HÍREK

Kelemen és Kálnoki-Kis a második csapattal készül, Gera, Talabér, Ikonomu és Schrammel az első csapat keretébe került

2015-03-12

Kelemen és Kálnoki-Kis a második csapattal készül, Gera, Talabér, Ikonomu és Schrammel az első csapat keretébe került

Az MTK, a folyamatos csapatépítés jegyében, a tavaszi szezon mérkőzésein is azokkal számol, akik hosszabb távon is kék-fehérben képzelik el a jövőjüket.

Kelemen Dávid, az MTK Budapest 23 éves védője – szerződése június 30-i lejártát követően – más csapatnál kívánja folytatni a pályafutását.

A klub hosszas tárgyalásokat folytatott Kelemen Dáviddal a szerződése meghosszabbításáról. Az MTK olyan ajánlatot tett Kelemennek, mely szerinte is korrekt volt, ám ő kijelentette, hogy mindenképpen máshol szeretné folytatni a karrierjét.

Kálnoki-Kis Dáviddal, az együttes 24 éves védőjével eredménytelenül zárultak a június 30-án lejáró szerződése helyébe lépő, új kontraktusáról folytatott megbeszélések. A játékos részt vett az új szerződés feltételeinek kialakításában, de a tárgyalássorozat végén az általa javasolt tervezetre nemet mondott.  

Az MTK, a folyamatos csapatépítés jegyében, a tavaszi szezon mérkőzésein is azokkal számol, akik hosszabb távon is kék-fehérben képzelik el a jövőjüket. A klub ezért úgy döntött, hogy nem számít az első csapatnál a két játékosra, és a második csapat keretéhez irányította őket.

Kelemen Dávid Békéscsabán született, ott kezdte pályafutását, majd 2005-ben csatlakozott az MTK-hoz. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett játékos a korosztályos válogatottakban több mint húsz alkalommal szerepelt. A labdarúgó OTP Bank Liga 2014/15-ös szezonjában tíz mérkőzésen lépett pályára.

Kálnoki-Kis Dávid a Goldball FC és a MAC Népstadion után igazolt az MTK-ba, és került a Sándor Károly Akadémiára. Később megfordult a brit League One-ban szereplő Oldham Athleticben is. Tizenegy alkalommal szerepelt a korosztályos válogatottakban. Kálnoki-Kis, 2014 őszén, a labdarúgó OTP Bank Ligában kilenc mérkőzésen lépett pályára.

A szakmai stáb döntése alapján a második csapatból négy korosztályos válogatott labdarúgó bekerült az első csapat keretébe. Az U20-as világbajnokságra készülő, sokszoros utánpótlás válogatott, 19 éves jobbszélső, Gera Dániel, a nála egy évvel fiatalabb, szintén a korosztályos nemzeti tizenegyben szereplő védő, Talabér Attila, a görög korsztályos válogatott hátvéd, a 19 éves Konstantin Ikonomu, illetve a Ligakupában és a török edzőtáborban már a felnőttek között is bemutatkozó, U19-es válogatott középpályás, az 1996-os születésű Schrammel Ádám az MTK Budapest első csapatának keretébe kerültek. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman