HÍREK

Jelen és jövő (7. rész) Schrammel Ádám + VIDEÓ

2015-10-04

Jelen és jövő (7. rész) Schrammel Ádám + VIDEÓ

Jócskán benne vagyunk a 2015/16-os bajnoki szezonban. Az MTK Budapest csapatában van néhány futballista, akiről talán kevesebbet lehet tudni. Néhányan már bemutatkoztak az NB I-ben, vagy közel állnak hozzá. Schrammel Ádámmal beszélgettünk.

– Mik voltak a pályafutásod főbb állomásai?

– Ötévesen a Goldballban kezdődött. Ezután rövid ideig a Csepelben, a Csep-Gólban és a Vasasban is megfordultam.

– Mikor és hogyan kerültél az MTK Budapest csapatához?

– Tizenegy évesen, az U12-es csapatba. Ez volt akkor az első korosztály. Végigjártam a szamárlétrát. Négy év után kerültem az akadémiára az U16-os gárdába. Ott három évet töltöttem, másfél éve pedig a felnőtt kerettel edzek.

– Mi a kedvenc posztod, hol érzed legjobban magad a pályán?

– Játszottam szélsőt, védekező és támadó középpályást, itt szeretek legjobban játszani. A lényeg, hogy labdaközelben legyek. Jobblábas vagyok, de mindkét oldalon jól érzem magam. Fiatalon még balszélsőt is játszottam.

– László Csaba személyében – sok év után – új vezetőedző került a csapat élére, és szinte a teljes szakmai stáb kicserélődött. Hogyan sikerült az átállás?

– Nem volt probléma az átállással, a csapat gerince megmaradt, itt maradt Ciki bá’ is (Teodoru Vaszilisz – a szerk.). Próbáljuk a régi dolgokat továbbvinni, jelentős változások nem történtek. Kis újítás az edzésekben, hogy pörgősebbek és hosszabbak lettek, módosult a tematika.

– Két külföldi tréner is segíti a vezetőedző munkáját. A pályaedző, Werner Bürger és az erőnléti edző, Steven Vanharen. Velük hogyan megy a kommunikáció?

– Tudok angolul, ez nem jelent problémát. Próbálkoznak ők is magyarul, a számokat már ismerik. Több csapattársam is megfordult már külföldön, jól beszélnek angolul. Segítünk egymásnak, mindenki megérti, amit mondani szeretnének.

– Nagy a verseny a csapatba kerülésért, de akár a kispadról beállva is lehet segíteni. Mennyi esélyt látsz rá, hogy idén pályára lépsz az OTP Bank Ligában?

– Mindent megteszek azért, hogy bekerüljek a csapatba. Remélem előbb-utóbb sikerül, keményen dolgozom. Jelenleg a második csapatban, az NB III-ban kapok játéklehetőséget. Itt minden meccsen a maximumot nyújtom. Meglátjuk, mi lesz.

– Minden futballista álma, hogy szerepelhessen a nemzeti tizenegyben és külföldi bajnokságban is kipróbálhassa magát. Ezek azok a célok, amiket szeretnél te is elérni?

– Mindenkinek cél, hogy felnőtt válogatott legyen, és kikerüljön külföldre. Ezek nagyon távoli céljaim, elsődlegesen az első csapatban szeretnék folyamatosan lehetőséget kapni. Utánpótlás-szinten pár alkalommal meghívtak a válogatottba, de nem voltam állandó kerettag. A spanyol és a holland foci közel áll a szívemhez. Nem erőből futballoznak, inkább technikás a játékuk. Bármelyik klubcsapatukban kipróbálnám magam.

– Teljesen átszerveződött az NB I-es bajnokság. Milyen eredménnyel lennél elégedett az idei szezonban?

– Jól kezdtük a bajnokságot, ezt mutatja, hogy dobogóközelben vagyunk. Szeretnénk így folytatni és a végén Európa-liga helyre odaérni. Alapcél az első hat hely valamelyike, de annak örülnék igazán, ha dobogón végeznénk. Jó lenne a második pozíció, de reálisabbnak érzem a harmadik-negyedik helyet.

– Jövőre elkészül az MTK Budapest új, európai szintű stadionja. Mi az első gondolat, ami ezzel kapcsolatban eszedbe jut?

– Új otthona lesz a klubnak, korszerű, modern stadionja. Hazai pályán jól szerepelünk, remélem, hogy ebben a stadionban is így lesz, több néző látogat ki a mérkőzéseinkre és biztat minket. Várom, hogy elkészüljön és pályára léphessek ott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman