HÍREK

Kanta elbúcsúzott

2021-04-29

Kanta elbúcsúzott

A Fehérvár örülhetett Kanta József hazai búcsúmeccse után.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Erdős József (Király, Albert, Kóbor, Solymosi, Radványi)

Gólszerző: Ferreira (89.), illetve Nikolics (18.), Zivzivadze (75.), Houri (82.)

Sárga lap: Herrera (38., 65.), Nagy (81.) illetve Petrjak (55.), Funsho (73.)

Piros lap: Herrera (65.)

MTK Budapest: Mijatovic – Perkovic, Ferreira, Nagy – Alho, Kanta (Cseke, 19.), Varju (Mezei, 46.), Herrera – Prosser (Vancsa, 76.), Varga (Antonijevic, 83.), Schön (Drljo, 83.)

Vezetőedző: Michael Boris

MOL Fehérvár FC: Kovács – Bolla, Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) – Rúben Pinto (Alef, 78.), Nego – Funsho, Houri (Bourard, 88.), Petrjak (Dárdai, 88.) – Nikolics (Zivzivadze, 75.)

Vezetőedző: Szabics Imre

Csütörtökön, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadtuk a MOL Fehérvár FC együttesét a bajnokság 32. fordulójának második előrehozott mérkőzésén. A kezdőcsapatban kapott helyet klubunk legendája, Kanta József, aki utoljára léphetett pályára hazai összecsapáson az MTK Budapest mezében, de ez volt Schön Szabolcs utolsó meccse is kék-fehérben, hiszen ő ezután az FC Dallasban folytatja pályafutását.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Petrjak ballal mellé lőtt Nikolics csúsztatását követően. Mi a 9. percben jutottunk el a kapu elé, Prosser szögletét fejelte mellé Perkovic.

A 18. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár: Funsho került a védők mögé, a lesgyanús helyzetből induló Nikolicshoz centerezett, aki ziccerben nem hibázott. (0-1)

A 19. – mezszámának megfelelő – percben lejött csapatkapitányunk, Kanta József, aki a két gárda sorfala között, tapsvihar közepette hagyta el utoljára játékosként a stadion gyepét. Kevés helyzet adódott ezt követően, de a 37. percben egyenlíthettünk volna: szöglet után Prosser lövésébe Ferreira kapott bele, de mellé ment a labda. Rögtön ezután a Fehérvár támadása végén Nego lőtt felé. A félidő végéig nem alakult ki újabb helyzet, eggyel vezettek a szünetben a vendégek.

A második játékrész első helyzete Nikolics előtt adódott, ám Mijatovic remekül zárta a szöget, védte a lövést. A 64. percben Varga szabadrúgása ígéretesen kanyarodott a kapu elé, sajnos nem ért bele senki.

Nehezítette a dolgunkat, hogy a 65. percben Herrera kezezésért megkapta második sárga lapját, tíz emberrel kellett befejeznünk a találkozót. A 74. percben sikerült eggyel kevesebb emberrel is betalálnunk, ám Prosser gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

Egy perccel később a csereként beálló Zivzivadze éles szögből talált a kapuba, ezzel megduplázta a Fehérvár előnyét. (0-2)

A 82. percben Houri szabadrúgásból végképp eldöntötte a három pont sorsát. (0-3)

A 89. percben szépítésre futotta csapatunktól: Mezei szöglete után Ferreira kotort az ellenfél kapujába, így végül 3-1-es vereséget szenvedtünk. (1-3)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman