HÍREK

Jobbhátvédek hétvégéje!

2017-04-12

Jobbhátvédek hétvégéje!

Jól termeltek a srácok.

Öt olyan játékos is betalált a hétvégén, akik egykoron, vagy még most is a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiát erősítették/erősítik. A dolog pikantériája az, hogy a futballisták közül mindenki jobbhátvédként kezdte karrierét, de van, aki még most is ezen a poszton állja meg legjobban a helyét.

Az U17-esek közül Babinszky Bence volt eredményes, aki győztes gólt szerzett az MTK Budapest Illés Akadémia elleni mérkőzésén. Ugyan Babinszkynak már nem ez a fő posztja, egykoron ő is a védelmet erősítette az akadémián. Talán jobb is, hogy többet jöhet előre a fiatal tehetség, hiszen az előző fordulóban a Ferencváros elleni mérkőzésen kétszer is beköszönt, tehát van érzéke a góllövéshez.

A felnőtteknél az a Baki Ákos lőtt gólt, akit egészen az idei szezonig a hátvédsor közepén találhattunk meg. A 22 éves játékos a Mezőkövesd ellen szerezte meg a kék-fehérek második találatát, nem is akárhogyan, hiszen ballal pókhálózta le a hosszú sarkot. Nem csoda tehát, hogy a sokoldalú hátvédet Teodoru Vaszilisz és Tamási Zsolt is szívesen alkalmazta a szélen, hiszen az előre játékban is rengeteget tud tenni a csapat sikeréért. A találkozó után Baki is megerősítette, nem szerzett még pályafutása során ennél szebb gólt.

Ahogy korábbi csapattársa, úgy Bese Barnabás is sokáig emlékezni fog erre a hétvégére, hiszen a nyáron a Le Havre-ba igazoló labdarúgó első gólját szerezte a francia másodosztályban. Bese a Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon várt már erre a találatra.

Nemcsak fontos, hanem különleges is volt, mert ez az első gólom Franciaországban, amióta a nyáron ideigazoltam. Vártam már rá, még akkor is, ha jobbhátvédként nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, de azért mindig jó a kapuba találni, pláne hazai pályán.

 

 

A fent említett játékosok példáját követte Sági Milán is, aki az MTK Budapest II. Rákosmente elleni összecsapásán csengetett. A 21 éves szélső 0-0-ás állásnál, a 77. percben volt eredményes, 25 méterről, így nem csak fontos, de szép találatot szerzett.

Végül, de nem utolsó sorban Szekeres Pál nevét is meg kell említenünk, aki az U19-es csapatunk Ferencváros elleni mérkőzésén talált be, sorsdöntő pillanatban. A két együttes összecsapása egészen a 89. percig ikszre állt, de ekkor jött a csereként pályára küldött Szekeres, és három pontot érő gólt lőtt legnagyobb riválisunknak.

A felsorolt játékosok teljesítménye alapján aligha állíthatjuk, hogy hiányposzt lenne a jobbhátvéd a klubunk rangsoraiban, reméljük, a jövőben is hasonló teljesítményeket láthatunk tőlük.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman