el Varga, amit laposan a rövid oldalra lőtt. Itt Hrepka Ádám pörgette fel a játékszert, ami a hosszú oldalon felugró Széles Imrét találta meg. A hórihorgas védő visszafejelte az üresen álló Kenan Hreljicsnek a labdát, aki ollózva a kapuba lőtt, megszerezve a vezetést a kék-fehérek számára. (1-0)

A félidőig nem történt változás, és azt követően sem, így változatlan keretekkel folytatódott a találkozó. A 64. percig nem alakult ki komoly helyzet, kóstolgatták egymást a csapatok, ekkor azonban a percekkel korábban csereként beálló Tóth Olivér rúgta le nyújtott lábbal Szabó Ádámot, sárgát is kapott érte. Egy perccel később Okukának villant a sárga, a jobbhátvéd a sokadik kérdéses ítéletet kérte számon a játékvezetőn, aki ezt nem tolerálta.

A 71. és 72. percben cserélt Pölöskei Gábor, Hinora Kristóf lépett pályára Schäfer András helyett, illetve Hrepka Ádám helyett lehetőséget kapott a 147 nap után újra játékra kész Szerencsi Miklós is. 

A mérkőzés hátralevő 20 percére a hektikus jelző talán a legalkalmasabb. Hreljics előtt adódott hatalmas helyzet, de kimaradt, ezt követően pedig egy percen belül egyenlíteni tudott a Hatvan, Mundi volt a gólszerző. (1-1)

Az indulatok kissé elszabadultak, a játékvezető nem tudta kordában tartani a csapatokat. Varga Szabolcs reklamálásért, Hinora Kristóf pedig visszarántásért kapott sárga lapot. Ezt követően ártalmatlan párharcot követően Forgács Péter maradt lent, és nem tudta saját lábán elhagyni a játékteret, később az öltözőbe is csapattársai vitték őt be. 

A hajrában érkezett el a mérkőzés leginkább vitatott helyzete, amit sem a játékosok, sem a stábtagok, sem a nézők nem értettek. Hinora Kristófot rúgták fel, a labda így került Szerencsi Miklós elé, aki egyedül törhetett volna kapura, a játékvezető azonban megállította az esetet, egyértelmű gólhelyzetet megakadályzova, hogy sárga lapot adhasson a hatvani Tóth Máténak. Az esetet követően heves reklamálás kezdődött, de újabb lap ebből nem adódott, ahogyan gól sem, így maradt az egy pont.

A mérkőzést követően Pölöskei Gábor mondott véleményt a látottakról: – Nem játszottunk jól, tavasszal a leggyengébb meccsünk volt, de így is megnyerhettük volna. Az ellenfél harcos, szervezett játékot mutatott, ha igazságos akarok lenni, akkor rászolgáltunk az egy pontra. Pontatlanok voltunk, technikai hibákat vétettünk, kevés helyzetet dolgoztunk ki, nem igazán tetszett a játék. Több érdekes szituáció volt, ha a játékvezető máshogy dönt, és előnyszabályt alkalmaz, akkor Mixi kapura tört volna, és az ellenfél a sárgát megkaphatta volna később is. Nem így történt, de nem szabad erre fogni az eredményt. Örömteli, hogy Mixi visszatért, sokat kellett kihagynia, elsőre kapott húsz percet, lassan kell őt visszaépíteni a csapatba.

A vezetőedzőt kérdeztük Forgács sérüléséről is: – Sajnos ez a futball velejárója, ártalmatlan helyzetben rúgott össze ellenfelével, nem volt szabálytalanság, mégis sérülés lett a vége. Elsőre nem tűnik túl jónak a helyzet, de majd a vizsgálatok után többet tudunk. 

Zárásként pedig Hrejlics góljáról kértünk véleményt: – Örülük Kenan góljának, de ez a játékunk kritikája volt, hogy mezőnyjátékból nem tudtunk helyzetet csinálni. Széles Imi fejelte neki vissza, a két belső védő hozta össze a gólt. 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman